Jump to content











Photo

nvidia lan driver with livexp


  • Please log in to reply
57 replies to this topic

#1 Johannes

Johannes

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Germany

Posted 28 November 2008 - 01:25 PM

@Lancelot
Hey man, glad to have you on board.
So I downloaded, burnt an run your ISO (took quite a while to start).
PEnetwork didn't find any card so it refused to start properly.
Then I ran Driver Import.
Imported my Nvidia driver from my system, no error.
Nothing with PEnetwork
Then I ran Driver Forge, same result.
When I checked my Hardware Manager, I just found an Nvidia Network Bus Enumerator, no problems.
Regards
Johannes

#2 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 28 November 2008 - 09:12 PM

:(
These are not tests i would ask you, but thank you writing the results anyway.
I want you to make 2 tests

1)
there is a shortcut for driverforge (dforge) on desktop (DrvF_y_LAN_DPS), run it, and click Start with default options, in the end it will write "Installation Finished". Close dforge.
Than run it sameway again, click Start with default options and than close dforge.
Than run it sameway again, click Start with default options and than close dforge. (totally 3 times)
Than start penetwork, lets see if there is anychange??? also there is opera in your built to try.

2)
reboot the computer and start from cd (fresh start)
With driveimportpe (dipe)
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse X:\Ethernet_NV6A\ and choose nvnetbus.inf
any driver found??? if yes, click "Import Driver"
than
close dipe and open dipe
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse X:\Ethernet_NV6A\ and choose nvnetfd.inf
any driver found??? if yes, click "Import Driver"
Than start penetwork, lets see if there is anychange???


Good luck :)

took quite a while to start

Dont worry, when you build your own iso it will start verrry faster like a tornado. This is test for you.
btw,minor question, which OS you use, and how much ram you have?

#3 Johannes

Johannes

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Germany

Posted 29 November 2008 - 01:13 PM

1)
there is a shortcut for driverforge (dforge) on desktop (DrvF_y_LAN_DPS), run it, and click Start with default options, in the end it will write "Installation Finished". Close dforge.
Than run it sameway again, click Start with default options and than close dforge.
Than run it sameway again, click Start with default options and than close dforge. (totally 3 times)
Than start penetwork, lets see if there is anychange??? also there is opera in your built to try.


OK here are the results:
started 3 times then PENetwork
Started completely the first time in an ISO. But no driver listed.
But I could retrieve Debug Text
Opera: Could not locate remote server

2)
reboot the computer and start from cd (fresh start)
With driveimportpe (dipe)
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse X:\Ethernet_NV6A\ and choose nvnetbus.inf
any driver found??? if yes, click "Import Driver"


found Nvidia Network Bus Enumerator
Installation failed, so no changes with PEnetwork (only in simple mode)

than
close dipe and open dipe
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse X:\Ethernet_NV6A\ and choose nvnetfd.inf
any driver found??? if yes, click "Import Driver"
Than start penetwork, lets see if there is anychange???


Wrong driver, nothing happened in dipe and in PEnetwork

Ah, and I have XP Pro SP3 with 4 MB ram

That's it
:)

Attached Files



#4 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 29 November 2008 - 01:23 PM

himmm

found Nvidia Network Bus Enumerator

better than nothing :)

now can you try this:

With driveimportpe (dipe)
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse X:\Program Files\DriverForge_y_LAN_DPS\DPS\ and choose DP_LAN_wnt5_x86-32_8053.7z

it will find "Nvidia Network Bus Enumerator", "click import driver"

than close dipe, open dipe again
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse X:\Program Files\DriverForge_y_LAN_DPS\DPS\ and choose DP_LAN_wnt5_x86-32_8053.7z
if it finds first "Nvidia Network Bus Enumerator", click "Find Next"
if it finds another driver (does it find another driver), click "import driver"

than close dipe, start PEnetwork

lets see what will happen!?

