Jump to content











Photo
- - - - -

Symantec Ghost 11 script


  • Please log in to reply
36 replies to this topic

#26 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 24 January 2009 - 02:08 PM

pifpof

Besides using parameter file, you can also use parameters in shortcuts. I have only 1 option for that in my script (not ready yet), i will add more :cheers:. It seems to me more easy to use parameters in shortcut (or batch file) than using different parameter files.

ps: I am a livexp user, here ghost32.exe is always in X:\Program Files\Ghostxxx\ghost32.exe

for more portable solution, you can put some batch files to ghost32.exe directory for same purpose with different settings (either with parameter file or with parameter besides ghost32.exe line)

#27 allanf

allanf

    Gold Member

  • .script developer
  • 1256 posts

Posted 24 January 2009 - 02:18 PM

OK. So your backup text file will always be at f:\backup.txt?

If so, the shortcut will always (?) be:

"x:\cd Program Files\ghost\ghost32.exe"
starting in "x:\Program Files\ghost"
with parameters @f:\backup.txt

If this is correct, the solution should not be too difficult.

Wondering... if you check drive letters and adjust each time, do you need to save the changes to the backup.txt, or could it be loaded in RAM each time and the changes not saved? Much easier to find if it is in x:.

#28 pifpof

pifpof

    Newbie

  • Members
  • 21 posts
  •  
    Germany

Posted 24 January 2009 - 02:36 PM

Hello Lancelot & allanf,

The path in VistaPE seem to be the same:
x:\Program Files\ghost\ghost32.exe

@allanf:
you are right with your assumption but I want to adjust the stick/parameter file only once and the adjustment should be saved in the parameter file. My Problem is that my colleagues are not that familiar with ghost. They just want to click somewhere and it works!
The other thing is that I need the parameters because we have encrypted disks. And from my point of view I have to pass parameters to ghost which are not default.

@Lancelot
I think I have to use a parameter file because each parameter has to be in a separate line. Because I was used to it, I started to use in VistaPE the same way. So if you have a solution to pass more than one parameter via a shortcut or all in one batchfile that would be great.

Thanks a lot for this "realtime" chat! I really appreciate your help

regards
pifpof

#29 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 24 January 2009 - 02:55 PM

With the method you like, only creating different shortcuts with parameter for parameter files of ghost that i explained before would solve. I will put this as an option too :cheers: for the ones who like using parameter files.
because i am not familiar with using parameter file with ghost, Just a simple question:
Assuming ghost32.exe and backup.txt are in same directory
is using this in batch file (ghostbackup.cmd) is right ?
ghost32.exe @backup.txt

Edit: fixed

#30 allanf

allanf

    Gold Member

  • .script developer
  • 1256 posts

Posted 24 January 2009 - 03:11 PM

I have just copied this from http://vistape.net/v...pe-api.html#api

Add_Shortcut,[Type],[Folder],[FullFileName],[Title],[Work Folder],[Parameters],[IconFile( .ico .exe)],[StartMode(1, 2, 3, or 4)]

  • Type - type of shortcut destination (StartMenu, Desktop or AutoStart)
  • Folder - program category
  • FullFileName - full path to executable, if you use standard path %ProgramFolder%, you need write "%PE_Programs%\%ProgramFolder%\test.exe", %PE_Programs% will be automatically changed to program folder and you need change test.exe to right executable name.
  • Title - program name
  • Work Folder - program work folder (similar to rules of FullFileName)
  • Parameters - running parameters
  • IconFile - full path to icon file (similar to rules of FullFileName)
  • StartMode - mode of program window
  • 1 - normal window
  • 2 - minimize
  • 3 - maximize
  • 4 - hide (not support at this time)


So, I think you need to insert a line like:

Add_Shortcut,Desktop,,"x:\Program Files\ghost\ghost32.exe","Click Here for Backup","x:\Program Files\ghost",@f:\backup.txt,,1

... no 'cd' in the path ... :cheers:

EDIT: but nice to have a backslash!

#31 pifpof

pifpof

    Newbie

  • Members
  • 21 posts
  •  
    Germany

Posted 24 January 2009 - 03:26 PM

@Lancelot,

you are right with the cmd!

@allanf
I will try to add that line to my script. I'll let you know the result.

cheers
pifpof

#32 pifpof

pifpof

    Newbie

  • Members
  • 21 posts
  •  
    Germany

Posted 24 January 2009 - 05:37 PM

Hi,

@allanf
thanks a lot for that link! Your code line works very well. :cheers:
Now I am able to create the backup and the restore icon!

@Lancelot
now I can follow your idea. If it is possible to check the computer environment and ask the user for source and target (DVD, Tape, and of course HD) the user has to make the decision not the developer.
I am looking forward to your script. In the meantime I can help my colleagues.

Again Thanks a lot, many greetings to Turkiye and Australia
pifpof

#33 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 24 January 2009 - 08:36 PM

pifpof

oki, i make last touches to my script and now online to try
http://www.boot-land...?showtopic=6859

In script There are examples of parameter usage, including your demand.
You can easly increase parameter files, i put 1 with giving name parameter1.txt
Play with it for a while, i am sure you will figure out how to do what you want. :cheers:

#34 allanf

allanf

    Gold Member

  • .script developer
  • 1256 posts

Posted 25 January 2009 - 12:13 AM

@Lancelot. I see. You are the master of the Winbuilder User Interface, and more! ... B) ...

Here is the list of the switches for you to include in the shortcuts...
http://service1.syma...998082612540625

... how many?? ... :cheers: ...

... :cheers: ...

Well done! ... :cheers: ...

#35 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 25 January 2009 - 08:15 AM

allanf

Thank you, with your contribution script updated including a .html help file for a list of ghost switches. :cheers:
I guess we can not list all usages, :cheers:, imagine also the combinations :cheers:, but better to have some frequent switches at hand and a small list :cheers:
if you have other ideas B) , i can add them too :cheers:

http://www.boot-land...?showtopic=6859

#36 risolutore

risolutore

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 311 posts
  •  
    Italy

Posted 25 January 2009 - 01:11 PM

any chance to add ghost32 to runonceex in order to start before the hw configuration?..
Sometimes we need to do an instant ghost of a partition.. and we don',t need to have all hardware recognition, but only the disk partitions...

#37 Burner727

Burner727

    Member

  • Members
  • 32 posts
  •  
    Poland

Posted 08 December 2009 - 04:23 PM

New "Ghost.script" in attachment contains an encoded "Ghost.7z" archive with all needed files inside (0 bytes) in order to reach hoped for better exemplification.


Is there any way to build out this script for win7pe? I've tried countless times to get it to work even used and combined other scripts, but it just wont work?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users