Jump to content











Photo
* * * * - 1 votes

ppAppsGenPE shortcuts generator 1.5.0


  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#51 Ariom

Ariom

    Member

  • Members
  • 99 posts
  •  
    Philippines

Posted 06 May 2009 - 03:47 AM

soporific!!!

What a GREAT works of YOURS.
It's really coooooooooool... :D
I like it.
Hoping for new version....(some day or maybe some years) Just kidding.... ;)


Ariom :D

#52 amalux

amalux

    Platinum Member

  • Tutorial Writer
  • 2813 posts
  •  
    United States

Posted 09 June 2009 - 06:28 PM

Hi Soporific ;)

Hope all is well, I figured out the previous questions but have a new one, when the boot disk is removed and you attempt to re-run ppAppsGenPE, you get the following error:
ppApps_nodiskerr.jpg

This shouldn't happen because (as you know) with a BootSDI, RAM loaded image there is no need for the CD after boot and with all the ppApps on separate media (USB-HD), there is nothing to access on the CD for ppAppsGenPE. It seems to be an arbitrary check held over from previous setups where ppApps were stored on the same media as the boot image. Is there a way I can disable this check? Thanks ;)

#53 soporific

soporific

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Australia

Posted 15 June 2009 - 03:59 AM

Hi Soporific ;)

Hope all is well, I figured out the previous questions but have a new one, when the boot disk is removed and you attempt to re-run ppAppsGenPE, you get the following error:
ppApps_nodiskerr.jpg

This shouldn't happen because (as you know) with a BootSDI, RAM loaded image there is no need for the CD after boot and with all the ppApps on separate media (USB-HD), there is nothing to access on the CD for ppAppsGenPE. It seems to be an arbitrary check held over from previous setups where ppApps were stored on the same media as the boot image. Is there a way I can disable this check? Thanks ;)

Sorry, only just saw this ... i will investigate and get back to you

#54 soporific

soporific

    Member

  • Members
  • 48 posts
  •  
    Australia

Posted 19 June 2009 - 06:10 AM

Hi amalux,

OK, after some discussion with ReturnOfNights (original author), here's his comments:

* no easy fix - don't run it after booted is best fix for that
* if U have USB in on boot it's not an issue
* and that is the best practice anyway
* it's not ppAppsGen bug - it's a windows bug
* because there was a disk - it expects one
* caused by LiveXP
* so no fix I know of sorry
* could do it manually by excluding the DVD - but then what if U do use it
* U could do a AutoIt in BG to check for error box, include it with the ctrl alt del + Driver signing BG task

EDIT: later he replied:
* There is one fix U can do for the ppAppsGen - seeing if a folder exists on the DVD - it doesn't cause a disk check
* cause it to skip the disk check if ssWPI.ini doesn't exist

I hope this helps .. let me know if there's anything else for me to clear up regarding this issue.

#55 amalux

amalux

    Platinum Member

  • Tutorial Writer
  • 2813 posts
  •  
    United States

Posted 19 June 2009 - 09:38 AM

Hi amalux,

OK, after some discussion with ReturnOfNights (original author), here's his comments:

* no easy fix - don't run it after booted is best fix for that
* if U have USB in on boot it's not an issue
* and that is the best practice anyway
* it's not ppAppsGen bug - it's a windows bug
* because there was a disk - it expects one
* caused by LiveXP
* so no fix I know of sorry
* could do it manually by excluding the DVD - but then what if U do use it
* U could do a AutoIt in BG to check for error box, include it with the ctrl alt del + Driver signing BG task

EDIT: later he replied:
* There is one fix U can do for the ppAppsGen - seeing if a folder exists on the DVD - it doesn't cause a disk check
* cause it to skip the disk check if ssWPI.ini doesn't exist

I hope this helps .. let me know if there's anything else for me to clear up regarding this issue.

Hi soporific ;)

Thank you very much for checking on it, it's just a silly annoyance, no big deal at all. Just for clarity, here's some info but I'm not expecting a fix, just fyi.

* no easy fix - don't run it after booted is best fix for that
-- Actually, running after boot works fine, you just get this pop-up if no CD, even if next item true.