#5 Johannes

Johannes

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Germany

Posted 29 November 2008 - 05:18 PM

With driveimportpe (dipe)
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse X:\Program Files\DriverForge_y_LAN_DPS\DPS\ and choose DP_LAN_wnt5_x86-32_8053.7z
it will find "Nvidia Network Bus Enumerator", "click import driver"


installation of driver failed

than close dipe, open dipe again
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse X:\Program Files\DriverForge_y_LAN_DPS\DPS\ and choose DP_LAN_wnt5_x86-32_8053.7z
if it finds first "Nvidia Network Bus Enumerator", click "Find Next"
if it finds another driver (does it find another driver), click "import driver"


no other diver
installation of driver failed

than close dipe, start PEnetwork
lets see what will happen!?


Same as bevore: nothing
:)

#6 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12688 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 29 November 2008 - 05:59 PM

installation of driver failed



no other diver
installation of driver failed



Same as bevore: nothing
:)

Rather frustrating!

Do you have a 'standard installation' floppy / CD for this driver?

If yes, try that in the running PE.

If it still fails, something else is missing in the PE, where the driver depends on.
And then we have to find what it is.
Every other trials with PENetwork, Driver Import, myNIC, etc. ... would be senceless.

Peter

#7 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 29 November 2008 - 06:09 PM

Johannes

very interesting

please download this to your pc
http://users.pandora...om/sav_HWID.exe
and doubleclick it

it will create a notepad file (txt file), attach this text file here.

#8 Johannes

Johannes

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Germany

Posted 30 November 2008 - 08:49 AM

please download this to your pc
http://users.pandora...om/sav_HWID.exe
and doubleclick it

it will create a notepad file (txt file), attach this text file here.


Lancelot,
here is the textfile (only one of course)

Attached Files



#9 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 30 November 2008 - 09:07 AM

Himm, probably there is a mismatch with this and the Ethernet.zip you sent before.
I guess it is onboard ethernet controller
can you write your motherboard model (and maybe if you already have website)

#10 Johannes

Johannes

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Germany

Posted 30 November 2008 - 10:44 AM

Himm, probably there is a mismatch with this and the Ethernet.zip you sent before.
I guess it is onboard ethernet controller
can you write your motherboard model (and maybe if you already have website)


My motherboard is from ASRock: 939N68PV-GLAN
And here is the complete set of Ethernet drivers from the instalation CD
I guess in the first one were the subfolders missing:

www.zagorski.de/test/ethernet.zip (this is my website)

@Peter

Do you have a 'standard installation' floppy / CD for this driver?
If yes, try that in the running PE.


I did that, but no luck.
But I did not use any of the subfolders, because I did not know which

:)

#11 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 30 November 2008 - 02:32 PM

Hi, Johannes

I guess this is your motherboard
http://www.asrock.co...l=939N68PV-GLAN

Now,
try this with repeating 2nd test
http://lancelot.winb..._Johannes01.rar

Do this:
-extract Ethernet_Johannes01.rar to C:\
-start from cd
-With driveimportpe (dipe)
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse C:\Ethernet_Johannes01\ and choose nvnetbus.inf
any driver found??? if yes, click "Import Driver"

before for this step you wrote

found Nvidia Network Bus Enumerator
Installation failed

any change?

than
close dipe and open dipe
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse C:\Ethernet_Johannes01\ and choose nvenetfd.inf
any driver found??? if yes, click "Import Driver"
Than start penetwork, etc


lets see if there is anychange???

