Jump to content











Photo
- - - - -

The marlett.ttf load error


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 xiaoma

xiaoma
  • Members
  • 9 posts
  •  
    China

Posted 10 July 2007 - 09:50 AM

Hi, I have done my livexp by WB-0.70, it's a great program :1st:

And i added schinese support, it works fine when the locale page code set as 409, except some program display chinese word not good enough (like cmd.exe, notepad.exe ...)
When the locale page code set as 804, every program seemed fine, except the system button display
wrong, like minimize, maximize, close button icon change to a box, like the marlett.ttf is not loaded,
and the system become very weak, when you click close button, it may be locked.

Is there someone can help me?

BTW, i build from WinXP_Enu_SP2.

#2 Nuno Brito

Nuno Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10545 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 10 July 2007 - 10:09 AM

Have you tried including the missing font inside your project?

Maybe Peter can help on this matter - there was a script added some time ago to include extra fonts.

:1st:

#3 xiaoma

xiaoma
  • Members
  • 9 posts
  •  
    China

Posted 10 July 2007 - 10:52 AM

Yes, the marlett.ttf was in fonts folder, i have added the chinese fonts to font folder,
the needed nls file to system32.

The different things are these:
1. in register - setupreg.hiv,
Key ControlSet001\Control\Nls\Language
Value Default: 0409 -> 0804
Value InstallLanguage: 0409 -> 0804
2. in txtsetup.sif
Key [nls]
Value AnsiCodepage: c_1252.nls, 1252 -> c_936.nls, 936
Value OemCodepage: c_437.nls, 437 -> c_936.nls, 936
Value MacCodepage: c_10000.nls, 10000 - > c_10008.nls, 10008
Value UnicodeCasetable: l_intl.nls, 0409 - > l_intl.nls, 0804
Value DefaultLayout: 00000409 -> 00000804

when i changed these, the button icon is missing, system become unstable,
and worked fine after changed back.

#4 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 10 July 2007 - 06:20 PM

Yes, the marlett.ttf was in fonts folder, i have added the chinese fonts to font folder,
the needed nls file to system32.

The different things are these:
1. in register - setupreg.hiv,
Key ControlSet001\Control\Nls\Language
Value Default: 0409 -> 0804
Value InstallLanguage: 0409 -> 0804
2. in txtsetup.sif
Key [nls]
Value AnsiCodepage: c_1252.nls, 1252 -> c_936.nls, 936
Value OemCodepage: c_437.nls, 437 -> c_936.nls, 936
Value MacCodepage: c_10000.nls, 10000 - > c_10008.nls, 10008
Value UnicodeCasetable: l_intl.nls, 0409 - > l_intl.nls, 0804
Value DefaultLayout: 00000409 -> 00000804

when i changed these, the button icon is missing, system become unstable,
and worked fine after changed back.


I currently do not know the solution, but you can get more information:

In !Fundamentals, set Debug to 1.
Then delete the 'Prebuild' folder and start your project again.
After finishing, in 'Prebuild' you find besides the standard cached files a couple of scripts which build the cached files.

Maybe when reading these scripts, you can find some hints what to add to your '0804' script.

Good luck!

Peter

#5 xiaoma

xiaoma
  • Members
  • 9 posts
  •  
    China

Posted 18 July 2007 - 08:20 AM

Hi, Peter !

I have find the the solution, the file - c_1252.nls is need for system 0804, but it is compressed by default,
so just expand it to the same folder, that's all.

Because I heard someone said that - the wb can not build chinese version livexp,
I post a screenshot of my livexp for you, so you can tell they it's not true.

WB is a great program :yahoo: , and it is!

Attached Thumbnails

  • Screenshot.jpg


#6 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 18 July 2007 - 08:33 AM

Cool! :yahoo:

#7 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 18 July 2007 - 10:05 AM

Hi, Peter !

I have find the the solution, the file - c_1252.nls is need for system 0804, but it is compressed by default,
so just expand it to the same folder, that's all.

Because I heard someone said that - the wb can not build chinese version livexp,
I post a screenshot of my livexp for you, so you can tell they it's not true.

WB is a great program :yahoo: , and it is!

