Jump to content











Photo
* * * * * 2 votes

[script]PENetwork


  • Please log in to reply
735 replies to this topic

#51 Holger

Holger

    Silver Member

  • .script developer
  • 526 posts
  • Location:Munich
  • Interests:- programming / scripting
    - scooter driving / modifying
    - writing poems
  •  
    Germany

Posted 31 January 2007 - 11:02 PM

@Peter: did it :P
The problem with W2K3 occurs again from the "go2pdf"-script as I reported in the other thread - has absoletly nothing todo with the PENetwork-script cause I just didn't use it :P
However, I never needed to print out of a damaged system so I can live with this at the moment but hopefully we will find a solution for this printing topic - but this is another story/thread...
Will work again on the PENM...
Greets
Holger

#52 Holger

Holger

    Silver Member

  • .script developer
  • 526 posts
  • Location:Munich
  • Interests:- programming / scripting
    - scooter driving / modifying
    - writing poems
  •  
    Germany

Posted 01 February 2007 - 11:45 PM

As I tell you I will keep you up to date with "PENetwork Manager".
It's again in development :P
Features of next version:
- showing shared folders - add, delete shared folders
- network connection dialog - add, delete network drives
- some other small changes/bugfixes (cmdline, etc.)
Maybe on sunday I have finished it so far for publishing.

Greets
Holger

Posted Image

#53 Nuno Brito

Nuno Brito

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 10441 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 02 February 2007 - 10:11 AM

It's looking good and it's a quick way to add shares, does it detect all drives or do we have to manually add them on the list? :P

#54 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12688 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 02 February 2007 - 11:30 AM

It's looking good and it's a quick way to add shares, does it detect all drives or do we have to manually add them on the list? :P


Long time ago I wrote this Reatogo plugin.

If there is interest, I can try to adapt to WinBuilder (Or rewrite in Delphi).

Peter

#55 Holger

Holger

    Silver Member

  • .script developer
  • 526 posts
  • Location:Munich
  • Interests:- programming / scripting
    - scooter driving / modifying
    - writing poems
  •  
    Germany

Posted 02 February 2007 - 11:58 AM

Yeah, the shared folders are shown (lately after pressing the Refresh-button) too like the connected network drives - others would make no sense :P

#56 Nuno Brito

Nuno Brito

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 10441 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 02 February 2007 - 12:29 PM

Long time ago I wrote this Reatogo plugin.

If there is interest, I can try to adapt to WinBuilder (Or rewrite in Delphi).

Peter


Very interesting work Peter - I find it very usefull.

I have a fileserver which depends too much on file shares (over 70 users with specific permissions), your program would surely automate a boot disk to replace the broken OS when it fails and quickly ensure a file server until it gets fixed - or even replace it completely - who knows? I was just using it because I need to share files using Active Directory on our Domain.

:P

#57 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12688 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 02 February 2007 - 03:32 PM

The problem with W2K3 occurs again from the "go2pdf"-script as I reported in the other thread - has absoletly nothing todo with the PENetwork-script cause I just didn't use it :P
However, I never needed to print out of a damaged system so I can live with this at the moment but hopefully we will find a solution for this printing topic - but this is another story/thread...
Holger


Add these lines to %ProjectDir%\WBverify.ctl and the project will tell you about possible issues!
If {%Apps\PENetwork.Script:Main.Selected%}

& {%Apps\go2pdf.Script:Main.Selected%} Then

"PENetwork.Script and go2pdf.Script prohibit each other to work correctly";

Peter

#58 Holger

Holger

    Silver Member

  • .script developer
  • 526 posts
  • Location:Munich
  • Interests:- programming / scripting
    - scooter driving / modifying
    - writing poems
  •  
    Germany

Posted 04 February 2007 - 02:58 AM

Updated: see first post for further details.
Greets
Holger

#59 phox

phox

    Silver Member

  • .script developer
  • 764 posts

Posted 04 February 2007 - 07:02 AM

Updated: see first post for further details.
Greets
Holger


Great! Bravo Holger! :P :P

#60 TheHive

TheHive

    Platinum Member

  • .script developer
  • 4135 posts

Posted 04 February 2007 - 07:10 AM

In trying to to test the File sharing section. I started from top. I tried to press the Start button.
It told me that i needed a username and password. So in this test I used username for username and password as password.
Then I pressed the Start button again. But it gets stuck at the Stopping File Sharing Service.
PeNetwork.jpg
So at this point there is no way to Cancel or stop PENetwork gui and starting over. The only way to stop it is by using the Task Manager.

PeNM = PE Network Manager
Afte killing the gui with Task Manger and restarting the "PeNM" using the shortcut. I see the following things being shared, even when I did not see them before. mmm!
PeNetwork2.jpg

Seeing that it says File Sharing is running I try to browse to the Workgroup and then tryo open it to see the shared drives or folders but I get the following error.
PeNetwork3.jpg


I like the minimize option.

