Jump to content











Photo
* * * * * 4 votes

[NotActiveProject] Win7RescuePE


  • Please log in to reply
1166 replies to this topic

#51 Haiphong

Haiphong

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 237 posts

Posted 21 August 2009 - 05:36 PM

The missing shortcuts result from the failure to find the PEDrive when booting from a USB drive. Adding to the [PackBoot] function of the postconfig.script the line:

FileCopy,"%targetdir%\Win7PE.cfg","%BootTMP%\Win7PE.cfg"

fixes the shortcut problem. An error message about not finding the PE drive is still displayed.


As you see, I have the same Problem :

Posted Image

Can you sent to me your "Postconfig.script".

Thanks !!!

#52 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 21 August 2009 - 06:46 PM

FileCopy,"%targetdir%\Win7PE.cfg","%BootTMP%\Win7PE.cfg"
fixes the shortcut problem.

This is nonsense! please wait for the real fix! :D

Joshua

#53 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12688 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 21 August 2009 - 07:05 PM

Here is a general problem, not only in WinBuilder, but also in other forums.

Somebody has a good and working idea how to suppress the symptons of an illness, rather than healing the illness itself.
(Sometimes this is called 'WorkAround')
He / She posts the suggestion, which is very welcome, and everybody uses the 'therapy'.

Unfortunatelly, most users accept the 'suppress the symptons' as 'final healing' and if the description 'how to heal the illness itself' is posted later, it is not of common interest, and therefore not implemented.

Crazy world! 'Let's bring it to work as fast as possible' development is preferred to 'Wait until all is working correctly' development. :D

(In 'my' nativeEx world, in some topics I already stopped to discuss here, but only silently uploaded corrections)

Peter

#54 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 21 August 2009 - 07:11 PM

Wow two years wrestling with getting VistaPe to recognise my drives and it turns out to be an app script.

i think for Acronis DD10 no need to add the whole
Control\Class\{4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
and
Control\Class\{71A27CDD-812A-11D0-BEC7-08002BE2092F}

add only these:
reg_add,0x7,"%reg%\ControlSet001\Control\Class\{4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}","UpperFilters","PartMgr","snapman"reg_add,0x7,"%reg%\ControlSet001\Control\Class\{71A27CDD-812A-11D0-BEC7-08002BE2092F}","UpperFilters","snapman"

look here

#55 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 22 August 2009 - 07:35 AM

i think for Acronis DD10 no need to add the whole
Control\Class\{4D36E967-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
and
Control\Class\{71A27CDD-812A-11D0-BEC7-08002BE2092F}

:D
http://www.boot-land...?...ost&p=75492

Joshua

#56 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 22 August 2009 - 08:38 AM

i have seen that post,
just tought it's better to be a bit more accurate (or specific)

#57 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 22 August 2009 - 08:46 AM

i have seen that post,
just tought it's better to be a bit more accurate (or specific)

Until now I have not tried if that work, did you tried ?

Joshua

#58 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 22 August 2009 - 09:06 AM

the truth is that i didn't try that script posted by Jim in Win7RescuePE

but that timounter UpperFilters entry in a dd10 scipt is strange unless it is not used together with a full (not a BartPE version based) TrueImage script

in VistaPE using my own script (which based on the .inf provided by Acronis) where i add only these two Control\Class entries
DD10 works and there is no problem with the volumes or with the storage drivers

supposedly Jim's problem mentioned here also caused by this DD10 script

Edited by dera, 22 August 2009 - 09:49 AM.


#59 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 22 August 2009 - 11:01 AM

As you see, I have the same Problem :

Posted Image

Download again: 2-Config.script
and try again.
Please give feedback!

Joshua

#60 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 22 August 2009 - 11:03 AM

The missing shortcuts result from the failure to find the PEDrive when booting from a USB drive.

Download again: 2-Config.script
and try again.
Please give feedback!

Joshua

#61 Jim Cease

Jim Cease

    Member

  • Members
  • 36 posts
  •  
    United States

Posted 22 August 2009 - 11:32 AM

So am i changing the line of the script from
reg_add,0x7,"%reg%\ControlSet001\Control\Class\{71A27CDD-812A-11D0-BEC7-08002BE2092F}","UpperFilters","snapman","timounter"
to
reg_add,0x7,"%reg%\ControlSet001\Control\Class\{71A27CDD-812A-11D0-BEC7-08002BE2092F}","UpperFilters","snapman"

or something else ?

Or can someone post a working script if I am misunderstanding?

#62 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 22 August 2009 - 12:08 PM

yes

Attached File  dd10.7z   99.62KB   307 downloads

Edit:
i used not the original snapapi.dll and snapman.sys
but a newer version 3.6.0.446 (which came from Backup & Recovery 10)

#63 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 22 August 2009 - 01:36 PM

yes



Edit:
i used not the original snapapi.dll and snapman.sys
but a newer version 3.6.0.446 (which came from Backup & Recovery 10)

Just tested your script , and it works fine under Win7RescuePE. :D
I used version 3.0.0.303
Posted Image

Joshua

#64 Jim Cease

Jim Cease

    Member

  • Members
  • 36 posts
  •  
    United States

Posted 22 August 2009 - 01:50 PM

I can confirm that the script works and I can see my drives. The funny thing of this whole thing it took me to try win7rescuepe to figure out that Acronis may have been my problem with vistape. Thank you all for your help.

