Jump to content











Photo
- - - - -

[Release] Autostart


  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 02 June 2008 - 06:51 PM

All,

I wanted to have my options autostart without the command prompt windows and independent of the system32 folder and to be simplistic.

To do this, an executable was written, with a simple properties file to reference for uploads

It's dependent on the dll included, and I've also included an example of a properties file. I haven't nailed down how I want it to start, as it seems the hklm\software\microsoft\windows\currentversion\run is not working in my PE disc, so I've called it from another inf file, but I'm open to input on that too.


Anyway, I'd like to know what y'all thought.


ADDED by jaclaz:
Since it's not possible to attach the file on 911CD, gte is posting here too.
Original thread:
http://www.911cd.net...o...c=21605&hl=

Attached Files



#2 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12702 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 02 June 2008 - 07:29 PM

@Jaclaz

looks like you doubled this post from 911CD. There is a similar message of you.

Can you explain the technical 'why' a bit more detailled?

Thanks.

Peter

#3 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 02 June 2008 - 08:18 PM

That would be my fault, I don't know this forum, but know the other forum, so before I posted over here, I wanted to see what the 911 forum thought, only I couldn't attach there.

Either way, I'd like to see what you thought of the program. I had a problem getting programs to automatically start, so this seemed like a decent solution for me?


@Jaclaz

looks like you doubled this post from 911CD. There is a similar message of you.

Can you explain the technical 'why' a bit more detailled?

Thanks.

Peter



#4 Nuno Brito

Nuno Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10544 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 02 June 2008 - 10:22 PM

Welcome to the community gte, don't worry because most of us are also routine visitors of the 911cd forums.

;)

#5 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 02 June 2008 - 10:32 PM

Yeah, jaclaz mods them both I guess, so he set this up and got it straightened out

Did you try the simple download, what'd you think?




Welcome to the community gte, don't worry because most of us are also routine visitors of the 911cd forums.

;)



#6 Galapo

Galapo

    Platinum Member

  • .script developer
  • 3841 posts
  •  
    Australia

Posted 02 June 2008 - 10:33 PM

It probably depends on which shell you're using. If you're not using XPE, you may have to settle using the autorun plugin to start your executable.

Under WinBuilder projects, programs can be started by RunOnceEx entries or from a 'startup' menu item.

Regards,
Galapo.

#7 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 02 June 2008 - 10:35 PM

I'm going to d/l one of these now and see exactly what you mean ;)

Do you have an iso you can point me towards to get started learning about this software?




It probably depends on which shell you're using. If you're not using XPE, you may have to settle using the autorun plugin to start your executable.

Under WinBuilder projects, programs can be started by RunOnceEx entries or from a 'startup' menu item.

Regards,
Galapo.



#8 Galapo

Galapo

    Platinum Member

  • .script developer
  • 3841 posts
  •  
    Australia

Posted 02 June 2008 - 10:42 PM

I'm going to d/l one of these now and see exactly what you mean ;)


Of course not! But it's easy building your own. Follow amalux's tutorial for a start: http://www.boot-land...?showtopic=4111

Regards,
Galapo.

#9 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 03 June 2008 - 09:07 PM

13 downloads but no feedback?

#10 was_jaclaz

was_jaclaz

    Finder

  • Advanced user
  • 7100 posts
  • Location:Gone in the mist
  •  
    Italy

Posted 03 June 2008 - 09:28 PM

13 downloads but no feedback?


Well, you'll have to get used to it ;) :
http://www.boot-land...opic=4684&st=10
(and that is potentially an app that could cause a REVOLUTION in the way we tweak Registry files)
Now we are at 175, and still counting....with NO feedback whatsoever.

jaclaz

#11 Galapo

Galapo

    Platinum Member

  • .script developer
  • 3841 posts
  •  
    Australia

Posted 03 June 2008 - 09:29 PM

13 downloads but no feedback?


I thought you were after comments more on how to start your app -- not the app itself?

#12 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 03 June 2008 - 10:45 PM

Lol!

I just downloaded it, we'll see how it goes.

I don't know the next time I'll need to hack the registry though, as I have admin rights on every box I use? Hmmm

Do you have a tutorial on how to give yourself admin rights via this software and the registry?



Also, any idea how to get this software to autostart?

I made some sort of change to my disc, and now I can't get the autostart.exe file to be called automatically (upon boot) inside of the nu2 shell? It's really driving me crazy!