#12 Holger

Holger

    Silver Member

  • .script developer
  • 526 posts
  • Location:Munich
  • Interests:- programming / scripting
    - scooter driving / modifying
    - writing poems
  •  
    Germany

Posted 30 November 2008 - 03:00 PM

Hello Johannes :)

you can try a test script from here:
http://holger.boot-l...rk_V33-Test.zip
Just extract the downloaded file into your project-subdir and do a WinBuilder refresh.
It is not completely finished cause I'm rewriting the GUI at the moment so some things are not working.
However, I fixed a bug in the driver copy function and also added an option to select if you want to copy all found device driver files from the selected directory.
You have to select the folder in the option "Add drivers from this directory..." in the PENetwork-script!
Just take a look at the script and give it a try.
It is just for testing the changed driver copy function!
While driver copying (in your host OS) there will then created in your %temp% folder a file "PENMDrvCpy.txt".
Greets
Holger

#13 Johannes

Johannes

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Germany

Posted 30 November 2008 - 03:20 PM

Do this:
-extract Ethernet_Johannes01.rar to C:\
-start from cd
-With driveimportpe (dipe)
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse C:\Ethernet_Johannes01\ and choose nvnetbus.inf
any driver found??? if yes, click "Import Driver"
than
close dipe and open dipe
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse C:\Ethernet_Johannes01\ and choose nvenetfd.inf
any driver found??? if yes, click "Import Driver"
Than start penetwork, etc

Hi Lancelot,
no luck on both accounts!
Just the same behaviour as before
1. installation failed
2. wrong driver

#14 Holger

Holger

    Silver Member

  • .script developer
  • 526 posts
  • Location:Munich
  • Interests:- programming / scripting
    - scooter driving / modifying
    - writing poems
  •  
    Germany

Posted 30 November 2008 - 04:58 PM

Hi Johannes, did you read my previous post and did a test with the changed PENetwork-script ?
Greets
Holger

#15 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 30 November 2008 - 05:00 PM

Johannes

can you send log file for dipe.

here is what i want:

-With driveimportpe (dipe)
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse C:\Ethernet_Johannes01\ and choose nvnetbus.inf
as you say it will respond "installation failed"
close dipe
there is file at B:\_drvimp.log
can you send _drvimp.log


Hi Holger
thanks for new script,
For info: I sent Johannes a ready livexp iso with fbwf to make trials for dipe, the posts i send Johannes are trials with this cd.

#16 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 30 November 2008 - 06:37 PM

Johannes

besides _drvimp.log

can you also do this:
download
http://www.kare-net....DrvImp-help.exe
to your xpsp3 desktop, double click it, it will create
Drvimp-help.txt
on desktop.
please attach this file.

totally i ask for 2 files, Drvimp-help.txt and _drvimp.log

Holger:
i forgot to mention, Johannes first came to boot-land here and mixed up things with building (probably that is why he couldnt test your new penetwork.script fastly) as understood from following messages, i realized there is a problem with penetwork here and as it is hard to be sure Johannes makes the right build with the right driver, i prefer sending a mini iso prepared by me to test. Kare told me that he used same mainboard with livexp-dipe ethernet before. And story continues :)

#17 Johannes

Johannes

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Germany

Posted 30 November 2008 - 08:24 PM

Hello Holger,
I dont know if I got this right:
I am using the NativeEx_barebone_075 build

You have to select the folder in the option "Add drivers from this directory..." in the PENetwork-script!

This I did, restarted winbuild and then I played
In Qemu PENM found again theRealtek adapter

While driver copying (in your host OS) there will then created in your %temp% folder a file "PENMDrvCpy.txt".


Unfortunately I could not find any such file in my host machine


Hi Lancelot,

here is the dipe log

Attached Files



#18 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12688 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 30 November 2008 - 09:54 PM

@Holger!

May I suggest to do the same like me:
Do not take care on this topic for a while.

Let them fishing in the dark.

Maybe anywhen we are needed again.

Peter

#19 Johannes

Johannes

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Germany

Posted 01 December 2008 - 09:02 AM

totally i ask for 2 files, Drvimp-help.txt and _drvimp.log


Hi Lancelot,
soory but yesterday I was a bit in a hurry so I forgot the help txt.
Here it is

Attached Files



#20 Johannes

Johannes

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Germany

Posted 01 December 2008 - 09:17 AM

as it is hard to be sure Johannes makes the right build with the right driver


By now I have for version of LiveXP on my Desktop.
I started with the regular download, then after reading Amalux Tutorial I started with his projects.
The Peter complained because the log files were too long and made me start the barebone.
This was the reason why i fefrained to start an other one by MedEvil because I was shure to get reprimanded again
I dont mind if I start an new one just for testing.
Just tell which build I should use.
Sorry about all those mixups.
But this comes when you try to comply to eveybody
:)

#21 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12688 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 01 December 2008 - 09:46 AM

Just tell which build I should use.