Any tidbits of what is coming next?

DirectX ?
Sound ?

#65 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 22 August 2009 - 01:55 PM

Any tidbits of what is coming next?

DirectX ?
Sound ?

Did you not read post#1 ???
If you want DirectX and Sound, use Win7PE!
For me it is and will be Win7RescuePE :D

Joshua

#66 c3hhej

c3hhej
  • Members
  • 2 posts
  •  
    United States

Posted 22 August 2009 - 02:16 PM

Download again: 2-Config.script
and try again.
Please give feedback!

Joshua


The new win7peldr works and the USB drive is now recognized as the PEdrive.

Thanks.

#67 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 22 August 2009 - 02:24 PM

The new win7peldr works and the USB drive is now recognized as the PEdrive.

Good news! :D
Thanks for your feedback.
Next is to solve the shortcutproblem if booting without boot.wim on a writable medium!
(Shortcuts will be added to BSExplorer every boottime)

Joshua

#68 Haiphong

Haiphong

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 237 posts

Posted 22 August 2009 - 06:03 PM

Hello Joshua,

Download again: 2-Config.script
and try again.
Please give feedback!

Joshua


Where to Download ?

Thanks !!!

#69 Haiphong

Haiphong

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 237 posts

Posted 23 August 2009 - 04:44 AM

Hello Joshua or All,

Where can I Download : "2-Config.script" ?

A Link or an Upload with your reply.

Thanks !!!

#70 patsch

patsch

    Silver Member

  • Advanced user
  • 785 posts
  •  
    Germany

Posted 23 August 2009 - 05:55 AM

download it from the server of this project : joshua.winbuilder.net/Projects
delete the file in the folder on your disk and download it using winbuilder's download center

#71 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 23 August 2009 - 06:07 AM

download it from the server of this project : joshua.winbuilder.net/Projects
delete the file in the folder on your disk and download it using winbuilder's download center

Yes, that is ok! :)

Joshua

#72 Haiphong

Haiphong

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 237 posts

Posted 23 August 2009 - 09:50 AM

Yes, that is ok! :)

Joshua


I download your entire Project, but it don't work for me. I have the same Problem. I think that because I use a French DVD of "Windows 7" !!!

No Chance for me !!!

Are you OK with "Germen" or "English" DVD.

Thanks for your Help.

#73 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 23 August 2009 - 12:05 PM

I download your entire Project, but it don't work for me. I have the same Problem. I think that because I use a French DVD of "Windows 7" !!!

I don't think it is because you are using a French DVD of "Windows 7.
Please build again with French DVD of "Windows 7, and upload your building log!

Joshua

#74 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 23 August 2009 - 02:14 PM

at me using english DVD
using 'Build model : In RAM (boot.wim)'
and booting from UFD
(via grub4dos using 'sources\boot.wim' and 'chainloader /BOOTMGR' in menu.lst
so not with the 'direct booting to a .iso image mappig the ISO image to (hd32)' method)
there is no problem detecting CDDrive and PEDrive
shortcuts are genereted to the 'Programs' folder located in the root of the USB

but noticed
if i want to use something similar:
[Interface]

pTextBox2="StartMenu folder",1,0,252,105,200,21,"Acronis\Disk Director 10"



[Process]

Add_Shortcut,StartMenu,%pTextBox2%
in Win7RescuePE get:
01.png

while in VistaPE in BS Explorer (or in VistaPE using explorer shell or e.g. in LiveXP)
the result of "Add_Shortcut,StartMenu,Acronis\Disk Director 10," looks like:
02.png
(seems it is independent from RunFromRam,True or False)


other notice:
when 'RunFromRam,False' used
i cannot use the 'AddPostConfig' or 'AddAutoRun' script commands
i mean seems to me win7peldr.exe v.1.2.2 does not process the [autorun] and [postconfig] sections in Win7PE.cfg which located in the root of the builded CD

Edited by dera, 23 August 2009 - 02:38 PM.


#75 Visolo

Visolo
  • Members
  • 7 posts
  •  
    Spain

Posted 23 August 2009 - 02:47 PM

Hi...

First sorry but my english is not good...

I use Win7DVD in spanish... and build it without any problem.... but:

1- When i try to use dd10.script with Acronis.Disk.Director.Suite.v10.0.2160 with serial... it seems that not are registered
DD10.jpg

2- I try this script (recuva) from this link : http://www.boot-land...mp;showfile=253 It works fine... but do the same with the shortcuts.....
Recuva.jpg

3- I try this script (winrar3.70) form this link : http://www.boot-land...?...&showfile=7. It works, but no shortcut are created... and it seem that not file asociatons are created.. doble click are not working....
WinRar.jpg

I think that not any file asociatons are working.....

Sorry i forgot to tell that i am using a external usb hard disk for the win7rescue... patched with usb_boot

If I can do any test for you.. only tell me. :)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users