Jump to content











Photo
- - - - -

winnt.ini SetupSourceDevice


  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 Shawn Stout

Shawn Stout
  • Members
  • 9 posts
  •  
    United States

Posted 14 May 2009 - 05:49 PM

ok so im doing a netinstall of xp slipstream and im getting this error,
The entry "SetupSourceDevice" in the [SetupData] section of the INF file is corrupt or missing.

Setup cannot continue. Press any key to exit.

Background:
Setup a tftp server and pxelinux for a netboot install on server 192.168.2.1
Issue:
How do i know what path to use to point to the I386 folder on the mounted drive which is on the server under the share /tftpboot/win/I386

any help would be appreciated, i believe i almost got this working for a slipstream install if i can figure out which path to use

#2 was_jaclaz

was_jaclaz

    Finder

  • Advanced user
  • 7100 posts
  • Location:Gone in the mist
  •  
    Italy

Posted 14 May 2009 - 06:14 PM

Which is your current one?

It should be in your WINNT.SIF, not .INI.
PXE booting is possible using RAMDISK booting.

Check this thread:
http://www.boot-land...?showtopic=4952

Post some more accurate descrition of your settings, what you wish to achieve, etc.

jaclaz

#3 Shawn Stout

Shawn Stout
  • Members
  • 9 posts
  •  
    United States

Posted 14 May 2009 - 06:18 PM

Which is your current one?

It should be in your WINNT.SIF, not .INI.
PXE booting is possible using RAMDISK booting.

Check this thread:
http://www.boot-land...?showtopic=4952

Post some more accurate descrition of your settings, what you wish to achieve, etc.

jaclaz


sorry sif, my mistake, here is what i have so far in the file, well not everything but the pertinent part:

; Generated by nLite 1.4.9.1

[Data]
AutomaticUpdates="No"
Autopartition=0
MsDosInitiated=0
UnattendedInstall="Yes"
floppyless = "1"
msdosinitiated = "1"
; Needed for second state
OriSrc =[data]
floppyless = "1"
msdosinitiated = "1"
; Needed for second stage
OriSrc = /tftpoot/win/I386/"
OriTyp = "4"
LocalSourceOnCD = 1
DisableAdminAccountOnDomainJoin = 1
; Generated by nLite 1.4.9.1

#4 Shawn Stout

Shawn Stout
  • Members
  • 9 posts
  •  
    United States

Posted 14 May 2009 - 06:27 PM

the link you gave me is for running a live cd environment, im just trying to initiate a xp unattended install, which i made the slipstream with nlite

#5 was_jaclaz

was_jaclaz

    Finder

  • Advanced user
  • 7100 posts
  • Location:Gone in the mist
  •  
    Italy

Posted 14 May 2009 - 06:58 PM

Yep. ;)
I guess it's a 1:1 tie when we talk about mistakes. :D

What you need is something like:
Orisrc="\\192.168.2.1\tftpboot\win\I386"

instead of:

OriSrc = /tftpoot/win/I386/"


Please note the use under Windows of backslash \ in paths as opposed to common Linux and http/ftp protocols / forward slash.
Do also note the use of a double backslash at the beginning.

Then you should have also an entry in [SetupData] like this:
; Needed for first stage

SetupSourceDevice = "\Device\LanmanRedirector\192.168.2.1\tftpboot\win\I386"

You can use this as a reference:
http://www.tzim.net/?win_netinstall

:D

jaclaz

#6 Shawn Stout

Shawn Stout
  • Members
  • 9 posts
  •  
    United States

Posted 14 May 2009 - 07:12 PM

Yep. ;)
I guess it's a 1:1 tie when we talk about mistakes. :D

What you need is something like:

Orisrc="\\192.168.2.1\tftpboot\win\I386"

instead of:


Please note the use under Windows of backslash \ in paths as opposed to common Linux and http/ftp protocols / forward slash.
Do also note the use of a double backslash at the beginning.

Then you should have also an entry in [SetupData] like this:
; Needed for first stage

SetupSourceDevice = "\Device\LanmanRedirector\192.168.2.1\tftpboot\win\I386"

You can use this as a reference:
http://www.tzim.net/?win_netinstall

:D

jaclaz


jaclaz, thanks, i have already tried that with no success, do you happen to have irc? i am on freenode at the moment and it might be quicker to troubleshoot this issue, if you can meet me in #etherboot-win server is irc.freenode.net

#7 Shawn Stout

Shawn Stout
  • Members
  • 9 posts
  •  
    United States

Posted 14 May 2009 - 07:16 PM

jaclaz, thanks, i have already tried that with no success, do you happen to have irc? i am on freenode at the moment and it might be quicker to troubleshoot this issue, if you can meet me in #etherboot-win server is irc.freenode.net



here is my current configuration, i have tried both the /win and /win/I386 just to make sure

(link removed by jaclaz as file contains <private data>)

#8 was_jaclaz

was_jaclaz

    Finder

  • Advanced user
  • 7100 posts
  • Location:Gone in the mist
  •  
    Italy

Posted 14 May 2009 - 07:24 PM

Sorry, no irc, chats or anything like that for me.

