Jump to content











Photo
* * * * * 4 votes

[NotActiveProject] Win7RescuePE


  • Please log in to reply
1166 replies to this topic

#476 Formula84

Formula84

    Newbie

  • Members
  • 20 posts
  •  
    United States

Posted 18 September 2009 - 09:10 PM

Downloading Now Thanks!

Changes uploaded!
Removed bug, not finding WAIK on x64 systems.
Added black screening error fix.
Added mounting error check.
Added Buildsystem check to Checksource logfile.
Added Exist imagex.exe check to Checksource logfile.

Redownload:
0-preconfig.script
1-files.script

Post your CheckSource logfile!
It must look like this:




Joshua



#477 mohammed gebril

mohammed gebril

    Newbie

  • Members
  • 24 posts
  • Interests:tourism <br /><br />computer<br /><br /><br />rescue cd
  •  
    Egypt

Posted 18 September 2009 - 10:51 PM

hire I am Joshua with new error ,sorry

I re download 0-preconfig.script &1-files.script

wen try to build have the error with mounting

mount win7 boot.wim with imagex.exe returned with 2

here is the log file and check source file

Attached Files



#478 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 19 September 2009 - 03:02 AM

hire I am Joshua with new error ,sorry
mount win7 boot.wim with imagex.exe returned with 2

That means, that your WAIK can not mount your boot.wim!
What WAIK did you use?

BaseDir : I:\New folder (6)


May be, this is the problem?
Use BaseDir without spaces in Folder name!

Joshua

#479 patsch

patsch

    Silver Member

  • Advanced user
  • 785 posts
  •  
    Germany

Posted 19 September 2009 - 03:03 AM

in your log-file, your %BaseDir% is D:\WinBuilder077_RC2\
in your CheckSource-file, your %BaseDir% is I:\New folder (6)
I think, there is the problem if the script overwrites the variable %BaseDir%. When I look in my logs, both direcotries have the same entry

btw why don't you use winbuilder 078 SP1?

#480 jhawk

jhawk
  • Members
  • 5 posts

Posted 19 September 2009 - 03:05 AM

Just built on amd64 (x64) with no problems encountered. Simply downloaded a clean version and set source, config and pre-config. Building usb flash as I type.

Thank's Joshua

jhawk

#481 mohammed gebril

mohammed gebril

    Newbie

  • Members
  • 24 posts
  • Interests:tourism <br /><br />computer<br /><br /><br />rescue cd
  •  
    Egypt

Posted 19 September 2009 - 05:27 PM

That means, that your WAIK can not mount your boot.wim!
What WAIK did you use?


windows vista&windows 7 WAIK

May be, this is the problem?
Use BaseDir without spaces in Folder name!

Joshua


i used the sameBaseDir before and was Ok

in your log-file, your %BaseDir% is D:\WinBuilder077_RC2\
in your CheckSource-file, your %BaseDir% is I:\New folder (6)
I think, there is the problem if the script overwrites the variable %BaseDir%. When I look in my logs, both direcotries have the same entry


btw why don't you use winbuilder 078 SP1?


thats are to defrant source i tried

i used winbuilder 087 same problem

the good news after installing new windows on another partition on another harddesk there is no more probleme!!

thanks againe but want to no why ?

#482 ctv99

ctv99

    Member

  • Members
  • 83 posts

Posted 19 September 2009 - 10:23 PM

Joshua anyluck with fire wall stuff?????

#483 jhawk

jhawk
  • Members
  • 5 posts

Posted 20 September 2009 - 02:03 AM

joshua

Have you seen this fro Google-Chrome?

Warning: Visiting this site may harm your computer!
The website at www.boot-land.net contains elements from the site joshua.winbuilder.net,
which appears to host malware – software that can hurt your computer or otherwise operate
without your consent. Just visiting a site that contains malware can infect your computer.
For detailed information about the problems with these elements,
visit the Google Safe Browsing diagnostic page for joshua.winbuilder.net.
Learn more about how to protect yourself from harmful software online.

What is the current listing status for joshua.winbuilder.net?
Site is listed as suspicious - visiting this web site may harm your computer.

Part of this site was listed for suspicious activity 1 time(s) over the past 90 days.

What happened when Google visited this site?
Of the 2 pages we tested on the site over the past 90 days, 2 page(s) resulted in malicious
software being downloaded and installed without user consent. The last time Google visited
this site was on 2009-09-08, and the last time suspicious content was found on this site
was on 2009-09-06. Malicious software includes 2 trojan(s).

Malicious software is hosted on 1 domain(s), including x3y.ru/.

This site was hosted on 1 network(s) including AS30083 (SERVER4YOU).

Has this site acted as an intermediary resulting in further distribution of malware?
Over the past 90 days, joshua.winbuilder.net did not appear to function as an
intermediary for the infection of any sites.

Has this site hosted malware?
No, this site has not hosted malicious software over the past 90 days.

How did this happen?
In some cases, third parties can add malicious code to legitimate sites, which
would cause us to show the warning message.

