Jump to content











Photo
- - - - -

How to successfully use bcdw command in aero


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Shirin Zaban

Shirin Zaban

    Frequent Member

  • Tutorial Writer
  • 423 posts
  • Location:Tehran
  • Interests:1_Making Unattended and Customized XP<br /><br />2_Making different types of Bootable and Multiboot CD/DVD<br /><br />3_Like to learn more about grub and grub4DOS
  •  
    Iran

Posted 11 July 2009 - 02:50 PM

======================================================
How to successfully use bcdw command in aero
======================================================
Hi

I Think there is a problem with "bcdw" program existing inside Aero!! The
reason for this claim can be clearly shown in in several tests that i have
done and in lines below i will explain some of them,then i will show you
how to bypass it.

A topic was (and is)very strange and problem for me in some of my projects
using the aero.
The clear form of problem (that i have encountered by that several times)is
as below:

I make the bootable XXX.ISO using BCDW2.0, it works perfect.

I make the same project by EasyBoot (using bcdw command inside it),works perfect.

So if i use that project by aero it should work too,because the author says bcdw
program is injected inside aero,But it does not work!! (ofcourse not always and
just for some programs).

So what was the problem? I was sure that BCDW can run xxx.iso (by tests above),
and i was sure that aero has bcdw inside itself.here i thought that may be there
is a problem by aero's bcdw and it does not act pefect,and for proof of that i
did as below for the projects that aero fails to run that and then it worked.

Note befor continuing the tutor:
--------------------------------
Those who want the real example of XXX.ISO ,can see link below.( i do not remember
other example at this time,and i can not say the real name of this xxx.iso because
site rules does not let that,any way i have sended tutor to link below and you can
test it by aero to full understand the problem i am talking about).

http://www.ezbsystem...amp;#entry10200

=============================================================
How to bypass the problem and run that by aero
=============================================================
Note that this is general discription and also I suppose
that we want to run XXX program by aero

1.Make source folder some where for example D:\Source

2.Extract contents of XXX.ISO to D:\Source\ directory

3.Extract Bootinf of XXX.ISO (for example XXX.BIN) to D:\Source\ directory

4.Make folder "bcdw" in source Directory (D:\source\bcdw).

5.Download "BCDW201a" and Copy files "bcdw.bin" and "bcdw.ini" frome that to D:\source\bcdw

6.open D:\source\bcdw\bcdw.ini by notepad,delete all contents of that and just type
line below on it and save:

[MenuItems]
/xxx.bin ; Run XXX

7.Run aero and use command below on it:
run (cd)/bcdw/bcdw.bin


Note:
========
1_After making iso in this step do not trust to aero,s qemu test.it may give error
(as did in my tests)but if you test iso by "virtualbox" or "vmware",you will see it
works!!

2_If your xxx.iso is linux based program you shoul use isolinux.bin or some thig like
that instead of xxx.bin ,and also should change bcdw.ini to some form like example
below:

[MenuItems]
/isolinux.bin ; Run xxx

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
Last Note:
===========

1.I have used origional bcdw loader in this example and it worked perfect,but aero's bcdw command
can not do that

2.I love Aero Studio,it is one of my favorite programs.
By this notes i do not mean that it is bad.May be i can not understand using that
clearly (because it does not contain help file or may be that needs to be modified
in next version by dear useronce.


Hope will be some help

shirin zaban

#2 useronce

useronce

    Member

  • Developer
  • 67 posts
  • Interests:graphic multiboot technology, grub, isoemu, xosl, freeldr.
  •  
    China

Posted 27 July 2009 - 02:41 PM

thanks for your comments. i'll try to exam the reason why it cannot work properly.

#3 Shirin Zaban

Shirin Zaban

    Frequent Member

  • Tutorial Writer
  • 423 posts
  • Location:Tehran
  • Interests:1_Making Unattended and Customized XP<br /><br />2_Making different types of Bootable and Multiboot CD/DVD<br /><br />3_Like to learn more about grub and grub4DOS
  •  
    Iran

Posted 28 July 2009 - 06:34 AM

thanks for your comments. i'll try to exam the reason why it cannot work properly.

==================
Hi dear useronce

Thank you fo replay,i have some questions :
1_why we can not use long commands in aero,s bcdw(as we can do in EasyBoot and ...)
for example commands like:
bcdw /isolinux.bin /vmlinuzp noapic initrd=/initrd.gz root=/dev/ram0 eng_ver vga=0x314

2.Why aero,s bcdw,can not run some programs,but when i try that by origional bcdw it does?

3.Aero,s QEMU does not act perfect for some iso's,what is problem?

4.Why Iso making process stops responding in some projects and even does not give
any error message to work on it?

