Jump to content











Photo
- - - - -

Penetwork auto admin and workgroup name


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 carfan

carfan

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 196 posts
  •  
    United States

Posted 17 January 2008 - 01:29 PM

Does anyone know what to add to penetwork.ini to automatically add the user and password for file sharing
so when penetwork starts it will not have to be added from the gui?

Thanks

-c

#2 TheHive

TheHive

    Platinum Member

  • .script developer
  • 4165 posts

Posted 03 March 2008 - 05:58 AM

If Holger sees this thread, He can probably answer how to do this.

#3 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 03 March 2008 - 01:52 PM

btw. Did anyone managed to access a network share with PENetwork?
I can't even connect with PE to the folders i shared on the same PE.
I get an error as soon as i try to access the workgroup.

:)

#4 carfan

carfan

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 196 posts
  •  
    United States

Posted 04 March 2008 - 03:17 AM

two things. i've made a script to allow unrestricted access to shares which is borrowed from reatogo. secondly there is a problem with Explorer shell - Tweaks and Settings script. if it it used there is no administrative share to folders. if it is not used there is administrative shares to folders. this problem occurs in every native type build. it does not occur in bartpe. i dont test in vista so i dont know about that build. here is my shares fix script:

winpe-xpsp2-fix.script:

[codebox][Main] Title=XPsp2_Shares_fix Level=5 Type=Script Selected=True [Process] IniRead,"%ProjectInfo%","TargetStrings","sProgram_Files","%WorkDir%" Echo,Processing files Build[(None)]... DirMake,"%TargetDir%\%WorkDir%\Shares_fix" Echo,Copying * files from (#$pScriptDir#$p\files) to (#$pTargetDir#$p\%WorkDir%\Shares_fix)... DirCopy,"%ScriptDir%\files\*","%TargetDir%\%WorkDir%\Shares_fix" Echo,Processing files Build[(None)]... Run,%BuildModelScript%,Add-Shortcut,"AU","%SystemDrive%\Program Files\Shares_Fix\winpe-xpsp2-fix.cmd","Shares_Fix" [/codebox] winpe-xpsp2-fix.cmd: [codebox]start regedit /s winpe-xpsp2-fix.reg[/codebox] winpe-xpsp2-fix.reg: [codebox]Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanServer\Parameters] "NullSessionPipes"=hex(7):43,00,4f,00,4d,00,4e,00,41,00,50,00,00,00,43,00,4f,\ 00,4d,00,4e,00,4f,00,44,00,45,00,00,00,53,00,51,00,4c,00,5c,00,51,00,55,00,\ 45,00,52,00,59,00,00,00,53,00,50,00,4f,00,4f,00,4c,00,53,00,53,00,00,00,4c,\ 00,4c,00,53,00,52,00,50,00,43,00,00,00,62,00,72,00,6f,00,77,00,73,00,65,00,\ 72,00,00,00,73,00,72,00,76,00,73,00,76,00,63,00,00,00,00,00[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa]"RestrictAnonymous"=dword:00000000[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\reatogo\PE] "winpe-xpsp2-fix-done"="YES"[/codebox] this allows anonymous request to share. again!!! Explorer shell - Tweaks and Settings script breaks the folder shares!!! if not used they work!!! i use penetwork script, file sharing, share all drives, set up my computer name and workgroup in penetwork.ini and start penetwork during boot. medevil, i'm using your naughtype as the test build presently. build source is xpsp2 en. testing is done both with vmware 6.0 and on actual iso's - sdi, create iso, and create bcdwpe all work!!! i have not incorporated the .cmd and .reg in the script as i am continuing testing. if someone could repair the explorer tweaks script that would be great. again, im' using medevil's naughtype as test build right now. however, nativeex, nativepe, and livexp are all affected the same way.

thanks

-c

#5 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 04 March 2008 - 01:06 PM

Will have a look at what'S the problem with the tweaks script.

:)

#6 dera

dera

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  •  
    Hungary

Posted 04 March 2008 - 07:36 PM

Explorer shell - Tweaks and Settings script breaks the folder shares!!! if not used they work!!!

and if change the line
RegWrite,HKLM,0x4,"Tmp_setupreg_hiv\ControlSet001\Control\Lsa","forceguest","1"
to
RegWrite,HKLM,0x4,"Tmp_setupreg_hiv\ControlSet001\Control\Lsa","forceguest","0"
does it solve the problem?

#7 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 04 March 2008 - 09:49 PM

Yes it does, you can also simply remove the line. And as the comment show, also the author didn't knew why he put it in. :)

:(

#8 carfan

carfan

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 196 posts
  •  
    United States

Posted 04 March 2008 - 10:02 PM

Yes it does, you can also simply remove the line. And as the comment show, also the author didn't knew why he put it in. :)

:(


is the author going to change and upload the script for future builds or are we all to do the manual change ourselves?

-c

#9 Galapo

Galapo

    Platinum Member

  • .script developer
  • 3841 posts
  •  
    Australia

Posted 04 March 2008 - 10:15 PM

I've updated the LiveXP server with the script containing the altered line.

Regards,
Galapo.

#10 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 04 March 2008 - 10:34 PM

is the author going to change and upload the script for future builds or are we all to do the manual change ourselves?

-c

I will upload a fixed version as soon as i know if and what to incorporate of your patch.

:)

#11 Dramastic

Dramastic

    Member

  • .script developer
  • 55 posts
  •  
    United States

Posted 05 September 2008 - 03:27 PM

Does anyone know what to add to penetwork.ini to automatically add the user and password for file sharing
so when penetwork starts it will not have to be added from the gui?


I have the same question - but instead of wanting anonymous access to the automatically shared drives, I would like to set an initial username and password to be used. This is so that I can limit who gets access over the LAN to the drives being shared.

Perhaps someone has a sample PENetwork.ini file with all the possible settings or there is a helpfile somewhere I missed containing these? I did see the "Start Editor" button to edit a profile, but it does not appear to encompass these settings.

Dramastic

#12 Dramastic

Dramastic

    Member

  • .script developer
  • 55 posts
  •  
    United States

Posted 10 September 2008 - 10:16 PM

I have the same question - but instead of wanting anonymous access to the automatically shared drives, I would like to set an initial username and password to be used. This is so that I can limit who gets access over the LAN to the drives being shared.

Perhaps someone has a sample PENetwork.ini file with all the possible settings or there is a helpfile somewhere I missed containing these? I did see the "Start Editor" button to edit a profile, but it does not appear to encompass these settings.

Dramastic


Anybody?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users