Avira anti-virus identifies TR/Dropper.Gen in resulting builds, both iso and USB.
However, Avast and AVG find no such problem

Since the offending program inserts the .inf files I believe this to be a false positive result.
Just for F.Y.I

jhawk

#484 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 20 September 2009 - 06:33 AM

Joshua anyluck with fire wall stuff?????

As i wrote before, it needs time! :loleverybody:

Joshua

#485 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 20 September 2009 - 06:41 AM

Have you seen this fro Google-Chrome?

Since the offending program inserts the .inf files I believe this to be a false positive result.
Just for F.Y.I

http://www.boot-land...?...95&hl=virus
http://www.boot-land...?...56&hl=virus

Joshua

#486 Escorpiom

Escorpiom

    Member

  • Members
  • 40 posts
  •  
    Colombia

Posted 20 September 2009 - 12:03 PM

Hi all,
First post on this forum, would like to thank all active members for sharing their experiences and helping out. Have been reading for months now, and in the past I have build some liveXP and NativeX projects. Before that, I used pxe boot floppy's.

I would like to give some feedback on Joshua's Win7Rescue project.
First problem I had was with the WAIK. I'm running Windows XP SP3, downloaded WAIK for Windows 7, latest release from Microsoft.
Turned out that something went wrong mounting the WIM's, resulting in copy errors later on in the project.
I can confirm that WAIK for Windows 7 is NOT compatible with the XP operating system, as we can see on Microsoft's download page.
After installing the WAIK for Vista (link on Joshua's page) the build completed successfully. Winbuilder 078 SP1.

My goal is to pxe-boot the WIM in ram, from there I need some basic tools like partitioning, recovery and network support to launch OS installs from a network share.

I could not not get it to work with 256MB of system ram. It loads fine with 512MB though. This is with "recommended" setting selected. I could try the minimum configuration, but I've stripped the addon's and the apps already. Nearly all the apps I need are "portable" on the server as compressed images. When needed, they decompress in RAM and launch from there, to keep the size of the WIM as small as possible.
Surprise was the size of the WIM. I did build a Win7PE before, and the resulting WIM was only 180MB but more complete, my Win7Rescue WIM is 192MB but rather "stripped down" as compared to Win7PE.
A small WIM is better, loads faster on the network. My NativeX build was 78MB SDI image, with Hanewin's DHCP server and ack disabled it loads in seconds.

PENetwork from Holger is fantastic to work with. In this project however, we have to close it manually. In other projects there is an option to close PENetwork after the network is started.
I tried to change the net script from "wait" to "nowait" but then Win7Rescue loaded without loading network drivers etc.
As a result, my postconfig apps would not launch either.
I hope this can be changed some day.

Win7Rescue is the best project I've worked with until now. It provides a solid base to start from. I'll be glad to test and post my experiences on this forum.

Regards,
Escorpiom.

#487 darren rose

darren rose

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 449 posts
  • Location:Norwich, Norfolk
  •  
    United Kingdom

Posted 20 September 2009 - 04:50 PM

I am still a developer/moderator in the ubcd4win team! B)
Vipre Rescue, MBAM, and some other great tools are on my todo list. Superantispyware is in beta test!
upload will be avaliable very soon. :loleverybody:

Joshua

Really looking forward to the MBAM script! is a great tool I use all the time to sort customers PC's - so to have it 7pe will be so handy

Keep up the fantastic work!

#488 darren rose

darren rose

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 449 posts
  • Location:Norwich, Norfolk
  •  
    United Kingdom

Posted 20 September 2009 - 05:28 PM

opera browser script - is it possible to stop it prompting "use opera as default browser" when first using it each time

#489 Adam_W

Adam_W

    Member

  • Members
  • 31 posts
  •  
    Canada

Posted 20 September 2009 - 06:35 PM

I tried navigating to your (Joshua) winbuilder website but firefox warned me of your website being reported as "Attack Site".

When I click "why is this site being blocked" an google website pops up stating two trojans virus being hosted on your website.

Just thought I would pass this along... The attachments are screenshots of the messages

Attached Thumbnails

  • win7pe_blocked_2.jpg
  • Win7pe_blocked.jpg


#490 patsch

patsch

    Silver Member

  • Advanced user
  • 785 posts
  •  
    Germany

Posted 20 September 2009 - 06:42 PM

@Adam_W
already known and several times mentioned here in the thread, like here:
http://www.boot-land...?...ost&p=79058

#491 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 20 September 2009 - 06:52 PM

I tried navigating to your (Joshua) winbuilder website but firefox warned me of your website being reported as "Attack Site".

