Jump to content











Photo
- - - - -

Arabic WinPE


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 sinan

sinan

    Newbie

  • Members
  • 20 posts
  •  
    Abu Dhabi

Posted 24 March 2018 - 01:11 PM

Salam alikoum

is there any  arabic winPE ?

 



#2 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 25 March 2018 - 01:21 PM

I never tested MultiPE with Arabic.

 

Nevertheless, by using an Arabic install CD as source, MultiPE schuld work as with oher non-latin characters, like it does with Russian, Chinese. :)

 

:hyper: I have no idea, what about write direction other than top to bottom and left to right.

 

Can you try?

 

Peter



#3 sinan

sinan

    Newbie

  • Members
  • 20 posts
  •  
    Abu Dhabi

Posted 25 March 2018 - 01:29 PM

Yeah, RTL -> right to left

MultiPE ?  this one

http://reboot.pro/fi...le/61-multipe/ 


Edited by sinan, 25 March 2018 - 01:31 PM.


#4 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 25 March 2018 - 01:31 PM

Can you offer me anywhere an Arabic XP > SP1 CD for download?

 

I could test and eventually adjust multiPE.

 

Peter


Edited by pscEx, 25 March 2018 - 01:41 PM.
changed SP1 to > SP1


#5 sinan

sinan

    Newbie

  • Members
  • 20 posts
  •  
    Abu Dhabi

Posted 25 March 2018 - 01:36 PM

it must be XP SP1 ? i have XP SP3



#6 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 25 March 2018 - 01:41 PM

My mistake I meant > SP1.

I'll edit the original post.

 

Peter



#7 sinan

sinan

    Newbie

  • Members
  • 20 posts
  •  
    Abu Dhabi

Posted 25 March 2018 - 01:44 PM

windows with service pack 1 arabic ?



#8 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 25 March 2018 - 05:03 PM

On German Windows 7 X64 I build a multiPE ISO from Arabic XP SP3 X86.

 

The attached screenshoot is from emulated ISO in Oracle Virtual Box.

 

Peter :)Arabic.JPG



#9 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 25 March 2018 - 05:07 PM

Output shown by Oracle Virtual Box. :)

 

multiPE ISO built on German Windows 7 x64 from Arabic XP SP3 x86.

 

Peter

 

Arabic.JPG



#10 sinan

sinan

    Newbie

  • Members
  • 20 posts
  •  
    Abu Dhabi

Posted 25 March 2018 - 05:45 PM

Nice, did you use multiPE 78 ?



#11 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 25 March 2018 - 05:54 PM

Yes, multiPE 78.
Sorry about my double post. Some troubles wih the HighTec.


Peter

#12 sinan

sinan

    Newbie

  • Members
  • 20 posts
  •  
    Abu Dhabi

Posted 25 March 2018 - 06:06 PM

multiPE ISO built on English Windows 7 x32 from Arabic XP SP3 x86

 

Errors

(Make directories) Variable definition loop: [%spCabFile%=%spCabFile%]
(Make directories) Variable definition loop: [%OSServicePack%=%OSServicePack%]
(easyTxtSetup) Variable definition loop: [%spCabFile%=%spCabFile%]
(easyTxtSetup) Variable definition loop: [%OSServicePack%=%OSServicePack%]
(easyHive) Variable definition loop: [%spCabFile%=%spCabFile%]
(easyHive) Variable definition loop: [%OSServicePack%=%OSServicePack%]
(easyModel) Variable definition loop: [%spCabFile%=%spCabFile%]
(easyModel) Variable definition loop: [%OSServicePack%=%OSServicePack%]
(Copy and Expand files) Variable definition loop: [%spCabFile%=%spCabFile%]
(Copy and Expand files) Variable definition loop: [%OSServicePack%=%OSServicePack%]
(Copy and Expand files) CopyOrExpand - Failed to copy [C:\xp\I386\winhttp.dl_] to: [%BaseDir%\Target\multiPE_XP\I386\System32\winhttp.dll]: The system cannot find the file specified.
(OleSupport) Variable definition loop: [%spCabFile%=%spCabFile%]
(OleSupport) Variable definition loop: [%OSServicePack%=%OSServicePack%]
(FIPS) Variable definition loop: [%spCabFile%=%spCabFile%]
(FIPS) Variable definition loop: [%OSServicePack%=%OSServicePack%]
(Explorer) Variable definition loop: [%spCabFile%=%spCabFile%]
(Explorer) Variable definition loop: [%OSServicePack%=%OSServicePack%]
(Explorer) Variable definition loop: [%spCabFile%=%spCabFile%]
(Explorer) Variable definition loop: [%OSServicePack%=%OSServicePack%]


19 errors occured!



