Jump to content











Photo
- - - - -

Boot Problem (90 second boot delay)


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 PinkReason

PinkReason
  • Banned
  • 1 posts
  •  
    United States

Posted 26 April 2019 - 12:20 PM

So I install Arch Linux on my laptop by using a USB to Ethernet adapter. I have removed the USB to Ethernet adapter and no longer need to use it. Because I set up Network Manager to get my WiFi card working.
The problem is every time I reboot my system I get the following message:

"A start job is running for /sys/subsystem/net/devices/enp0s20f0u3 (1 / 1min 30s)"

It's annoying have to wait 90s after turning on my system.

What I've tried already so far:

Googling it!

rm /sys/subsystem/net/devices/enp0s20f0u3
rm: cannot remove '/sys/subsystem/net/devices/enp0s20f0u3': No such file or directory

systemctl disable dhcpcd@enp0s20f0u3

systemctl status dhcpcd@enp0s20f0u3
   dhcpcd@enp0s20f0u3.service - dhcpcd on enp0s20f0u3
   Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/dhcpcd@.service; enabled; vendor pre>
   Active: inactive (dead)

systemctl list-unit-files --state enabled
UNIT FILE                                  STATE 
autovt@.service                            enabled
dbus-org.freedesktop.nm-dispatcher.service enabled
display-manager.service                    enabled
gdm.service                                enabled
getty@.service                             enabled
NetworkManager-dispatcher.service          enabled
NetworkManager-wait-online.service         enabled
NetworkManager.service                     enabled
remote-fs.target                           enabled
pamac-cleancache.timer                     enabled

So if anyone could help me out it would be much appreciated.
Thanks

 



#2 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 14947 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 26 April 2019 - 12:53 PM

Well, Reddit is an endless source of inspiration for creating fake threads:
https://www.reddit.c...ond_boot_delay/

@all
this is the usual spammer

:duff:
Wonko




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users