:loleverybody:

Joshua

#492 Joshua

Joshua

    Silver Member

  • Advanced user
  • 526 posts
  • Location:Germany
  • Interests:Computer, Bikes, and many others
  •  
    Germany

Posted 20 September 2009 - 06:59 PM

opera browser script - is it possible to stop it prompting "use opera as default browser" when first using it each time

Yes, wait some seconds!......
Ready, download again. :loleverybody:

Joshua

#493 darren rose

darren rose

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 449 posts
  • Location:Norwich, Norfolk
  •  
    United Kingdom

Posted 20 September 2009 - 07:37 PM

Yes, wait some seconds!......
Ready, download again. :loleverybody:

Joshua

that was quick! thanks Johsua

#494 darren rose

darren rose

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 449 posts
  • Location:Norwich, Norfolk
  •  
    United Kingdom

Posted 20 September 2009 - 10:52 PM

having problem with networking - everything seems to build and all other apps work fine, except penetwork, if I look in the target dir it has created a penetwork in the program files folder but it is empty? and the entry in the startmenu in pe obviously does nothing as the shortcut has nothing to point too

Any ideas? log attached


also get this error if I check the box to check for updated script during build - n.b. other scripts manage to download and update okay though

(PENetwork.script) WebGet - [http://holger.winbui...etwork_ver.txt] to directory: [%BaseDir%\Projects\Win7RescuePE\Net\PENetwork_ver_tmp.txt] Socket Error # 11002

Attached Files

  • Attached File  log.zip   108.67KB   167 downloads


#495 mohammed gebril

mohammed gebril

    Newbie

  • Members
  • 24 posts
  • Interests:tourism <br /><br />computer<br /><br /><br />rescue cd
  •  
    Egypt

Posted 20 September 2009 - 11:11 PM

having problem with networking - everything seems to build and all other apps work fine, except penetwork, if I look in the target dir it has created a penetwork in the program files folder but it is empty? and the entry in the startmenu in pe obviously does nothing as the shortcut has nothing to point too

Any ideas? log attached


also get this error if I check the box to check for updated script during build - n.b. other scripts manage to download and update okay though

(PENetwork.script) WebGet - [http://holger.winbui...etwork_ver.txt] to directory: [%BaseDir%\Projects\Win7RescuePE\Net\PENetwork_ver_tmp.txt] Socket Error # 11002



delete all files in net folder and re download all againe

#496 Escorpiom

Escorpiom

    Member

  • Members
  • 40 posts
  •  
    Colombia

Posted 21 September 2009 - 01:58 AM

having problem with networking - everything seems to build and all other apps work fine, except penetwork, if I look in the target dir it has created a penetwork in the program files folder but it is empty? and the entry in the startmenu in pe obviously does nothing as the shortcut has nothing to point too

Any ideas? log attached


also get this error if I check the box to check for updated script during build - n.b. other scripts manage to download and update okay though

(PENetwork.script) WebGet - [http://holger.winbui...etwork_ver.txt] to directory: [%BaseDir%\Projects\Win7RescuePE\Net\PENetwork_ver_tmp.txt] Socket Error # 11002


Hi Darren,

It looks like PEnetwork files are not being downloaded. Socket error 11002 means that the hostname cannot be resolved, this is usually a temporary issue.
Try to download again and make sure that the files are downloaded. Check your project folder.
It also looks like there are old files present in base folder, as Mohammed said be sure to delete everything before redownloading.

Cheers,
Escorpiom.

#497 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 21 September 2009 - 07:28 AM

Three smaller bugs in 3-Basic-files.script:

Maybe they are already fixed (I'm changing something for nativeWimEx, and therefore did not download for a while)
If,NotExistDir,&#34;%tx%\Manifests&#34;,DirMake,%tx%\Manifests&#34;
Missing quote

In [CopyFonts] the source of fonts should be %bw% rather than %iw%

In CreateDirs one directory is forgotten:
If,NotExistDir,&#34;%tw%\Fonts&#34;,DirMake,&#34;%tw%\Fonts&#34;

BTW: [CopyFonts] is executed twice.

Peter

#498 darren rose

darren rose

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 449 posts
  • Location:Norwich, Norfolk
  •  
    United Kingdom

Posted 21 September 2009 - 08:45 AM

delete all files in net folder and re download all againe

deleted all files in net folder, re downloaded the scripts and still when it builds the penetwork folder is empty

#499 Escorpiom

Escorpiom

    Member

  • Members
  • 40 posts
  •  
    Colombia

Posted 21 September 2009 - 08:54 AM

deleted all files in net folder, re downloaded the scripts and still when it builds the penetwork folder is empty


Darren, can you look in your project dir "\Winbuilder\Projects\Win7RescuePE\Net" to see if the PENetwork package is there?
Are you using 64 bit source?

Cheers,
Escorpiom.

#500 darren rose

darren rose

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 449 posts
  • Location:Norwich, Norfolk
  •  
    United Kingdom

Posted 21 September 2009 - 08:55 AM

Hi Darren,

It looks like PEnetwork files are not being downloaded. Socket error 11002 means that the hostname cannot be resolved, this is usually a temporary issue.
Try to download again and make sure that the files are downloaded. Check your project folder.
It also looks like there are old files present in base folder, as Mohammed said be sure to delete everything before redownloading.

Cheers,
Escorpiom.

after dozens of attempts it has finally worked, not sure what it is with any of the winbuilder urls, but it seems to take an age sometimes to get to them - even if I enter http://holger.winbuilder.net/scripts in IE I have to refresh page dozens of times before page comes up, think this is why scripts keep failing and the download projects section in winbuilder also fails 9 times out of 10




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users