Jump to content











Photo
- - - - -

VistaPE updated package RC1a


  • Please log in to reply
112 replies to this topic

#51 JonF

JonF

    Gold Member

  • .script developer
  • 1185 posts
  • Location:Boston, MA
  •  
    United States

Posted 18 August 2009 - 12:37 PM

somehow i am unable to download the
/VistaPE-CAPI/script.project version 15
from the vistape.winbuilder.net server

Oops. Fixed.

I still don't know how to manage a test setup, a mirror-of-the-server setup, and the server. I tried Peter's command file and programs, but the only one that is working for me is GenUpdates.exe. The one that generates the upload list always wanted to upload everything.

#52 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 18 August 2009 - 12:48 PM

Hi JonF,
check this (which i always use for LiveXP server maintance)

#53 JonF

JonF

    Gold Member

  • .script developer
  • 1185 posts
  • Location:Boston, MA
  •  
    United States

Posted 19 August 2009 - 12:46 PM

Looks good! Thanks.

#54 Immortal

Immortal

    Member

  • Members
  • 39 posts
  •  
    United States

Posted 26 August 2009 - 04:36 PM

Well. I looked at the DriverPacks.net Mass Storage drivers pack for Vista. It has a couple of drivers that were not previously integrated into VistaPE, and newer versions of several of the drivers already integrated. So I updated the VistaPE "Drivers - SATA/RAID/SCSI" script (now on the vistape.winbuilder.net server) and the mass storage part of Dave's script is superfluous (at least until another driver pack update comes out).



@JonF:
Is Dave's script not needed anymore after your update?

As you seems to know a lot about drivers, do you know
why the "Chipset driver script" only have Intel and Nvidia Chipset Drivers and not VIA?

Have a nice day :-)

#55 JonF

JonF

    Gold Member

  • .script developer
  • 1185 posts
  • Location:Boston, MA
  •  
    United States

Posted 26 August 2009 - 04:54 PM

@JonF:
Is Dave's script not needed anymore after your update?

The Mass Storage drivers part is not needed. The rest may be.

As you seems to know a lot about drivers, do you know
why the "Chipset driver script" only have Intel and Nvidia Chipset Drivers and not VIA?

I don't know. I intend to update that script when I get a moment. Lots of other stuff going on right now.

#56 darren rose

darren rose

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 374 posts
  • Location:Norwich, Norfolk
  •  
    United Kingdom

Posted 26 August 2009 - 05:04 PM

getting a problem with the spybot script

(This project is running, please wait until it is completed. Spybot - Search & Destroy 1.6.2) WebGet - [http://www.spybotupd...d_includes.exe] to directory: [C:\Users\DARREN~1\AppData\Local\Temp\SpybotSD\spybotsd_includes.exe] Socket Error # 10013 Access denied.

I am running winbuilder with admin rights, have checked download location and it is fine, any ideas?

EDIT: could it be something to do with where the script is putting the download i.e. my profile temp folder, as webget works fine in the avira script (WebGetIfNotExist,http://dl1.avgate.net/down/windows/antivir_workstation_winu_en_h.zip,%GlobalTemp%\%ProgramFolder%\antivir.zip), but it is putting the download in the winbuilder temp dir which makes more sense?

#57 TheHive

TheHive

    Platinum Member

  • .script developer
  • 4138 posts

Posted 26 August 2009 - 10:09 PM

Thanks for the update. I had hoped VistaPE would not die as a project.

#58 Megaduck

Megaduck
  • Members
  • 4 posts
  •  
    Australia

Posted 01 September 2009 - 04:25 AM

Speaking of the drivers scripts...

I run several different projects concurrently with different target directory and iso names

Has anyone else noticed that if you change the name of the Target directory on the source tab the driver script don't work? No additional drivers are added to the target\windows\inf or system32 directories?

There appears to be a problem with the syntax...

I have fixed them so that they will work and hosted them HERE.

Can anyone else confirm the problem and my solution?

Megaduck99

ps I have created a WLAN script from the WLAN driverpack and included it.