#13 Galapo

Galapo

    Platinum Member

  • .script developer
  • 3841 posts
  •  
    Australia

Posted 03 June 2008 - 10:57 PM

Also, any idea how to get this software to autostart?

http://www.nu2.nu/pe...elp/autorun.htm

Regards,
Galapo.

#14 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 03 June 2008 - 11:08 PM

I want to get rid of/replace autorun, so that defeats the point!

#15 Galapo

Galapo

    Platinum Member

  • .script developer
  • 3841 posts
  •  
    Australia

Posted 03 June 2008 - 11:25 PM

I want to get rid of/replace autorun, so that defeats the point!


Then you either 1) need to use an Explorer-based shell (one that processes RunOnceEx entries, etc.); or 2) call your app as an arguement of your shell:

[SetupReg.AddReg]

; make sure other shell-setting entries in other plugins are disabled!

0x2, "Setup", "CmdLine", "nu2shell.exe your_app.exe"

Regards,
Galapo.

#16 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 03 June 2008 - 11:53 PM

Ok,

I couldn't find that exact terminology, but I did find something close in nu2menu.inf ... am I in the correct location and inf file?

I changed it from (but it's still not working?)

[SetupReg.AddReg]

; Install nu2menu.exe as shell

0x1, "Setup", "CmdLine", "\Programs\Nu2Menu\nu2menu.exe"

To
[SetupReg.AddReg]

; Install nu2menu.exe as shell

0x1, "Setup", "CmdLine", "\Programs\Nu2Menu\nu2menu.exe"

0x1, "Setup", "CmdLine", "\Programs\autostart\autostart.exe"


Then you either 1) need to use an Explorer-based shell (one that processes RunOnceEx entries, etc.); or 2) call your app as an arguement of your shell:

[SetupReg.AddReg]

; make sure other shell-setting entries in other plugins are disabled!

0x2, "Setup", "CmdLine", "nu2shell.exe your_app.exe"

Regards,
Galapo.



#17 Galapo

Galapo

    Platinum Member

  • .script developer
  • 3841 posts
  •  
    Australia

Posted 03 June 2008 - 11:59 PM

Try:

[SetupReg.AddReg]

; Install nu2menu.exe as shell

0x1, "Setup", "CmdLine", "\Programs\Nu2Menu\nu2menu.exe \Programs\autostart\autostart.exe"
or similar.

Regards,
Galapo.

#18 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 04 June 2008 - 12:20 AM

No luck until I changed the nu2shell.inf to this in addition to the change you suggested, but now the nu2menu isn't loading ;)

[SetupReg.AddReg]

; Install nu2shell.exe

0x2, "Setup", "CmdLine", "nu2shell.exe \Programs\Nu2Menu\nu2menu.exe autostart.exe 



\Programs\autostart\autostart.exe"


#19 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 04 June 2008 - 12:25 AM

And it works!!! Yay!

#20 Galapo

Galapo

    Platinum Member

  • .script developer
  • 3841 posts
  •  
    Australia

Posted 04 June 2008 - 12:27 AM

Start nu2menu by you autostart.exe.

Sorry, I made a mistake in my previous post. It should have been:

[SetupReg.AddReg]

; Install nu2shell.exe

0x2, "Setup", "CmdLine", "nu2shell.exe \Programs\autostart\autostart.exe"

Regards,
Galapo.

#21 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 05 June 2008 - 02:01 AM

Galapo

I could really use your expertise in this, when I burn a disc and try to use it on our server, it tells me it cannot load the files that I ask autostart.exe to load in it's config file, it just gives me a failed message for each file I call. The iso loads autostart.exe properly in vmware, and the disc itself loads autostart.exe properly when I boot it in solaris virtual box, I'm really at a loss as to what this could be.

#22 Galapo

Galapo

    Platinum Member

  • .script developer
  • 3841 posts
  •  
    Australia

Posted 05 June 2008 - 02:08 AM

Post the contents of the config file so we can have a look.

Thanks,
Galapo.

#23 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 05 June 2008 - 02:06 PM

What is weird is that it will tell me it cannot start these programs, and it lists them saying that it cannot start them, the first being the nu2menu.exe (which really hoses me), but strangely enough in solaris virtualbox, it will start the bginfo command, but not nu2menu, autorun or setmaxres???