Internet connection is still working on this version XP source. I can still print a PDF file.

#61 Holger

Holger

    Silver Member

  • .script developer
  • 526 posts
  • Location:Munich
  • Interests:- programming / scripting
    - scooter driving / modifying
    - writing poems
  •  
    Germany

Posted 04 February 2007 - 11:45 AM

@The Hive: thanks for testing :P
I think I had the same situation with the start sharing but thought it was just a temp.problem.
Will take a look now...

In next version you can also automatically minimize it to tray after loading...

#62 phox

phox

    Silver Member

  • .script developer
  • 764 posts

Posted 04 February 2007 - 06:50 PM

qEmu test results of PENetwork.Script with English XPSP2
LiveXP build:

1. Automatic start works normally.
2. Sharing starts normally:

PENetwork.JPG

3. Network browsing from My Network places doesn’t work.

PENetwork_1.JPG

4. Network browsing from Total Commander gives the message:

PENetwork_2.JPG

#63 Holger

Holger

    Silver Member

  • .script developer
  • 526 posts
  • Location:Munich
  • Interests:- programming / scripting
    - scooter driving / modifying
    - writing poems
  •  
    Germany

Posted 04 February 2007 - 07:37 PM

Thanks @phox:)

At the moment I have no idea how to get this "network browsing" work correctly.
On my laptop with XPSP2 I cannot to get it work too :P
Hmmm...

#64 TheHive

TheHive

    Platinum Member

  • .script developer
  • 4135 posts

Posted 04 February 2007 - 09:33 PM

In next version you can also automatically minimize it to tray after loading...

I see why this would be very usefull. Good idea!

#65 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12688 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 05 February 2007 - 11:13 AM

Thanks @phox:)

At the moment I have no idea how to get this "network browsing" work correctly.
On my laptop with XPSP2 I cannot to get it work too :P
Hmmm...


First the good news:

"My Network Places" can be browsed when the 'Explorer Shell Tweaks' script is included in the build.
Because it surely depends on one of the options, here my option setup:
shell_tweaks.gif

Now the bad news: when I want to open my network in the tree, I get the same error like phox got from his Total Commander:
netzwerkumgebung.gif

Peter

#66 Holger

Holger

    Silver Member

  • .script developer
  • 526 posts
  • Location:Munich
  • Interests:- programming / scripting
    - scooter driving / modifying
    - writing poems
  •  
    Germany

Posted 05 February 2007 - 11:24 AM

No problem, but thanks for info :P

I already solved this problem after reading some infos about network sharing :P
Next version is still in progress cause of adding the manual folder sharing, will work on it again in the evening (now it's launchtime here :P )
Greets
Holger

#67 Holger

Holger

    Silver Member

  • .script developer
  • 526 posts
  • Location:Munich
  • Interests:- programming / scripting
    - scooter driving / modifying
    - writing poems
  •  
    Germany

Posted 07 February 2007 - 11:20 PM

Updated - see first post.
Note: network browsing does not work in QEMU by default cause of the buildin firewall.
I read some facts the last days (TAP, ect.) and will try some things to also support it.
QEMU-script should maybe changed then completely to also buildin the device driver things...

Cause I changed some includes/variables in the script there could be some errors - please let me know, I will try then a fast bugfix upload
Thanks and greets :P
Holger

P.S.: if nobody disagree I would also implement the new version into the 067-LiveXP-project by default.

#68 Nuno Brito

Nuno Brito

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 10441 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 08 February 2007 - 12:34 AM

Just tested with the latest buildmodel from Peter and your new version - both worked flawlessly! :P

Network started automatically - in a very clean and professional way.

After this step was finally able to browse the web, the tray icon is very well placed - can it also display some network activity to display an active/inactive state just like network connections?

Just and idea - it works just fine as it is!! :P

#69 TheHive

TheHive

    Platinum Member

  • .script developer
  • 4135 posts

Posted 08 February 2007 - 04:04 AM

P.S.: if nobody disagree I would also implement the new version into the 067-LiveXP-project by default.

I would suggest this myselft because the old one included with LiveXP does not work within Qemu, Vmware, Virtual PC. It doesnt recognize the network card.

Testing:

This time it seemed to auto start fine and go to the tray. When you open it from the tray by double clicking you get the main window.

When you click on the minimize button the Window is not minimized to the tray area. Instead it goes to the taskbar instead.

When I try to start the File Sharing everything seems to start properly this time. It doesnt seem to get stuck at the point it did before. Is there going to be an option to not have to provide a name and password.

