Jump to content











Photo
* * * * * 4 votes

[project] NaughtyPE


  • Please log in to reply
226 replies to this topic

#51 clacker

clacker
  • Members
  • 1 posts
  •  
    Australia

Posted 22 October 2008 - 12:16 PM

Was just downloading the LiveXP archive from winbuilder.net and came across this statistic.
Boy am i off, when it comes to peoples tastes! The only project doing worst is a project for Win3.11!!! :confused1:

:cheers:


Just want to say thanks MedEvil for an awesome PE build!

I had a HP NX9010 that had a failed IDE channel so I thought it was pretty much useless.

Your PE build has me and my son dancing to youtube clips in the lounge again!

The NIC wasn't supported in the default build but I tried loading the .sys and .inf files in drivers and inf folders respectively in the winbuilder target directory before making the ISO and it worked!

Looking forward to playing around with Winbuilder and eventually getting it to boot and run from RAM.

Cheers again!

#52 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 22 October 2008 - 01:51 PM

You're very welcome, clacker!
I'm happy about every satisfied 'costumer'! :confused1:

:cheers:

#53 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 24 October 2008 - 07:04 PM

Updated the first post with some extra info regarding NaughtyPE.

:cheers:

#54 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 23 November 2008 - 10:29 PM

Updated NaughtyPE.
Fixed a few bugs and added some features and eye candy.

List of changes:
- AudioXPE script got somehow broken, reuploaded it
- 'medevil my PE' contains now the fix for japanese unicode programs
- NaughtyPEs main page (project.script) status was lifted from 'bare minimum' to 'eye candy'. :(
- new Virtual Machines Driver script - This is meant to replace the numerous VM single driver scripts.
For now i still left the old scripts in. Just in case! :)
Would love to get reports about success/problems with it. Especialy from those, who are building from Win2k3 source.

Does anyone know which video card VirtualBox emulates? We have no script for such a driver nor could i find anything out about that. :)


:)

PS: Almost forgot. No more pressing >a< >enter<! :(

#55 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 24 November 2008 - 01:11 AM

MedEvil

Thanks for all,

-
here is one thing for you, i download script.project but it is again in download list, and i download again ... so on :),

-

Does anyone know which video card VirtualBox emulates? We have no script for such a driver nor could i find anything out about that. :(


never thought it before i made searches starting with
PCI\VEN_80EE&DEV BEEF&SUBSYS_00000000&REV_00\3&267A616A&0&10
and i found this

http://www.boot-land...?showtopic=3397

it includes graphic driver but I havent tested yet, I will test when i find time.

#56 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 24 November 2008 - 02:47 AM

I do not get this problem. But i reuploaded the script.project file and hope that this fixes your problem.

:)

#57 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 24 November 2008 - 02:50 AM

amalux

yes, this fixed the problem :)

#58 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 24 November 2008 - 03:12 AM

here is gpu driver for virtual box

http://lancelot.winb...F/VBoxVideo.rar

I tested with livexp+dipe+vbox v1.6.6 and vbox v2.0.4, seems to work fine.

I just found an iso file in virtualbox2 portable, VBoxGuestAdditions.iso and got the driver from there, also other drivers in .iso that you may like to use. :) :( :(

#59 TheHive

TheHive

    Platinum Member

  • .script developer
  • 4154 posts

Posted 24 November 2008 - 09:04 AM

Can you add project link and Requirements to youre signature. Used 074 fot testing based on 1st thread suggestion.


tested and received 4 errors
Log
Attached File  log.rar   88.58KB   439 downloads

#60 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 24 November 2008 - 05:57 PM

The first 4 error were caused by me, butchering up the script, by changing the names of the internal folders, last minute, to have a more consistend logic. - Fixed!

The 5. error was no real error. Booty just let the script delete a file without checking first. Fixed it nontheless.

:)

#61 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 24 November 2008 - 08:41 PM

New version of VLC script is scraped!
VLC 9.6 does not display any longer a picture in GDI mode. :)

:(

#62 TheHive

TheHive

    Platinum Member

  • .script developer
  • 4154 posts

Posted 25 November 2008 - 08:20 AM

NaughtyPE.jpg
The build seems fine, no errors reported, ISO is created, but I get an error when booting up.

#63 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 25 November 2008 - 11:06 AM

Sorry Hive, since i don't have vmware, i can't check what the problem is.
First try not to use the 'autorun the iso in vmware' script. If that doesn't help, disable the Virtual machine drivers script and enable the single driver scripts one by one, until you get the error again.

:)

#64 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 19 December 2008 - 07:47 PM

Hi MedEvil

In the script xpe-pnp-aio.script Version=10 on the server naughtype.winbuilder.net
at the line # 1521
I think the
If,%pCheckBox9%,Equal,true,Run,%ScriptFile%,Process-autostart
should be
If,%pCheckBox10%,Equal,true,Run,%ScriptFile%,Process-autostart

#65 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 20 December 2008 - 12:05 AM

Yes, you're right. Thanks!

Guess nobody noticed it before, because hwpnp from XPE-AIO script is not used in NaughtyPE.
Except for rerunning it through the use of the bat files in dire circumstances. :cheers:

Will upload a new version tomorrow.