#13 sinan

sinan

    Newbie

  • Members
  • 20 posts
  •  
    Abu Dhabi

Posted 25 March 2018 - 06:24 PM

When i try to build again, it loop endlessly in Dependecies 6/42 



#14 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 26 March 2018 - 10:08 AM

 

Variable definition loop: [%spCabFile%=%spCabFile%]

This issue occurs, when something went wrong with source CD initialisation. Unfortunatelly I right now could not reproduce.

 

Usually in original script.project there are three sections [Variables.1], [Variables.2, [Variables.4].

One of them is missing and replaced by simply [Variables]

 

The  source CD init renames :

[Variables] to missing [Variables.x]

[Variables.1] to [Variables] for XP source

[Variables.2] to [Variables] for Vista source

[Variables.4 to [Variables] for Win7 source

 

 

 

In your case the best will be to

- reload the multiPE project

- create a new Winbuilder directory outside your user data, maybe C:\mytest

- unzip multiPE_latest.zip int this directory and restart WinBuilder here.

 

If again something goes wrong, describe completelly what you did, and include the complete log.html.

Only the errors do not help me. They do only document that an error occurred. I need the growing history of the errors.

 

Peter



#15 sinan

sinan

    Newbie

  • Members
  • 20 posts
  •  
    Abu Dhabi

Posted 26 March 2018 - 10:18 AM

What is did is (Using Win7 English+WinXP SP3 CD)

1- Create C:\XP

2- Copy all files from Win XP SP3 CDROM to C:\XP

3- Create C:\MultiPE

4- Unzip multiPE_latest.zip in C:\C:\MultiPE

5- Run Winbuilder -> Blue Button -> Select Source C:\XP ..Working/Wait...til  :nuke:  Boom. Errors



#16 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 26 March 2018 - 10:46 AM

Looks correct.

Please upload log.html

 

Peter



#17 sinan

sinan

    Newbie

  • Members
  • 20 posts
  •  
    Abu Dhabi

Posted 26 March 2018 - 10:48 AM

Now changed 7 to Win XP Sp3 French

i got only 3 error

 

Errors
   (LocalisationEx.Script) RegRead - Failed to read specified key from: [HKLM]Section: [SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout\DosKeybCodes] Key: [00000401] to variable:: [%DOSKEYBVALUE%]: Key does not exist
   (PEFactory) FileCreateBlank - Failed to create a new file: [V:\multi Test\Target\multiPE_XP\I386\System32\easyDriveLetter.ini] : Le chemin d'accès spécifié est introuvable.
   (PEFactory) Run - Failed to find section [shc-model] in file: [V:\multi Test\Projects\multiPE\Core\2 - Core Files\3 - Shells\02.1-CMD.Script]


 3 errors occured!

 

it buil ISO and Run, but i got empty blue screen then two error pop up

error with file broweui.dll

error with file shdocvw.dll

then reboot and loop back to the 2 error

 

here log file : upload.ee/files/8239153/log.rar.html


Edited by sinan, 26 March 2018 - 10:51 AM.


#18 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 26 March 2018 - 11:06 AM

 

V:\multi Test\Target\multiPE_XP\I386\System32\easyDriveLetter.ini

THis is a reminder om my local system.

 

The DosKeybCodes error is reproducable here with some source CDs.

 

I have to check what is going wrong. Please give me one or two days.

 

Peter



#19 sinan

sinan

    Newbie

  • Members
  • 20 posts
  •  
    Abu Dhabi

Posted 26 March 2018 - 11:28 AM

ok, multiPE 79  :hammer:



#20 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12701 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 20 April 2018 - 04:00 PM

Hi Sinan,

it has been a lot more than 1 to two days. But now I published multiPE version 79.

 

There has been a terrible bug, I usuall would declare as  :wodoo:

But it was a real bug, carefully introduced and hidden by me many years ago.

Just a presence of %isVista% where it should be %isWin7% :frusty:

 

I hope now it works for you.

 

Peter






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users