#59 Immortal

Immortal

    Member

  • Members
  • 39 posts
  •  
    United States

Posted 01 September 2009 - 10:31 AM

Had problems with the Parted Magic script because link not ok.

Changed the link in line 64 to this:
"http://linuxfreedom....ic-4.4.iso.zip"
And line 65 to this:
"http://www.digitalin...ic-4.4.iso.zip"

It's working fine for me now.

The modified script attached.

Probably there will be a new 4.5 version soon so the above lines
has to be changed again.

Attached Files



#60 JonF

JonF

    Gold Member

  • .script developer
  • 1185 posts
  • Location:Boston, MA
  •  
    United States

Posted 02 September 2009 - 12:11 AM

Had problems with the Parted Magic script because link not ok.

Changed the link in line 64 to this:
"http://linuxfreedom....ic-4.4.iso.zip"
And line 65 to this:
"http://www.digitalin...ic-4.4.iso.zip"

It's working fine for me now.

The modified script attached.

Probably there will be a new 4.5 version soon so the above lines
has to be changed again.

You are working with an old version. Select vistape.winbuilder.net on the download tab, download VistaPE-CAPI. That includes a parted magic script that detects and downloads the latest version.

#61 JonF

JonF

    Gold Member

  • .script developer
  • 1185 posts
  • Location:Boston, MA
  •  
    United States

Posted 02 September 2009 - 12:12 AM

Speaking of the drivers scripts...

I run several different projects concurrently with different target directory and iso names

Has anyone else noticed that if you change the name of the Target directory on the source tab the driver script don't work? No additional drivers are added to the target\windows\inf or system32 directories?

There appears to be a problem with the syntax...

I have fixed them so that they will work and hosted them HERE.

Can anyone else confirm the problem and my solution?

Megaduck99

ps I have created a WLAN script from the WLAN driverpack and included it.

I'll lok in a day or two ... tomorrow is pretty filled up.

#62 Immortal

Immortal

    Member

  • Members
  • 39 posts
  •  
    United States

Posted 02 September 2009 - 10:28 AM

You are working with an old version. Select vistape.winbuilder.net on the download tab, download VistaPE-CAPI. That includes a parted magic script that detects and downloads the latest version.


Sorry, you are wrong.
I am working with the "capi" projekt.
And I selected "vistape.winbuilder.net" on download.

The PartedMagic.script did NOT work for me.
After I modified: working!

Also have problems with victoria.
No errors during build but not starting after loading the cd-iso...

#63 JonF

JonF

    Gold Member

  • .script developer
  • 1185 posts
  • Location:Boston, MA
  •  
    United States

Posted 02 September 2009 - 12:09 PM

The PartedMagic.script did NOT work for me.
After I modified: working!

OK, I can see how that would work now. But the script works fine for me (see attached), and detects the latest version automatically. Can you delete the %BaseDir%\Workbence\Common\PartedMagic directory and post a log from runing an unmodified script?

Attached File  log.7z   5.13KB   530 downloads

Also have problems with victoria.
No errors during build but not starting after loading the cd-iso...

Nothing happens when you try to start it? Please post a build log.

#64 Immortal

Immortal

    Member

  • Members
  • 39 posts
  •  
    United States

Posted 02 September 2009 - 01:22 PM

OK, I can see how that would work now. But the script works fine for me (see attached), and detects the latest version automatically. Can you delete the %BaseDir%\Workbence\Common\PartedMagic directory and post a log from runing an unmodified script?

Attached File  log.7z   5.13KB   530 downloads


Nothing happens when you try to start it? Please post a build log.



Will post later. Am in the middle of a poker-game right now.
Trying to win :-)

#65 homes32

homes32

    Gold Member

  • .script developer
  • 1021 posts
  • Location:Minnesota
  •  
    United States

Posted 02 September 2009 - 01:53 PM

Will post later. Am in the middle of a poker-game right now.
Trying to win :-)

also, the victoria script in vistape-capi is outdated.
newer version is here: http://www.boot-land...?showtopic=6673

current version is v.2 and is a rewrite of the old vistape.net script v.11 which in turn is an updated version of nightman's original victoria script. I started over with the version numbers because it is essentially a new script.

you should still post your build log though...