* if U have USB in on boot it's not an issue
* and that is the best practice anyway
-- USB in on boot has no effect on this issue whatsoever. In fact the USB is in (location of ppApps folder) and even with the CD removed, if you Cancel this pop-up warning 3 times, ppAppsGen works as expected!

* There is one fix U can do for the ppAppsGen - seeing if a folder exists on the DVD - it doesn't cause a disk check
-- This sounds promising but I thought that's what it's doing now, looking for ppApps(Live) folder, no? (see next)

* cause it to skip the disk check if ssWPI.ini doesn't exist
-- There is no ssWPI(CD).ini file present so this can't be the cause.

Is there any cmd line switches or syntax that affects how and where ppAppsGen scans for files or does it just look for folders at the root of every drive? Even if no 'fix' available, it works fine the way it is and in the rare case you want to re-run ppAppsGen with no disk, hitting cancel 3x is hardly a burden (or you can just put the disk back in)

Final: ppAppsGen works great! Very stable and dependable, one of a handful of truly great tools I consider indispensible, I can't thank you enough for bringing it to our attention and of course, hats off to ReturnOfNights for the brilliant work! Thanks again!! ;)

#56 gbrao

gbrao

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 354 posts
  •  
    India

Posted 04 February 2012 - 11:00 AM

Could someone please make ppAppsGenPE_v1.5.0.zip available ? I want the source (au3).

#57 amalux

amalux

    Platinum Member

  • Tutorial Writer
  • 2813 posts
  •  
    United States

Posted 05 February 2012 - 01:35 AM

http://www.mediafire...6tb774w56ph18a8

#58 gbrao

gbrao

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 354 posts
  •  
    India

Posted 05 February 2012 - 03:20 AM

Thanks.

Modified it to accept parameters.


ppag with no parameters searches all drives for ppapps folder (as before).
ppag with parameters searches only those drives for ppapps folder.
eg. "ppag d r u" only searches d: r: & u:.

http://www.mediafire...upgopuyhk9h5o8a

orig au3, modified au3 & ppag.exe. lines added/changed have "; ppag" as a comment..

#59 maanu

maanu

    Gold Member

  • Advanced user
  • 1133 posts
  •  
    Pakistan

Posted 05 February 2012 - 06:49 AM

retest

good to see you here man, but i guess you should use a TAG file to let the app search for the ppApps folder.
moreover , if you will boot from PE , your hdd partitions will not always get same driver letter ,same goes to usb.

but i know a way to fix USB letter while booting PE from USB. if you are interested , let me know and i ll post. it is a chinese tool run by PECMD

#60 gbrao

gbrao

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 354 posts
  •  
    India

Posted 05 February 2012 - 07:17 AM

i'm assuming the user will execute this from a cmd file.
he can insert whatever logic he needs to select the drive in the cmd file.
eg : if exist ...

#61 amalux

amalux

    Platinum Member

  • Tutorial Writer
  • 2813 posts
  •  
    United States

Posted 05 February 2012 - 08:43 AM

Thanks gbrao for the mod :thumbup: with this option, only drives containing ppApps folder(s) will be scanned. This should help to alleviate errors reported in PE3 project and elsewhere. I'll include option in next script version.

Hi maanu :) a tag file won't be necessary, with gbrao's mod, I'll be able to check all drives for ppApps folder(s) and only run ppAppsGen on drives where they are found. Drive letter shift in PE won't matter as they're checked in real time, no hard coding pre boot ;)

Thanks guys, I really appreciate the suggestions and help for improvement.

:cheers:
  • wimb likes this

#62 gbrao

gbrao

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 354 posts
  •  
    India

Posted 05 February 2012 - 09:38 AM

ok, here's a version that allows you to use another folder name ( instead of ppApps ).


- ppagx with no parameters searches all drives for ppApps folder.
- ppagx with one parameter searches all drives for folder with same name as the (first) parameter.
- eg. "ppagx myports" searches all drives for folder myports ( ignores ppApps ).

http://www.mediafire...n294fzvj3oq966c

EDIT : Testing required by you guys ! I never used autoit before.