;)

#66 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 20 December 2008 - 03:05 PM

Fixed a little error in XPE-AIO script.
Since the error is in a part that is not used in NaughtyPE, there's no need to download the new script or rebuild your NaughtyPE.

:cheers:

#67 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 21 December 2008 - 08:10 PM

Thanks to deras help. NaughtyPE has now support for HD-Audio too! ;)

Also, since dera had initially trouble with the 'USB mouse and keyboard hotplug script' like some others too, it's now deselected by default and holds a warning.


:cheers:

#68 cdob

cdob

    Gold Member

  • Expert
  • 1382 posts

Posted 04 January 2009 - 01:34 PM

Also, since dera had initially trouble with the 'USB mouse and keyboard hotplug script' like some others too, it's now deselected by default and holds a warning.

Both scripts use CriticalDeviceDatabase to load drivers.
Drivers files has to be expanded at CriticalDeviceDatabase runtime.

Script autoCompress compress some USB drivers.
USB keyboard and mouse drivers dosn't load anymore.

LiveXP script autoCompress was updated not to compress USB drivers.

In additon: txtsetup.sif contains several double USB entries.
Several scripts adds entries to txtsetup.sif.
A nicer solution would set entries to txtsetup.sif. That way is no double entry.

And 'USB mouse and keyboard hotplug script' is badly ported from a PEBuilder plugin.
The script dosn't respect different builder behaviour:

PEBuilder
&#91;DelLine&#93;

&#34;txtsetup.sif&#34;, &#34;HardwareIdsDatabase&#34;, &#34;USB\Class_03&#34;
deletes all lines beginning USB\Class_03*
WinBuilder dosn't do this.
This maybe another reason.

Delete all USB\Class_03* lines.


Finally I used a valid name fom XP Embedded: usbhubb
That's only the name, original files from windows source are used anyway.
Another malicious software use this name in the meantime too.
A protection software may prohibid a valid build nowadays.
Use anthor name nowadays.

#69 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 04 January 2009 - 02:52 PM

Thanks cdob! Will look into it.

:cheers:

#70 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 04 January 2009 - 03:30 PM

PEBuilder

&#91;DelLine&#93;

  &#34;txtsetup.sif&#34;, &#34;HardwareIdsDatabase&#34;, &#34;USB\Class_03&#34;
deletes all lines beginning USB\Class_03*
WinBuilder dosn't do this.

WinBuilder currently cannot do this!
I think that a new corresponding command (or command functionality) is a good enhancement for WinBuilder :cheers:

EDIT:
I checked and we have the command:
TXTDelLine,%TargetDir%\i386\txtsetup.sif,USB\Class_03

So it is just a question of the script to use is. WinBuilder can handle! ;)

Peter

Edited by psc, 04 January 2009 - 03:49 PM.
New Info


#71 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 04 January 2009 - 04:04 PM

In my LiveXP project in this script:
\Projects\LiveXP\Drivers\5 Other\
usb_keyboard_mouse_hotplug.script
Version=001
downloaded from the server: livexp.boot-land.net
at the section [Process] right at the start I can see this line:
IniDelete,"%target_win%\txtsetup.sif","HardwareIdsDatabase","USB\Class_03"

but in TXTSETUP.SIF can see these lines:
[HardwareIdsDatabase]
USB\Class_03&SubClass_01&Prot_02="hidusb"
USB\Class_03&SubClass_01="hidusb"

Edited by dera, 04 January 2009 - 04:13 PM.


#72 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 04 January 2009 - 04:13 PM

In my LiveXP project in this script:
\Projects\LiveXP\Drivers\5 Other\
usb_keyboard_mouse_hotplug.script
Version=001
downloaded from the server: livexp.boot-land.net
at the section [Process] right at the start I can see this line:
IniDelete,"%target_win%\txtsetup.sif","HardwareIdsDatabase","USB\Class_03"

IniDelete cannot work here, because it deletes the EXACT key, in this case 'USB\Class_03', but not the keys starting with 'USB\Class_03', like 'USB\Class_03&Rev ...'
A wild card in IniDelete is not provided.

Peter

#73 Galapo

Galapo

    Platinum Member

  • .script developer
  • 3841 posts
  •  
    Australia

Posted 05 January 2009 - 04:14 AM

Version 2 of the Hot-plug USB keyboard and USB mouse script is now on the LiveXP server. Script now correctly deletes USB\Class_03* entries.

Regards,
Galapo.

#74 smallhagrid

smallhagrid

    Newbie

  • Members
  • 27 posts
  • Location:Vermont
  • Interests:Everything ?
  •  
    United States

Posted 28 January 2009 - 03:24 AM

Hi All.
A neat looking project.
I tried Winbuilder fairly recently and it did some odd things that looked like it's server was
down, and after a while I gave up and used BartPE instead...
Speaking of such things - I wonder:
Is there a way to put this NaughtyPE onto a hard disk and run it from there like the way
it can be done with BartPE ?

Best Wishes,
smallhagrid

#75 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 28 January 2009 - 01:04 PM

Sure, you can put NaughtyPE on a HDD, just like you've done with BartPE.

:cheers:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users