#66 JonF

JonF

    Gold Member

  • .script developer
  • 1185 posts
  • Location:Boston, MA
  •  
    United States

Posted 02 September 2009 - 03:49 PM

also, the victoria script in vistape-capi is outdated.

I grabbed your script and put it in VistaPE-CAPI within a day of your post. I just checked teh version on the server; it's not outdated.

#67 homes32

homes32

    Gold Member

  • .script developer
  • 1021 posts
  • Location:Minnesota
  •  
    United States

Posted 02 September 2009 - 05:54 PM

I grabbed your script and put it in VistaPE-CAPI within a day of your post. I just checked teh version on the server; it's not outdated.

odd. I still show the old v11 and have done several downloads.....ok fixed. I had to delete the old one and then it download the latest version.

#68 Immortal

Immortal

    Member

  • Members
  • 39 posts
  •  
    United States

Posted 02 September 2009 - 07:39 PM

Nothing happens when you try to start it? Please post a build log.
[/quote]

Here is the errors I'm getting when trying to start Victoria:

Attached Thumbnails

  • error.jpg
  • error2.jpg


#69 kteague

kteague
  • Members
  • 3 posts
  •  
    United States

Posted 02 September 2009 - 09:26 PM

Windows Vista Recovery Environment version 21 does not work with the CAPI project.


IniRead - Failed to find file: [%BaseDir%\Projects\VistaPE-Core\Addons\dll.script]

the script looks for dll.script in %basedir%\Projects\%ProjectName%\Addons\dll.script but because %projectName% is VistaPE-Core and the project folder is VistaPE-CAPI the IniRead fails.


This is still an issue. I've tried with WinBuilder 77RC2 and 78 and get the same problem each time. My project doesn't have a VistPE-Core directory, nor does it have a dll.script file. The error I face is it can't find VistaPE-CAPI\dll.script. Log file attached.

Attached Files



#70 homes32

homes32

    Gold Member

  • .script developer
  • 1021 posts
  • Location:Minnesota
  •  
    United States

Posted 02 September 2009 - 09:56 PM

Nothing happens when you try to start it? Please post a build log.


Here is the errors I'm getting when trying to start Victoria:

still need a build log

#71 dylan80

dylan80

    Member

  • Members
  • 47 posts
  •  
    Australia

Posted 03 September 2009 - 12:28 AM

Hey i can help here, windows vista recovery thing has no issue. You simply need to use the dll script in addons. Download it, its on the server. :whistling:
one issue im having is that i cant delete files in vista pe, no context menu shows and the keyboard delete button wont do it either ;)

#72 kteague

kteague
  • Members
  • 3 posts
  •  
    United States

Posted 03 September 2009 - 02:45 AM

You simply need to use the dll script in addons. Download it, its on the server. :whistling:


Download it from where? Which server? Can you please provide me with a link?

#73 paraglider

paraglider

    Gold Member

  • .script developer
  • 1716 posts
  • Location:NC,USA
  •  
    United States

Posted 03 September 2009 - 03:31 AM

Same place as you downloaded the project. You download it with winbuilder from vistape.winbuilder.net. Its in the Addons folder.

#74 kteague

kteague
  • Members
  • 3 posts
  •  
    United States

Posted 03 September 2009 - 07:12 AM

Same place as you downloaded the project. You download it with winbuilder from vistape.winbuilder.net. Its in the Addons folder.


It's not there. Checked it before posting here...

If it's there, I'm not seeing it. Do you have a direct link to it?

#75 Immortal

Immortal

    Member

  • Members
  • 39 posts
  •  
    United States

Posted 03 September 2009 - 07:45 AM

It's not there. Checked it before posting here...

If it's there, I'm not seeing it. Do you have a direct link to it?



Direct download:
http://vistape.winbu...dons/dll.script




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users