#63 amalux

amalux

    Platinum Member

  • Tutorial Writer
  • 2813 posts
  •  
    United States

Posted 05 February 2012 - 06:16 PM

Thanks again for continued development :thumbup:

ok, here's a version that allows you to use another folder name ( instead of ppApps ).


- ppagx with no parameters searches all drives for ppApps folder.
- ppagx with one parameter searches all drives for folder with same name as the (first) parameter.
- eg. "ppagx myports" searches all drives for folder myports ( ignores ppApps ).

Haven't tested yet (I will today), looking at code, seems it's one or the other; ppag has option to choose drive(s) parameter or ppagx has option to choose folder name but since drive(s) is most important for me right now, I'll stick with that (unless I've missed the option to do both).

I'm not sure it's a good idea to leave ppapps base folder name(s) open to user, this could cause confusion if folder names are forgotten or possible backwards compatibility issues if folder is named other than default options.

I experimented in past modifications with having ppapps searched for in sub-folders for better organization e.g.
ppApps\
Development
Extras
File Tasks
Forensics
Hardware
HD Tasks
Multi Media
Network
Security
Setup
System Tools

but found this problematic for the same reasons stated. More thinking and testing is required.

OK, I'm off to test your new modifications and see what options should be included for next script...

#64 gbrao

gbrao

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 354 posts
  •  
    India

Posted 06 February 2012 - 03:00 AM

i developed ppagx because sometimes people have a lot of portables. right now, if ppappsgen is run one can end up with a screenful of shortcuts.
now with ppagx one can separate protables into groups. eg. have all portables of file utilities in one folder. when needed one can use ppapx with that folder name only.

btw, i did not have PEs in mind when i developed ppag & ppagx. i've made a 386MB universal XP using wimb's tool. it's going to replace all my PEs. i will have total control over it - don't have to depend on WB, scripts, driverimport pe, etc. (hope you guys don't mind me saying that).

#65 JVCRush

JVCRush
  • Members
  • 3 posts
  •  
    United States

Posted 05 October 2013 - 03:14 PM

Hello All,

First of all Love this site and work put into it. Thanks working on some uploads myself.

 

Question:

Could someone tell me why I keep going to a DSLeague.com home page when clicking the latest link below.? How do I get there. Try to learn more about this ppApsgenpe program and how it works but need the program first.  Am I missing something? Thanks



#66 JVCRush

JVCRush
  • Members
  • 3 posts
  •  
    United States

Posted 05 October 2013 - 03:29 PM

Why am I getting removed or deleted file on all links on mediafire.com



#67 gbrao

gbrao

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 354 posts
  •  
    India

Posted 05 October 2013 - 07:10 PM

If you want the source code of ppAppsGenPE v1.5.0, April 2009  :

http://rghost.net/49177156



#68 saddlejib

saddlejib

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 270 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 23 December 2013 - 01:45 PM

@gbrao

 

Any chance of an update to the link in post 62 above, link is dead.

Thanks, if possible.



#69 gbrao

gbrao

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 354 posts
  •  
    India

Posted 23 December 2013 - 06:21 PM

These are all I have : ppag, ppagx, ppap_gui. Source & exe.

 

http://rghost.net/51164310

 

Edit : also at https://sites.google...pts/ppag_all.7z



#70 saddlejib

saddlejib

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 270 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 23 December 2013 - 07:09 PM

Thanks for your rapid response this is all related to an anomally that when using this on my desktop "the original au3 file" works so i'm kinda guessing its bios related, dell laptop say no more.  The Dell laptop has a ppapps in a partition  but when renamed i.e xpppapps no problem.

O K solution but not the answer.

As of yet not tried this (the above link, file)  but rather why on one system ok.

 Will try tomorrow.

This was the issue.

http://reboot.pro/to...h-ppappsgen-pe/

 

not posted by me but interested as is why.

 

Edit:

 Before I get told off by Wonko the desktop does not have either of the ppapps folders so I guess its not the script and also it's being booted from e2b which adds layers of complexity  to the question.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users