None or all of them!

That does not matter.

Your problem is:

You already made the trial to setup the driver by using the original nVidia setup exe.

And that did not work!

That means that in the standard nativeEx core (used by LiveXP, Amalux's package and NaughtyPE(?)) something like a DLL or a running service or whatelse is missing which is needed during the driver installation.

This something has to be found and added to the build.

Trying with different projects, established apps like PENetwork, hwpnp, myNIC or beta functions like Driver Import, cannot help. They all do not find the needed functionality in the PE, because it is not provided.

So use the simplest project nativeEx_barebone, and try to find out which DLLs, services etc are needed to make original setup possible.

EDIT: A hot candidate for me wold be txtsetup.sif with the [HardwareIdsDatabase] section.

Peter

#22 Johannes

Johannes

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Germany

Posted 01 December 2008 - 04:48 PM

EDIT: A hot candidate for me wold be txtsetup.sif with the [HardwareIdsDatabase] section.


I don't know if this is of any use, but I found quite a few on my lokal machine.
If yes, here is a list of them

Attached Files



#23 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12688 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 01 December 2008 - 05:15 PM

I don't know if this is of any use, but I found quite a few on my lokal machine.
If yes, here is a list of them

The question is the contents of txtsetup.sif which is used in the final PE.
This txtsetup.sif defines fundamental properties, like HALs, Bus Drivers etc. for use in the PE.

If you look through your project, several scripts add some information to txtsetup.sif, bacause their app needs this additional info.

BTW: txtsetup.sif is my hot candidate. But maybe there is only a missing DLL or a missing reg entry to start a service ...

Peter

#24 Johannes

Johannes

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Germany

Posted 01 December 2008 - 10:53 PM

The question is the contents of txtsetup.sif which is used in the final PE.


If I understood you correctly you wanted the file from the last Barebone ISO.
I extracted it with Isobuster

Attached Files



#25 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 01 December 2008 - 10:54 PM

Hi Johannes

probably you are one of the unlucky pe user with your current lan. Interestingly it seems only your network adapter have potential to make such an error, and by luck you are here, you came all the way here, i hope you continue.

here are some things i ask you


http://lancelot.winb...JohannesNV3.rar
http://lancelot.winb...JohannesNV5.rar

-extract Ethernet_JohannesNV3.rar to C:\
-extract Ethernet_JohannesNV5.rar to C:\

1) test 1:
-start from cd
-With driveimportpe (dipe)
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse C:\Ethernet_JohannesNV3\ and choose nvnetbus.inf
any driver found???
if yes, click "Import Driver", if "installation failed" test1 failed restart pc, and start again with cd.

if you have success with bus driver, close dipe and open dipe
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse C:\Ethernet_JohannesNV3\ and choose nvenetfd.inf
any driver found??? if yes, click "Import Driver"
Than start penetwork, etc

2) test 2:
-start from cd
-With driveimportpe (dipe)
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse C:\Ethernet_JohannesNV5\ and choose nvnetbus.inf
any driver found???
if yes, click "Import Driver", if "installation failed" test2 failed restart pc.

if you have success with bus driver, close dipe and open dipe
*choose "Folder (Inf-File)"-->click OK
*Browse C:\Ethernet_JohannesNV3\ and choose nvenetfd.inf
any driver found??? if yes, click "Import Driver"
Than start penetwork, etc


3) somefiles:
from your hostos (xpsp3) make a search in c:\, can you attach these files you find:
fdco1.dll
NVENETFD.sys
nvefdxp.sys
nvenetfd.inf
nvnetbus.inf
nvnetbus.sys




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users