Autostart.ini (this is the file that autostart.exe pulls its commands from
;Ok, the way this program works is very simple, as simplicity was the goal. You type a path into&#59;this file and you order it in the means that you want it to launch, if you the order and the file&#59;path correct, it'll work, end of story. If you have a blank line without a semi colon, it will fail

;

d:\programs\nu2menu\nu2menu.exe

;

;

d:\programs\penetcfg\autorun1penetcfg.cmd

;

;

d:\programs\resolution\SetMaxRes.exe h1024 v768 b32 f85

d:\programs\bginfo\bginfo.exe d:\programs\bginfo\bginfo.bgi /timer:0 /nolicprompt

;

;

;

;

;

;D:\I386\system32\calc.exe

;D:\I386\system32\notepad.exe

;D:\I386\system32\regedt32.exe




Nu2Shell.inf
[Version]

Signature= "$Windows NT$"



[PEBuilder]

Name="Nu2Shell"

Enable=1

Config=nu2shellcfg.exe @PluginFile@



[Strings]

password-hash=

password-boot-prompt="This CD is protected by a boot password!"



[SourceDisksFiles]

nu2shell.exe=2,,3

nu2shell.txt=2,,3

shutdown.cmd=2,,3

reboot.cmd=2,,3



[SetupReg.AddReg]

; Install nu2shell.exe

0x2, "Setup", "CmdLine", "nu2shell.exe \Programs\autostart\autostart.exe"





[SetupReg.AddReg]

0x1, "ControlSet001\Control\PE Builder", "bootpwd", "%password-hash%"

0x1, "ControlSet001\Control\PE Builder", "bootprompt", "%password-boot-prompt%"



[Append]

nu2menu.xml, nu2shell_nu2menu.xml



Nu2menu.inf
; PE Builder v3 plug-in INF file for Nu2Menu

; Created by Bart Lagerweij

; http://www.nu2.nu/pebuilder/



[Version]

Signature= "$Windows NT$"



[PEBuilder]

Name="Nu2Menu"

Enable=1

Help="Nu2menu.htm"



[WinntDirectories]

a="Programs\Nu2Menu",2



[SourceDisksFiles]

; To have your own "go" button:

; create a file called "nu2go.bmp"

nu2go.bmp=a,,3

nu2menu.exe=a,,3

nu2menumsg.exe=2,,3

nu2menu.lic=a,,3

nu2menu.xml=a,,3

setres.exe=a,,3

autorun-inf.txt=30000,autorun.inf,3&#59; dir id 30000 is the target "root"

;

main.cpl=2&#59;system32

timedate.cpl=2&#59;system32

access.cpl=2&#59;system32



[SetupReg.AddReg]

; Install nu2shell.exe

0x2, "Setup", "CmdLine", "nu2shell.exe \Programs\autostart\autostart.exe"




Autostart.inf
; PE Builder v3 plug-in INF file

; http://www.nu2.nu/pebuilder/

;

; AutoStart.inf

; PE Builder v3 plug-in INF file for Startup Group in Nu2Menu

; Plugin Created by Brad and Adam





[Version]

Signature= "$Windows NT$"



[PEBuilder]

Name="Brads Simple Auto Start Program"

Enable=1

Help="notdoneyet.htm"

Version=1.0



[SourceDisksFiles]

autostart.exe=2,,1

msvbvm60.dll=2,,1







[Append]

nu2menu.xml, autostart_nu2menu.xml


Posted Image

#24 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 05 June 2008 - 02:20 PM

I may have found my issue

When I browse the cd and I look into the penetcfg, the zz5 and the nu2menu, they are all overwritten. penetcfg and nu2menu have a bunch of nero files in them??? And zz5 has all of the files gone and a test.cmd in it

Any idea what could be causing this? When I check the corresponding PE builder output folders, they are not altered like the disc is

#25 gte

gte

    Newbie

  • Members
  • 15 posts
  •  
    United States

Posted 05 June 2008 - 03:43 PM

Ok, back to square 1

I burned it with another iso to cd maker (first one was Nero) and the files are all intact now, the disc will boot up in the Solaris environment with everything working as it should.

When I boot it on the actual machine itself, it gives the same string of errors (one of which is pictured above) and I can't fathom what could be causing this




I may have found my issue

When I browse the cd and I look into the penetcfg, the zz5 and the nu2menu, they are all overwritten. penetcfg and nu2menu have a bunch of nero files in them??? And zz5 has all of the files gone and a test.cmd in it

Any idea what could be causing this? When I check the corresponding PE builder output folders, they are not altered like the disc is






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users