Jump to content











Photo
* * * * * 1 votes

Win7PE_SE Release


  • This topic is locked This topic is locked
343 replies to this topic

#26 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 13 September 2010 - 04:43 PM

Hi PaPeuser

Just an idea to try* about dciman32.dll ...,
in yahoouk project (where directx script comes from) there is 1-files.script (Title=Additional files and drivers).
Make a test by adding this script to Win7PE_SE build, and let us know if it helps directx issue you get :hyper:.
Good luck ;)

#27 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 13 September 2010 - 09:30 PM

yes DirectX 11 works!!!! after installing IE8,, i am watching a movie --Ungine haven DirectX 11 test video on youtube.

sorry i have been busy ....... later ;) :hyper: :)

i have to go back and see if file is needed .. it may just be needed to run dxdiag.exe tool

an x 86 build is very good,,, thanks

#28 ludovici

ludovici

    Silver Member

  • .script developer
  • 610 posts
  • Location:France
  •  
    France

Posted 13 September 2010 - 09:38 PM

Hello PaPeuser

yes DirectX 11 works!!!! after installing IE8,, i am watching a movie --Ungine haven DirectX 11 test video on youtube.

And if you test with a game, or more simply with a Windows Seven screensaver ?
What is the result ?

#29 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 14 September 2010 - 12:44 AM

And if you test with a game, or more simply with a Windows Seven screensaver ?
What is the result ?


Hi ludovici
Do you have a link to something you would like me to try ????

I down loaded a game and when I tried to run game in PE it eroded with dicman32.dll is not designed to run on windows.
I can not use the dciman32.dll from my x64 system,, with a x86 PE ..???

also - the following DLL cannot be found or has a missing export: DDRAW.dll

I will look at this more later.....

#30 ChrisR

ChrisR

    Silver Member

  • .script developer
  • 784 posts
  •  
    France

Posted 14 September 2010 - 09:15 AM

yes DirectX 11 works!!!! after installing IE8,, i am watching a movie --Ungine haven DirectX 11 test video on youtube.

Good news for directX 11 :hyper: , with Opera and Flash Player plugin i am watching also vidéo on Youtube without audio for now. Can someone send me a link to a win7 IE8 script with flash player. Thank you in advance.

I installed also Starfield screensaver, and it works well.

#31 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 14 September 2010 - 12:55 PM

Good news for directX 11 :) , with Opera and Flash Player plugin i am watching also vidéo on Youtube without audio for now. Can someone send me a link to a win7 IE8 script with flash player. Thank you in advance.

I installed also Starfield screensaver, and it works well.


Heres a link to where IE8 can be found,, that i tested (Download IE7 from this link) you will see it is IE8
http://maxrealqnx.wi...tware/Projects/

I installed also Starfield screensaver, and it works well.


Great .. :hyper: ;)

#32 ChrisR

ChrisR

    Silver Member

  • .script developer
  • 784 posts
  •  
    France

Posted 17 September 2010 - 11:14 AM

Project updated: Win7PE_SE Release 2010_09_17

Features :
- Classic shell : In addition to Explorer or µExplorer you can add now Classic Start Menu. It's a beautiful clone of the original Start menu (win95 to Vista). It'is translated into 35 languages and you can choose your skin, the number of column, Recent Programs List, a Search option, Shutdown and Restart (or ShutdownPE) can be done directly from him. Classic shell features
- Locale : Support for the Portuguese and Swedish keyboards and adjustments for the Turkish keyboards
- BGInfo :New script with a refresh option (IP Adress don't work in x64)
- Opera : Add Flah player plugin.
- Main : system locale Auto change to Default
- Files : add Checkbox "Add all keyboards" and some dll.
- Reboot_Shutdown : New script (Remove from Explorer and µExplorer) to have together all the options of shutdown in the same folder.
- DirectX 11 : Multilanguage source cd support (for Win7 x86 CD only)
- Pstart : new destination folder and more shortcut for portable_apps
- Explorer++ : New version 1.2
few other adjustments

Download Win7PE_SE_2010_09_17 See post #1

Classic shell screenshot
Posted Image

Special thanks to Lancelot, PaPeuser, Rui Paz.

#33 magic12kenneth

magic12kenneth

    Member

  • Members
  • 79 posts
  •  
    United States

Posted 18 September 2010 - 06:13 PM

Hi,

I successfully created a working WIn7PE and would like to pin some shortcuts to the taskbar such Windows Explorer, Opera, Notepad. Can someone give me a code example on how to do this? I did try using the "add_shortcut,quicklaunch" but that didn't work. I think because it is for the quick launch but not the taskbar that is using the superbar in windows 7.

