Jump to content











Photo
* * * * * 1 votes

VistaPE Leopard Beta 1


  • This topic is locked This topic is locked
52 replies to this topic

#26 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 27 July 2009 - 08:30 PM

Set,"%DistLang%","fr-FR"

I know this feature but if i have just the Boot\fr-FR with winload files ---> the bootloader don't work
With replace fr-FR with us-US ---> the bootloader work
Nobody has this problem ?


Epohe :idea:

I'm thank you very much ludovici for tip !

The TweakBox.script have been updated to v2.
Posted Image

Regards :P

#27 pedrole15

pedrole15

    Silver Member

  • .script developer
  • 731 posts
  •  
    France

Posted 28 July 2009 - 01:56 AM

Hi, Max
I have convert Leopard same way as done Jonf for VistaPE for support Common_Api
All new fonction you have added are removed except the runonce
all other fonction are already in Common_Api

Just finished now but not tested yet

Pedro

#28 pedrole15

pedrole15

    Silver Member

  • .script developer
  • 731 posts
  •  
    France

Posted 28 July 2009 - 06:50 AM

Change :

GetFile ==> Replaced by
Unpack,[Link],-URL
GetUrl ==> Replaced by
Select_Case,%Os_Type%,"X86|amd64","Link1|Link2"
Unpack,%Case%,-URL
//
%OsType% ==> Replaced by %Os_Type%
OsType ==> Removed, write directly the variable %Os_Type% to script.project
//
RunOnce ==> added this one to Common_Api
//
Require_Drv ==> Replaced by
Require_File,"Drivers\file"
Require_File64 ==> Replaced by
Require_File,"file","%Source_Win%\SysWOW64","%Target_win%\SysWOW64"

Need_File ==> Replaced by
Require_File,"file","%Boot_Sys%"
Need_Drv ==> Replaced by
Require_File,"Drivers\file","%Boot_Sys%"
//
UnZip ==> Replaced by
Unpack,,Archive,Section,File.ext

Not integred any update
Not tested yet , can see how it is for now :
Leopard_CAPI

#29 risolutore

risolutore

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 311 posts
  •  
    Italy

Posted 28 July 2009 - 08:46 AM

VistaPe CAPI got renamed in VistaPeCore 12 RC1b common API?

#30 JonF

JonF

    Gold Member

  • .script developer
  • 1185 posts
  • Location:Boston, MA
  •  
    United States

Posted 28 July 2009 - 12:32 PM

VistaPe CAPI got renamed in VistaPeCore 12 RC1b common API?

Sorry, I do not understand. Nothing was renamed.

#31 risolutore

risolutore

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 311 posts
  •  
    Italy

Posted 28 July 2009 - 06:59 PM

Sorry, I do not understand. Nothing was renamed.

selecting vistape.winbuilder.net there are under VistaPe two projects, vistape-core and vistape-CAPI but after download they are renamed as Rc1a and Rc1b

#32 pedrole15

pedrole15

    Silver Member

  • .script developer
  • 731 posts
  •  
    France

Posted 29 July 2009 - 12:20 AM

Ok I corrected and tested VistaPE-Leopard_CAPI

2009_07_29_012451.gif

And i get a 36ko iso
don't know what wrong
I use WB077 RC2 - Vista Ultimate x86 whithout SP - HostOS XP Pro - NO Waik installed
Attached File  log.7z   210.41KB   342 downloads

#33 JonF

JonF

    Gold Member

  • .script developer
  • 1185 posts
  • Location:Boston, MA
  •  
    United States

Posted 29 July 2009 - 12:18 PM

selecting vistape.winbuilder.net there are under VistaPe two projects, vistape-core and vistape-CAPI but after download they are renamed as Rc1a and Rc1b

The vistape.winbuilder.net names are the names of the directories in which the projects are stored. The names displayed in the WinBuilder "front page" are the names listed in each project's script.project file. The two names are independent.

Note that all the vistaPE projects display different names in WinBuilder's "front page" and on the download page. So does LiveXP.

#34 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 29 July 2009 - 08:37 PM

Ok I corrected and tested VistaPE-Leopard_CAPI

2009_07_29_012451.gif

And i get a 36ko iso
don't know what wrong
I use WB077 RC2 - Vista Ultimate x86 whithout SP - HostOS XP Pro - NO Waik installed
Attached File  log.7z   210.41KB   342 downloads


Hi pedrole15 :P

I thank you for this incredible work, I will review your log files. Can you send me the list of directory and files name that in the boot.wim with this command ?
Boot.wim:\> Dir /s /b /ad *.* > c:\1.list
Boot.wim:\Windows\system32> Dir /s /b *.* > c:\2.list

I would like to draw attention to two details:

1)

[Expand_file2]
DirMake,"#3\#8%DistLang%"
DirMake,"#3\#8en_US"

Is not this better?

