Jump to content











Photo
* * * * * 1 votes

Win7PE with Winbuilder 74 & 76


  • Please log in to reply
914 replies to this topic

#901 yahoouk

yahoouk

    Silver Member

  • .script developer
  • 518 posts

Posted 11 October 2009 - 12:03 PM

@ludovici :hypocrite:

Yahoouk --> Further development. Audio and Video support.


Sorry for long time away from board as doing an another project helping to friends in their school.

From this week, I'll be starting to revise my multi7pe project again.

I very much appriciate with your scripts and can you upload your working script topic.

Thanks for your helps.

YahooUK

#902 was_jaclaz

was_jaclaz

    Finder

  • Advanced user
  • 7100 posts
  • Location:Gone in the mist
  •  
    Italy

Posted 12 October 2009 - 01:40 PM

Moved RobertD0275 related posts here:
http://www.boot-land...?showtopic=9338

jaclaz

#903 Screemer

Screemer
  • Members
  • 2 posts
  •  
    Sweden

Posted 19 October 2009 - 12:31 PM

Strange..
When building this from English x86 dvd I get loads of missing files..
ieshims.dll I had to get from the internet.
And loads of directories can't be found to copy..
And I am trying to build it with recomended settings..

As usual when trying to build a win7PE it's a no go..

#904 yahoouk

yahoouk

    Silver Member

  • .script developer
  • 518 posts

Posted 17 November 2009 - 12:09 AM

Dear All,

I'd like to redirect this topic to Multi 7PEs.
As I described above, Multi 7PEs will support all versions of Vista, 2k8, Win 7 including 32 & 64 bit as well.

MMC, Network plus MS DaRT 6.5 are bonus. :drunk:

Regards,

YahooUK

#905 guimenez

guimenez

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 168 posts
  •  
    Portugal

Posted 25 March 2010 - 03:37 PM

Hi

I've build the win7pe but when i run the iso on vmware or virtual pc, it start PE but
just shows the mouse cursor with a black screen

can anyone help me on this?

many thanks

#906 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 25 March 2010 - 04:00 PM

Hello
I had same problem depending on which project you downloaded

try
Look at script view for Vmware.. check - Guest memory
Some of the Win7PE projects are defaulted to 1gig
I had to set Guest memory to 512

:) :)

#907 guimenez

guimenez

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 168 posts
  •  
    Portugal

Posted 25 March 2010 - 07:48 PM

thanks for reply

the vmware script it as already 512mb and i increase my vmware workstation
to 1gb of RAM but nothing :)

thanks

#908 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 25 March 2010 - 08:17 PM

Ok

What version of Win7PE are you working with ?
Does build finish without errors?
Does it work if burned to CD or USB?

how much memory do you have?

#909 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 25 March 2010 - 08:47 PM

The questions of PaPeuser's last post are understandable, but IMO UNNECESSARY!

Every member should know (by reading the board rules) that nobody of us has a working Crystal Ball, and that therefore members should add as much information as possible to their question, at least a log of their build.

Peter

#910 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 25 March 2010 - 09:05 PM

Thanks

But i saved those questions,,, i will only have to copy and paste next time :) :) :)

#911 Talven81

Talven81
  • Members
  • 4 posts
  •  
    United States

Posted 14 March 2011 - 05:17 PM

Hello everyone,

I successfully built a Win7 PE build however am running into a couple walls.

First of all the default build uses the BSD Devil mouse cursor for the busy cursor and I would like to change this since it will not fly in my environment (Personlly I don't care). I have looked all over the web and cannot find any information on how to change the cursors.

Second when I try to place an icon on the desktop it does not seem to work using standard winbuilder commands. The MMC addon seems to place it's shortcut fine, and when I use the same method nothing happens.

Add_Shortcut,StartMenu,Ghost,,Symantec Ghost
Add_Shortcut,Desktop,,,Symantec Ghost

Any ideas?

Thank you,
Talven81

#912 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 14 March 2011 - 05:31 PM

Hello everyone,

I successfully built a Win7 PE build however am running into a couple walls.

First of all the default build uses the BSD Devil mouse cursor for the busy cursor and I would like to change this since it will not fly in my environment (Personlly I don't care). I have looked all over the web and cannot find any information on how to change the cursors.

Second when I try to place an icon on the desktop it does not seem to work using standard winbuilder commands. The MMC addon seems to place it's shortcut fine, and when I use the same method nothing happens.

Add_Shortcut,StartMenu,Ghost,,Symantec Ghost
Add_Shortcut,Desktop,,,Symantec Ghost

Any ideas?

Thank you,
Talven81

The devil mouse: as far as I know, it is only used in Joshua's Win7RecuePE. So, if you use that as base, you have to live with it. But you can use every other Win7PE project as base for your development.

The "Add_Shortcut" is NOT standard WinBuilder command. It is a command using the "Common_API". The "Common_API" is developed to make it easy to add apps to different PEs.

To use the common API successfully for shortcuts, inside your script (e.g. for Ghost) you must define:

[Variables]

%ProgramTitle%=Ghost (or something other valid)

%ProgramEXE%=Ghost.exe (or something other valid)

%ProgramFolder%=Ghost (or something other valid)


Peter

#913 al_jo

al_jo

    Gold Member

  • Members
  • 1218 posts
  • Location:Tellus

Posted 14 March 2011 - 07:16 PM

First of all the default build uses the BSD Devil mouse cursor for the busy cursor and I would like to change this since it will not fly in my environment (Personlly I don't care). I have looked all over the web and cannot find any information on how to change the cursors.

Talven81


Not 100% sure but this may perhaps help if you don't want to see the :devil: :
Try uncheck ”Enable loader hidden modus”
in the “Configuration” script
B)

#914 notepad

notepad
  • Members
  • 3 posts
  •  
    China

Posted 15 April 2011 - 12:01 AM

Sorry, can not see any image in the tutorial.

#915 lala123

lala123
  • Members
  • 1 posts
  •  
    Ajman

Posted 06 March 2013 - 04:39 PM

Fukking program deleted my whole desktop!!!!!!!!!!!! fuuuuuuu

 

 

anything else is great!!! thumbsup






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users