:)
I'm going to check, why HoJoPE did not deliver c_1252.nls.
For that I need your help.
Can you:
  • delete the folder 'Prebuild'
  • in Basic > !WBManager > Define Fundamentals change Debug Level to 1
  • rebuild project
    I only need the start part. So yo may uncheck everything behind Basic > Build > HoJoPE Hives Factory
  • post
  • the log
  • a zip of the 'Prebuild' folder
Peter

BTW: Please post your screen shoot to the community, screenshoots forum :)

#8 xiaoma

xiaoma
  • Members
  • 9 posts
  •  
    China

Posted 19 July 2007 - 02:39 AM

Peter, I am glad to help you to make wb more prefect.
I just did as you say, it may be useful, but I think the HoJoPE has no problem.
Because c_1252.nls is the basic nls file of enu-system, that compressed it to c_1252.nl_ is a proper way to save iso's size, and works fine. For chs-system, it no need at text-setup phase, but must exist when GUI start, so expand c_1252.nl_ to c_1252.nls may be done by 0804-support-script, and there have many settings predefined in register, some files (like font, nls) need to copy, after that chs can supported by enu-livexp.

#9 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 19 July 2007 - 08:35 AM

For chs-system, it no need at text-setup phase, but must exist when GUI start, so expand c_1252.nl_ to c_1252.nls may be done by 0804-support-script, and there have many settings predefined in register, some files (like font, nls) need to copy, after that chs can supported by enu-livexp.

Can you specify registry changes and 'some files'?
Then I would try to add 0804 support to HoJoPE.
I'm thinking about 3 choices:
  • Add support
  • Do not add support
  • Add support if host locale is 0804
Peter

#10 Nuno Brito

Nuno Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10545 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 19 July 2007 - 10:13 AM

Good news!! :yahoo:

#11 xiaoma

xiaoma
  • Members
  • 9 posts
  •  
    China

Posted 20 July 2007 - 01:27 AM

Peter, the choice - Add support if host locale is 0804 - is the best.

But, here maybe a bad news.

My 0804-livexp is not direct build by wb, though 0804-support can be made to a script (very easy).

In fact, one (maybe more) script of wb crashed when host locale is 0804.

So if you want to add 0804 support, I think, the first thing to do is helping you to make wb can run to end when host locale is 0804, but I do not know how to do, can you tell me?


BTW, if wb can support 0804, then wb can support all the other language too, I think so.

#12 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 20 July 2007 - 07:22 AM

So if you want to add 0804 support, I think, the first thing to do is helping you to make wb can run to end when host locale is 0804, but I do not know how to do, can you tell me?

As already written three posts ago, I need information from you:

What exactly did you manually do (registry, add fonts etc.) do get the screenshot you posted?

Peter

#13 xiaoma

xiaoma
  • Members
  • 9 posts
  •  
    China

Posted 20 July 2007 - 08:22 AM

0. Run wb with enu-xp to builder your livexp, make sure your iso work fine.

1. Add font
simsun.ttc - chs font
tahoma.ttf - system gui font
lucon.ttf - need for console
svgafix..fon - system font
svgasys.fon - system font
vag936.fon - system font

2. Add nls
c_10008.nl_
c_936.nl_
prc.nls
prcp.nls

c_1252.nl_ -> c_1252.nls

3. Add dll
c_g18030.dll

4. Change [nls] in txtsetup.sif, see posted Jul 10 2007, 06:52 PM

5. Append added nls to [SourceDisksFiles] in txtsetup.sif

6. Add to registry - see Attachments

Thus, your enu-livexp will support chs. :yahoo:

If you want to make a full chs-livexp just like me, make a script to replaced all files with chs-xp.

BTW, do not run auto-upx script, it may cuase great memory use, and network support will be crashed at dhcp service loading.

#14 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 20 July 2007 - 02:10 PM

If you want to make a full chs-livexp just like me, make a script to replaced all files with chs-xp.

Thanks, xiaoma :yahoo:
I made a 804Support.Script which shows a little bit result in my system
chinese.gif

Please test the attached script on your system:
  • Edit and compare with your original files. Some characters are lost when transferring to my system. You must correct this. *
  • Copy into the 'Finish' folder.
  • Test
Peter

Attached File  0804Support.Script   10.6KB   535 downloads

*: Maybe that here we will fail for the first time with 'WinBuilder and UniCode'

#15 xiaoma

xiaoma
  • Members
  • 9 posts
  •  
    China

Posted 23 July 2007 - 02:15 AM

Peter, I build with chs_xp again, try to find the error-point, and I think i have did it.

When HoJoPE deal with "Default" registry, something wrong, HoJoPE can not stop normally, and "Default" stay in registry.
When I stop HoJoPE with task manager, all scripts run to the end, I unload "Default" manually at last.

I post debug files, it maybe used for you.

I am going on your 804Support.Script, after I test it no problem in my system, I will post back.

#16 xiaoma

xiaoma
  • Members
  • 9 posts
  •  
    China

Posted 03 August 2007 - 02:10 AM

Hello everyone,
I have finished 0804Support.Script, it can make your 0409 pe to support 0804.

Attached Files






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users