However, the problem (at the moment) is on your "; Needed for first stage", since that one is in [SetupData]

Compare with this too:
http://oss.netfarm.i...s/ris-linux.php

Post your FULL WINNT.SIF (possibly zipped) as an attachment. (if you need to edit something to protect the innocents, replace it with "<private_data>, we will understand :D)

Right now this line in the one you posted:

; Needed for second state
OriSrc =[data]

makes no sense, too.

As well these lines:

floppyless = "1"
msdosinitiated = "1"

are repeated two times.

Operating Systems tend to be very picky when it comes to these kind of "details" :D


jaclaz

#9 Shawn Stout

Shawn Stout
  • Members
  • 9 posts
  •  
    United States

Posted 14 May 2009 - 07:40 PM

Sorry, no irc, chats or anything like that for me.

However, the problem (at the moment) is on your "; Needed for first stage", since that one is in [SetupData]

Compare with this too:
http://oss.netfarm.i...s/ris-linux.php

Post your FULL WINNT.SIF (possibly zipped) as an attachment. (if you need to edit something to protect the innocents, replace it with "<private_data>, we will understand :D)

Right now this line in the one you posted:

makes no sense, too.

As well these lines:

are repeated two times.

Operating Systems tend to be very picky when it comes to these kind of "details" :D


jaclaz


jaclaz, i started out with that tutorial so it helped alot, now like you mentioned the 1st stage in that tutorial is not passing

i edited the places you commented on and here is my config now:

AGAIN: REMOVED by jaclaz as it contains your XP key

#10 Shawn Stout

Shawn Stout
  • Members
  • 9 posts
  •  
    United States

Posted 14 May 2009 - 08:06 PM

looks like i gave you the wrong pastebin

new pastebin:
AGAIN: REMOVED by jaclaz as it contains your XP key

#11 Shawn Stout

Shawn Stout
  • Members
  • 9 posts
  •  
    United States

Posted 14 May 2009 - 08:56 PM

looks like i gave you the wrong pastebin

new pastebin:
AGAIN: REMOVED by jaclaz as it contains your XP key


still unable to get this working, please help me guys

#12 was_jaclaz

was_jaclaz

    Finder

  • Advanced user
  • 7100 posts
  • Location:Gone in the mist
  •  
    Italy

Posted 15 May 2009 - 03:36 PM

still unable to get this working, please help me guys


You should do things in steps.

And be very, very accurate in what you write, this, just as an example:
OriSrc = &#34;\\192.168.2.1\tftpoot\win\I386&#34;

should be:

OriSrc = "\\192.168.2.1\tftpboot\win\I386"


Since this has the b:

SetupSourceDevice = "\Device\LanmanRedirector\192.168.2.1\tftpboot\win"


Now, FORGET (temporarily) EVERYTHING about Unattended, and just test the "normal" "attended" RIS (this way we eliminate a huge number of variables:

Try using this as WINNT.SIF:
&#91;data&#93;

floppyless = &#34;1&#34;

msdosinitiated = &#34;1&#34;

; Needed for second stage

OriSrc = &#34;\\192.168.2.1\tftpboot\win\I386&#34;

OriTyp = &#34;4&#34;

LocalSourceOnCD = 1

DisableAdminAccountOnDomainJoin = 1



&#91;SetupData&#93;

OsLoadOptions = &#34;/fastdetect&#34;

; Needed for first stage

SetupSourceDevice = &#34;\Device\LanmanRedirector\192.168.2.1\tftpboot\win&#34;



&#91;UserData&#93;

ComputerName = *

; if needed

;ProductID=

Check, double check, and triple check your tftp, RIS/network share and BINL settings.

If it does not work, re-check EVERYTHING against contents of this guide:
http://www.boot-land...?...c=1961&st=4

If you still have problems, it may be the right time to try an autoamated app, like:
WUIM:
http://www.collewijn...o/wuim/main.php

or WINNER:
http://winner.windowsdream.com/

jaclaz

#13 Shawn Stout

Shawn Stout
  • Members
  • 9 posts
  •  
    United States

Posted 16 May 2009 - 06:05 AM

jaclaz, yes we finally got that working, now im doing ultimate boot cd which is based off of bartpe, any suggestions for this?

#14 was_jaclaz

was_jaclaz

    Finder

  • Advanced user
  • 7100 posts
  • Location:Gone in the mist
  •  
    Italy

Posted 16 May 2009 - 11:25 AM

jaclaz, yes we finally got that working, now im doing ultimate boot cd which is based off of bartpe, any suggestions for this?


Back to square #2 :D:
http://www.boot-land...?...c=8001&st=1

:D

jaclaz




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users