Also, anyone tried the Acronis Disk Director v11 script from this link: http://www.boot-land...showtopic=12110

I tried couple of times. The log doesn't show any errors but the program folder is not copied to the boot.wim and no shortcuts are created. Has anyone tried this script on Win7PE? Any help is appreciated.

PS: Thanks Chris for maintaining this JFK's project.

Ken

#34 Rui Paz

Rui Paz

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 201 posts
  •  
    Portugal

Posted 18 September 2010 - 06:47 PM

Hi,

I successfully created a working WIn7PE and would like to pin some shortcuts to the taskbar such Windows Explorer, Opera, Notepad. Can someone give me a code example on how to do this? I did try using the "add_shortcut,quicklaunch" but that didn't work. I think because it is for the quick launch but not the taskbar that is using the superbar in windows 7.

Ken


Hi,

You are right the Quick Launch doesn't work on Windows 7, its possible to activate the QuickLaunch using a hack but isn't a good solution, for Windows 7 is better to use the PIN to Taskbar and Start Menu functions, i'm working on that mater to make it available o a future release.

___
Rui Paz

#35 magic12kenneth

magic12kenneth

    Member

  • Members
  • 79 posts
  •  
    United States

Posted 18 September 2010 - 07:32 PM

Hi,

You are right the Quick Launch doesn't work on Windows 7, its possible to activate the QuickLaunch using a hack but isn't a good solution, for Windows 7 is better to use the PIN to Taskbar and Start Menu functions, i'm working on that mater to make it available o a future release.

Rui Paz


Before I use Win7PEX project to create for Win7PE. It contains some shortcuts pinned to the taskbar. Maybe you can you take a look at the code.

I look forward for your new script.

Ken

#36 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 19 September 2010 - 04:36 AM

Has anyone tried this script on Win7PE?


that script does not work in JFX's Win7PE_SE
because that project does not use Joshua's win7peldr.exe
so in that project the 'RegAddBoot' api command can not work

try to change every lines
RegAddBoot,HKLM,0x1,"SOFTWARE\etc.
and
RegAddBoot,HKLM,0x1,"SYSTEM\etc.
back to the normal
reg_add,0x1,"%reg%\etc.

#37 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 19 September 2010 - 04:40 AM

@ChrisR
did you read this post?

#38 TJungmann

TJungmann

    Newbie

  • Members
  • 10 posts
  • Location:near Cologne
  •  
    Germany

Posted 19 September 2010 - 07:52 AM

The "Reboot and shudown shortcut" Script ( Reboot_Shutdown.script ) gets a Rename-Error if not all Links are enabled. So i changed the code, that rename only starts, if the Link is unpacked.


[codebox]// Reboot shortcut If,%pCheckBox1%,Equal,true,Begin Unpack,Links,Reboot.7z,True,"%ProfileWin%","Start Menu" FileRename,"%ProfileWin%\Start Menu\ Reboot.lnk","%ProfileWin%\Start Menu\%pTextBox1%.lnk" End If,%pCheckBox2%,Equal,true,Begin Unpack,Links,Reboot.7z,True,"%ProfileDefault%","Desktop" FileRename,"%ProfileDefault%\Desktop\ Reboot.lnk","%ProfileDefault%\Desktop\%pTextBox1%.lnk" End // If,%pCheckBox3%,Equal,true,Begin Unpack,Links,Shutdown.7z,True,"%ProfileWin%","Start Menu" FileRename,"%ProfileWin%\Start Menu\ Shutdown.lnk","%ProfileWin%\Start Menu\%pTextBox2%.lnk" End If,%pCheckBox4%,Equal,true,Begin Unpack,Links,Shutdown.7z,True,"%ProfileDefault%","Desktop"
FileRename,"%ProfileDefault%\Desktop\ Shutdown.lnk","%ProfileDefault%\Desktop\%pTextBox2%.lnk"
End[/codebox]

#39 magic12kenneth

magic12kenneth

    Member

  • Members
  • 79 posts
  •  
    United States

Posted 20 September 2010 - 12:07 AM

that script does not work in JFX's Win7PE_SE
because that project does not use Joshua's win7peldr.exe
so in that project the 'RegAddBoot' api command can not work

try to change every lines
RegAddBoot,HKLM,0x1,"SOFTWARE\etc.
and
RegAddBoot,HKLM,0x1,"SYSTEM\etc.
back to the normal
reg_add,0x1,"%reg%\etc.