Thanks a lot
hope we will have your great and exclent aero more powerfull in new version

shirin zaban


#4 useronce

useronce

    Member

  • Developer
  • 67 posts
  • Interests:graphic multiboot technology, grub, isoemu, xosl, freeldr.
  •  
    China

Posted 03 August 2009 - 05:09 AM

==================
Hi dear useronce

Thank you fo replay,i have some questions :
1_why we can not use long commands in aero,s bcdw(as we can do in EasyBoot and ...)
for example commands like:
bcdw /isolinux.bin /vmlinuzp noapic initrd=/initrd.gz root=/dev/ram0 eng_ver vga=0x314

2.Why aero,s bcdw,can not run some programs,but when i try that by origional bcdw it does?

3.Aero,s QEMU does not act perfect for some iso's,what is problem?

4.Why Iso making process stops responding in some projects and even does not give
any error message to work on it?

Thanks a lot
hope we will have your great and exclent aero more powerfull in new version

shirin zaban



1, 2. i'll try to figure out what's the problem for bcdw, later.

3. maybe this is a older version of QEMU, how about try a new version?

4. the procedure of iso generating, you can grab many informations via the 'dbgview' program from MS.

---------------------------
if you had some bcdw commands which are not running properly, please let me know. So that, i can fix this bug.

#5 Shirin Zaban

Shirin Zaban

    Frequent Member

  • Tutorial Writer
  • 423 posts
  • Location:Tehran
  • Interests:1_Making Unattended and Customized XP<br /><br />2_Making different types of Bootable and Multiboot CD/DVD<br /><br />3_Like to learn more about grub and grub4DOS
  •  
    Iran

Posted 03 August 2009 - 05:22 AM

For example command i said in post above:
bcdw /isolinux.bin /vmlinuzp noapic initrd=/initrd.gz root=/dev/ram0 eng_ver vga=0x314

when we use this kind of commands it does not understand it

shirin zaban

#6 useronce

useronce

    Member

  • Developer
  • 67 posts
  • Interests:graphic multiboot technology, grub, isoemu, xosl, freeldr.
  •  
    China

Posted 04 August 2009 - 05:01 AM

sir, here is a quick patch for this problem: Attached File  aero.zip   88.45KB   915 downloads

this is caused by the type of file to run, isolinux.bin is usesually less than 30 kb, it is treat as ‘ Dialog' method, that is the reason, why your command line failed. i've change this 30kb -> 8kb. this should be O.K.

#7 Shirin Zaban

Shirin Zaban

    Frequent Member

  • Tutorial Writer
  • 423 posts
  • Location:Tehran
  • Interests:1_Making Unattended and Customized XP<br /><br />2_Making different types of Bootable and Multiboot CD/DVD<br /><br />3_Like to learn more about grub and grub4DOS
  •  
    Iran

Posted 04 August 2009 - 06:43 AM

Dear useronce

Thanks a lot

And i think all of us are waiting for new and excellent version of your great aero

have nice times and again thanks

#8 AHRIMANSEFID

AHRIMANSEFID

    Newbie

  • Members
  • 13 posts

Posted 14 November 2009 - 10:38 AM

bcdw /isolinux.bin /vmlinuzp noapic initrd=/initrd.gz root=/dev/ram0 eng_ver vga=0x314
Me Add Code But No't Active Mouse.
Plz Help For Fix.
Thanks

#9 Shirin Zaban

Shirin Zaban

    Frequent Member

  • Tutorial Writer
  • 423 posts
  • Location:Tehran
  • Interests:1_Making Unattended and Customized XP<br /><br />2_Making different types of Bootable and Multiboot CD/DVD<br /><br />3_Like to learn more about grub and grub4DOS
  •  
    Iran

Posted 14 November 2009 - 02:10 PM

bcdw /isolinux.bin /vmlinuzp noapic initrd=/initrd.gz root=/dev/ram0 eng_ver vga=0x314
Me Add Code But No't Active Mouse.
Plz Help For Fix.
Thanks

=============
AHRIMANSEFID

I have answered your question in link below:

http://www.ezbsystem...t=ST;f=1;t=2766

I think some thing is wrong with your computer,please check your project by other computer
and please inform me from result

shirin zaban

#10 king_amir79

king_amir79
  • Members
  • 7 posts
  •  
    Iran

Posted 05 November 2011 - 01:10 PM

hi
thanks for tutorials.
i do any things you say but i dont answere whit this way. i want to run windows xp 64-bit iso file whit aero studio. please help me

#11 king_amir79

king_amir79
  • Members
  • 7 posts
  •  
    Iran

Posted 19 November 2011 - 01:38 PM

hi
i want to add windows xp 64-bit to multiboot dvd with aero studio, but i cant. please help me

#12 Shirin Zaban

Shirin Zaban

    Frequent Member

  • Tutorial Writer
  • 423 posts
  • Location:Tehran
  • Interests:1_Making Unattended and Customized XP<br /><br />2_Making different types of Bootable and Multiboot CD/DVD<br /><br />3_Like to learn more about grub and grub4DOS
  •  
    Iran

Posted 19 November 2011 - 03:04 PM

به آدرس زیر مراجعه کن
forum.soft98.ir




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users