[Expand_file2]
DirMake,"#3\#8%DistLang%"
DirMake,"#3\#8en-US"


2)

If,Not,Online,If,QUESTION,"Warning#$c no internet connection for download #8 !! Exit ?",10,True,Exit,"Can not download #8"

Ingenious feature but although the internet is available in the system, if WinBuilder not to download file; do not forget to edit the firewall settings for WinBuilder :idea:

Best Regards :)

#35 pedrole15

pedrole15

    Silver Member

  • .script developer
  • 731 posts
  •  
    France

Posted 29 July 2009 - 08:48 PM

Thanks Max
For Expand will correct :idea:
For 2) I think to remove it ,it doesn't really nice

Other probem are now corrected and is fully working
Iso 34 ko was simply missing value in ReadEnv
For IO problem with FileCopy when there is a * simply add NOREC as last parameter and is ok

#36 pedrole15

pedrole15

    Silver Member

  • .script developer
  • 731 posts
  •  
    France

Posted 29 July 2009 - 09:32 PM

I have upload it

When use a joke in Filecopy, Require_File or RequireSysFile add NOREC

Require_File,(Folder/)File,Source,Target,NOREC
RequireSysFile,File,NOREC

If no joke you can use NOWARN or PRESERVE

Vista-Leopard_CAPI

#37 pedrole15

pedrole15

    Silver Member

  • .script developer
  • 731 posts
  •  
    France

Posted 29 July 2009 - 10:21 PM

@Max
Attached File  BoootWim_File_List.7z   15.61KB   274 downloads

#38 ludovici

ludovici

    Silver Member

  • .script developer
  • 610 posts
  • Location:France
  •  
    France

Posted 30 July 2009 - 09:09 AM

Hello :idea:

@ pedrole15 : Why BoootWim_File_List.7z ?

@ Max : It's possible to add a custom Boot Video, a custom ProgressBar Video, a custom Login screen; in Logon.script ?
What are the difference between Directx.script RC1 & Directx.script RC3 ?

#39 Optimus

Optimus

    Newbie

  • Members
  • 10 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 30 July 2009 - 09:18 AM

any Ideas when i run the capi from pedrole i get a error and copy files:

Run - Failed to find section [Clean_%API_TYPE%] in file: [%BaseDir%\Projects\VistaPE\Common_Api.script] .

thx in advance

#40 pedrole15

pedrole15

    Silver Member

  • .script developer
  • 731 posts
  •  
    France

Posted 30 July 2009 - 09:32 AM

Optimus
Post the log please
When do you get this ?
Go in Option and uncheck stop on error (in WinBuilder not in Common_Api)

@Ludovici Why BoootWim_File_List.7z ? see previos post , Max ask for it

#41 Optimus

Optimus

    Newbie

  • Members
  • 10 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 30 July 2009 - 09:38 AM

Think this is what you are looking for :idea:

Attached Files

  • Attached File  log.html   73.66KB   542 downloads


#42 pedrole15

pedrole15

    Silver Member

  • .script developer
  • 731 posts
  •  
    France

Posted 30 July 2009 - 09:57 AM

Oups it's my fault
The set_Api_Type fonction in Common_api is wrong
I am not at home now
Download from my signature Common_Api
From this file replace the section Set_Api_Type from this file to your Common_Api

#43 Optimus

Optimus

    Newbie

  • Members
  • 10 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 30 July 2009 - 10:08 AM

thanks very much :idea:

#44 pedrole15

pedrole15

    Silver Member

  • .script developer
  • 731 posts
  •  
    France

Posted 30 July 2009 - 10:16 AM

Using WB076 is not recommended with Common_API
you should use WB077 RC2

#45 pokemon1

pokemon1

    Member

  • Members
  • 87 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 30 July 2009 - 11:43 AM

Hi all,
I would like to get more information on this leopard beta 1 project. Can any you please explain kindly?

1. Please let me know where from can i download project leopard scripts? is there any server hosted for this yet?

2. What is the source? Vista SP1/SP2, Wailk 1.1?

3. Can this handle all old VistaPE scripts (Those I can run successfully using WinBuilder 076?

4. How it is different from Vistape, win7PE ? Audio support? old Control panel issue resolution (blank control panel)

Thanks and regards,
Pokemon

#46 Nuno Brito

Nuno Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10549 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 30 July 2009 - 12:15 PM

Hello Max_Real.

Would you please update the first topic with screenshots and a nice introduction of the project for new users?

Thanks.

:idea:

#47 Filip Hasa

Filip Hasa

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 408 posts

Posted 02 August 2009 - 06:45 PM

Hi max,

i am trying to create wim image compatible with peimg.

I found Standard-2-BuilHives.script destroy structure for peimg.

I didn;t find in registry nothing interesting for what is it?

I disabled the script from building process and it looks like fine.

Thanks for tip

#48 Filip Hasa

Filip Hasa

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 408 posts

Posted 02 August 2009 - 07:06 PM

Hi Max,

i didn't find in project you integrate drivers. Am I correct?

I have idea to create automatic download drivers from internet like in VistaPE v14 Beta 3.0.

Thanks

#49 Filip Hasa

Filip Hasa

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 408 posts

Posted 02 August 2009 - 09:03 PM

Hi Max,

please can you test this script for new drivers?!

I modified drvindex.script from debug.

Do you use vpeldr.exe from vistaPE v14?

Thanks

Attached Files



#50 Filip Hasa

Filip Hasa

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 408 posts

Posted 02 August 2009 - 09:54 PM

Ok last thing for tonight ;o)

How I did it compatibility with peimg (or dysm in future).

I modified Standard-1-files.script like this:
[Waikx864]
Echo,"Processing %OsType% Waik's files copying..."
#DirCopy,"%BootSRC%\*.*","%TargetDir%"
ShellExecute,Open,"#$qC:\Program Files\Windows AIK\Tools\%OsType%\imagex.exe#$q","/apply #$qC:\Program Files\Windows AIK\Tools\PETools\%OsType%\winpe.wim#$q 1 #$q%TargetDir%#$q"

and disabled Standard-2-BuilHives.script.

Here is modified common.script. In attachment.
It works like before and with WAIK as well.

Probably "C:\Program Files\Windows AIK\Tools\" should be variable in future. (WAIK_PATH in project.ini ??)
peimg as well in project.ini ??

filip

Attached Files






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users