Thanks Dera, I'll give it a try and see whappen.

Ken

#40 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 20 September 2010 - 07:50 AM

@magic12kenneth
lets discuss this dd11 problem here, in the original thread

#41 ChrisR

ChrisR

    Silver Member

  • .script developer
  • 784 posts
  •  
    France

Posted 20 September 2010 - 10:50 AM

You are right the Quick Launch doesn't work on Windows 7, its possible to activate the QuickLaunch using a hack but isn't a good solution, for Windows 7 is better to use the PIN to Taskbar and Start Menu functions, i'm working on that mater to make it available o a future release.

Thanks Rui Paz, I look forward for your new PIN script.

The "Reboot and shudown shortcut" Script ( Reboot_Shutdown.script ) gets a Rename-Error if not all Links are enabled. So i changed the code, that rename only starts, if the Link is unpacked.

Yes, all right, new script Reboot_Shutdown.script project updated.

Also, anyone tried the Acronis Disk Director v11 script from this link: http://www.boot-land...showtopic=12110

that script does not work in JFX's Win7PE_SE
because that project does not use Joshua's win7peldr.exe
so in that project the 'RegAddBoot' api command can not work

I Confirm Dera, RegAddBoot, PostConfig, Autorun (Win7PE.cfg) don't work in JFx's Project Win7PE_SE (no use of win7peldr.exe)
@Dera
Thanks for your help, I had not seen SPDIF, has to see with NewBSOD audio script ?
  • AlphaQuest likes this

#42 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 20 September 2010 - 04:34 PM

I had not seen SPDIF, has to see with NewBSOD audio script ?

do not know so much about my SPDIF out whether it works or not in the runnig Win7Pe_x86
(i have only very cheap 2ch stereo speakers with mini jack without SPDIF - i never used my SPDIF out)
nevertheless using NewBSOD's 'Audio V4.script' the mmsys.cpl shows this:
Attached File  AnalogDevices.png   19.35KB   34 downloads

#43 TJungmann

TJungmann

    Newbie

  • Members
  • 10 posts
  • Location:near Cologne
  •  
    Germany

Posted 21 September 2010 - 11:58 AM

I did try using the "add_shortcut,quicklaunch" but that didn't work. I think because it is for the quick launch but not the taskbar that is using the superbar in windows 7.

Hi Ken,
you're right.
An easy workaround to use the Taskbar-Shortcuts with QuickLaunch-Shortcuts is to edit the Shortcutname with the path "\User Pinned\Taskbar\"

Sample for PENetwork:
Change QuickLaunch Shortcutname from
PENetwork
to
\User Pinned\Taskbar\PENetwork


Update:
Sorry, i was wrong. Only copy the Links is not working. ;)

The right way ist to use the Api in Shell32.dll. (Shell32.dll,5386)
For me, i use a AutoIt-Script and compile ist as an exe (QuickLaunch2Taskband.exe) :cheers:
The Script enumerate all Links in QuickeLaunch an send them to the Taskband.

Posted Image

I run QuickLaunch2Taskband.exe as AutoRun
AddAutoRun,"Taskband Icons","X:\windows\system32\QuickLaunch2Taskband.exe",,2
AutoIt-Script:
A Sampel for PowerShell is here (MS-Technet): Microsoft Technet


Maybe someone will integrate the code in Shurtcuts.exe oder PEShell.exe.

Have fun.
Tom

#44 homes32

homes32

    Gold Member

  • .script developer
  • 1034 posts
  • Location:Minnesota
  •  
    United States

Posted 21 September 2010 - 02:05 PM

Project updated: Win7PE_SE Release 2010_09_17


very nice work! I would make the suggestion though that on the ClassicShell script you don't use
[Main]

Disable=%ProjectDir%\Apps\System\ShutdownPE.Script
to disable the ShutdownPE script. by disabling the script and just extracting the files the user loses the change to configure any custom programs. It would be better I think to let the for the ClassicShell.script to just check and make sure ShutdownPE.script is enabled if the user checks the "Use ShutdownPE for Shutdown and Restart" box and disabled if the option is unchecked and leave the work of extracting and generating the config to ShutdownPE.script.