I was trying to get to the shared folders under Qemu but after a bit I remembered you said qemu had an active firewall at the moment so we shouldnt expect to get to the shares.

Testing in Vmware:
Similar results. Started fine and it went to system tray. It saw network card.
Inputed name and pass and started Sharing. No problems there.
Yeah! i really dont like when I click the minimize button that it does not go into the system tray.

How about this:
Double click system tray icon to open the PENetwork Manger.
Click the minimize button and it goes to the system tray
Right click on System tray icon and also get the option to Exit program. You dont need running in system tray for things to work. right!

At this time you have to double click on the minimize taskbar window to send it to the tray.

From my real OS i can see the name "Minint" for the Vmware Virtaul LiveXP.
I click on it to login but I get the following screen. In my User name it suppose to be username for this test. Password is the password. Im not given the option to put the user name and password in the real PC to connect.
1.jpg


When I browse to the minint within the LiveXP CD I can see the Shared Minint but I cannnot see the Shared drives in the list.
2.jpg


On the other hand when I try to share a folder from my real PC to the Vmware, I cannnot see it within the VMware
Workgroup even though I dont have it set with password and username on the real PC.


Further testing. When I click on the add button an select the C drive and add it. I can see whin the Workgroup of Vmware. Still from the real PC I cannot get access to the minint within the Workgroup. As stated above were you cannot put a username and pass.

#70 phox

phox

    Silver Member

  • .script developer
  • 764 posts

Posted 08 February 2007 - 05:49 AM

Updated - see first post.
Note: network browsing does not work in QEMU by default cause of the buildin firewall.
I read some facts the last days (TAP, ect.) and will try some things to also support it.
QEMU-script should maybe changed then completely to also buildin the device driver things...

Cause I changed some includes/variables in the script there could be some errors - please let me know, I will try then a fast bugfix upload
Thanks and greets :P
Holger

P.S.: if nobody disagree I would also implement the new version into the 067-LiveXP-project by default.


This is now very professional solution!
I will test network browsing on a real PC and report. :P :P

#71 Nuno Brito

Nuno Brito

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 10441 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 08 February 2007 - 10:11 AM

TheHive: try using this path on your explorer
\\minint\c$

Those shares are hidden, this way you might be able to acess them. :P

#72 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 08 February 2007 - 11:58 AM

From my real OS i can see the name "Minint" for the Vmware Virtaul LiveXP.
I click on it to login but I get the following screen. In my User name it suppose to be username for this test. Password is the password. Im not given the option to put the user name and password in the real PC to connect.
1.jpg

That's not a bug of Holgers script. That's a XP bug!
There's a way to make XP ask everytime and allow you to enter data, but can't remember how, right now.
XP thinks it has already the login data, so no reason to allow you to reenter them. :P
Why then does it display the dialog at all?
Ask Billy G! :P

edit:
Think this behaviour had something to do with a setting called something like 'easy sharing' in english. It's in the explorer settings.

#73 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12688 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 08 February 2007 - 02:50 PM

:P :P :P

I'm currently not interested in sharing my PE to the outer world.
In my opinion I want to use the PE as an emergency tool. Therefore it is not necessary that the network has access to my folders.
(BTW in my opinion for such an emergency PE also wallpapers, themes, audio, games ... are not really necessary)

For me there is another issue. Maybe it is not yet solved in this beta state, maybe I do something wrong.

In my system:
  • I define the real workgroup of my network (exec)
  • I can ping the other computers in my network
  • I try to connect to my server by start > command > \\server (works on my real system)
  • I get the error:
server.gif
  • I execute Net view:
netview.gif

Peter

#74 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 08 February 2007 - 03:56 PM

:P :P :P

I'm currently not interested in sharing my PE to the outer world.
In my opinion I want to use the PE as an emergency tool. Therefore it is not necessary that the network has access to my folders.

Ever noticed how much faster network transfer is, when you 'pull' the data instead of 'push'? :P
If you wanna back up huge amounts of data, trust me, you want to have network accessible drives!

For me there is another issue. Maybe it is not yet solved in this beta state, maybe I do something wrong.

In my system:

  • I define the real workgroup of my network (exec)
  • I can ping the other computers in my network
  • I try to connect to my server by start > command > \\server (works on my real system)
  • I get the error:
server.gif
  • I execute Net view:
netview.gif

Peter

Well, two points worth testing.
- Try the command with the protocol.
- Try // instead of \\ (just in case this is usually corrected, but the slimed down XP can't do it)

:P

#75 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12688 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 08 February 2007 - 04:13 PM

Well, two points worth testing.
- Try the command with the protocol.
- Try // instead of \\ (just in case this is usually corrected, but the slimed down XP can't do it)

server.gif
server3.gif
server1.gif
server2.gif

On my real system:
system.gif

Anything else????

Peter




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users