example:
If,%pCheckBox4%,Equal,True,Begin

IniWrite,%ProjectDir%\Apps\System\ShutdownPE.Script,Main,Selected,True

Run,%ScriptFile%,UseShutdownPE

End

Else,Begin

IniWrite,%ProjectDir%\Apps\System\ShutdownPE.Script,Main,Selected,False

Run,%ScriptFile%,UseWPEShutdown

End
-Homes32

#45 Rui Paz

Rui Paz

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 201 posts
  •  
    Portugal

Posted 21 September 2010 - 02:16 PM

very nice work! I would make the suggestion though that on the ClassicShell script you don't use

[Main]

Disable=%ProjectDir%\Apps\System\ShutdownPE.Script
to disable the ShutdownPE script. by disabling the script and just extracting the files the user loses the change to configure any custom programs. It would be better I think to let the for the ClassicShell.script to just check and make sure ShutdownPE.script is enabled if the user checks the "Use ShutdownPE for Shutdown and Restart" box and disabled if the option is unchecked and leave the work of extracting and generating the config to ShutdownPE.script.

example:
If,%pCheckBox4%,Equal,True,Begin

IniWrite,%ProjectDir%\Apps\System\ShutdownPE.Script,Main,Selected,True

Run,%ScriptFile%,UseShutdownPE

End

Else,Begin

IniWrite,%ProjectDir%\Apps\System\ShutdownPE.Script,Main,Selected,False

Run,%ScriptFile%,UseWPEShutdown

End
-Homes32


Hi,

Due to the changes made by Chris to the script the line you mention needs to be removed because the new script doesn't extract the files so it depends on ShutdownPE been enable. On this configuration the Start Menu will show on top links to reboot and shutdown besides the "normal" option used by the Classic Shell interface...

#46 ChrisR

ChrisR

    Silver Member

  • .script developer
  • 784 posts
  •  
    France

Posted 21 September 2010 - 02:52 PM

very nice work! I would make the suggestion though that on the ClassicShell script you don't use

Yes, I use classic shell with integrated shutdownPE.

The classic shell script doesn't extract any ShutdownPE files. Classic shell and ShutdownPE are 2 differents scripts. If, in classic shell we decide to use ShutdownPE, it is also necessary to activate and to configure shutdownPE. the 2 scripts (and the shutdown/reboot script with winpeutil) were placed in same folder "Tweaks" to have the option of shutdown together.

Classic shell with shutdownPE give a very good result with the shutdown option directly integrated in menu.

#47 TJungmann

TJungmann

    Newbie

  • Members
  • 10 posts
  • Location:near Cologne
  •  
    Germany

Posted 24 September 2010 - 07:23 AM

Update to Post #43:

Read how to pin the QuickLaunch Icons to the Windows 7 Taskband.

Tom
  • AlphaQuest likes this

#48 ChrisR

ChrisR

    Silver Member

  • .script developer
  • 784 posts
  •  
    France

Posted 29 September 2010 - 09:16 PM

Hi, :dubbio:

A little advertising, the second update of the Win7Pe_Se project has exceeded over 1000 download (I don't know if it's good but it encourages). 600 download for the first release.

I should soon make a significant update of the project among other things: Audio, DirectX11 with x86/x64 support, fix icon index in shortcuts, Pin program to taskbar, memtest in Other OS, HwPnp, ServiWin, .......

Thank you to everyone who contributed to make this project even better :thumbup: .
ChrisR
  • AlphaQuest likes this

#49 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 29 September 2010 - 10:15 PM

ChrisR
I look forward to your updates ;)
I think you have one of the best Win7PE projects. :dubbio:

One thing…
I have been using IE8 and not selecting Opera during build
But
Opera is still listed in start menu? :thumbup:

Thanks again to all.... :thumbup:
:ph34r:

#50 ChrisR

ChrisR

    Silver Member

  • .script developer
  • 784 posts
  •  
    France

Posted 29 September 2010 - 10:59 PM

ChrisR
I look forward to your updates :thumbup:
I think you have one of the best Win7PE projects. :dubbio:

Thanks again to all.... :thumbup:
:ph34r:

Thank you very much :thumbup: it encourages me (it takes time, write test and test), much of the credit goes to JFX and to those who contribute to this projects (they will recognize it and I never fail to thank them).
There are plenty of good thing too in other projects.

One thing…
I have been using IE8 and not selecting Opera during build
But
Opera is still listed in start menu? ;)

If you use Classic shell ?, you can modify the executable and its name in "(1 *) your option" in "Extra Option".

Edited by ChrisR, 29 September 2010 - 11:01 PM.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users