Jump to content











Photo
- - - - -

Confused mount from img not mount image


  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 LueLusten

LueLusten
  • Members
  • 5 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 4 weeks ago

Hey there everyone, I am using windows 10 a lovely spyware OS :P

 

Well I have a few problems at the moment 

 

I create at the moment a ram drive in VM I don't want this, I also mount a image I don't want this

 

I want to mount in real ram and I want to mount/create from a image I don't want to mount it, as its saving the infomation back to the file even tho I have not set it it.

 

So could you give me a hand with the command lines for this please

 

I have

imdisk -a -f "C:\Users\Station\Documents\123 Img\web.img" -m V:

I tried

imdisk -a -t -o "C:\Users\Station\Documents\123 Img\web.img" -m V: <-- didn't work

imdisk -a -t vm "C:\Users\Station\Documents\123 Img\web.img" -m V: didn't work but wrong ram mode

I little lost now to say the least I read the command line help but seems I not getting it as I should :)



#2 Olof Lagerkvist

Olof Lagerkvist

    Gold Member

  • Developer
  • 1331 posts
  • Location:Borås, Sweden
  •  
    Sweden

Posted 4 weeks ago

Try this:

imdisk -a -o awe -f "C:\Users\Station\Documents\123 Img\web.img" -m V:

  • LueLusten likes this

#3 LueLusten

LueLusten
  • Members
  • 5 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 4 weeks ago

 

Try this:

imdisk -a -o awe -f "C:\Users\Station\Documents\123 Img\web.img" -m V:

 

 

So can I confirm what I think is happing and you can tell me if I am right or wrong 

 

So this is telling it to create a virtual drive in real ram them its copying the img in to the drive space?
I have added the drive and it worked, I not tested the restarting just yet I didn't want to lose this tab just yet.

If I am getting the last part wrong please tell me :) I will post this and then restart, fingers cross.



#4 Olof Lagerkvist

Olof Lagerkvist

    Gold Member

  • Developer
  • 1331 posts
  • Location:Borås, Sweden
  •  
    Sweden

Posted 4 weeks ago

It should work, as long as you don't have anything else that could interfere with it. Such as fast boot that saves memory to the hibernation file when you shut down. But otherwise it should work.

#5 LueLusten

LueLusten
  • Members
  • 5 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 4 weeks ago

It should work, as long as you don't have anything else that could interfere with it. Such as fast boot that saves memory to the hibernation file when you shut down. But otherwise it should work.

 

Fast boot should of been disabled but I will check this again, as its still saving everything everything, unless I remove it on shutdown/restart ? not sure if that's possible but if it is I might have to try.



#6 Olof Lagerkvist

Olof Lagerkvist

    Gold Member

  • Developer
  • 1331 posts
  • Location:Borås, Sweden
  •  
    Sweden

Posted 4 weeks ago

You could also check if it behaves differently if you select "restart" compared to "shutdown" and then start up again. If it is successfully removed on a restart but not shutdown, the issue is most likely fast boot.


  • LueLusten likes this

#7 LueLusten

LueLusten
  • Members
  • 5 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 4 weeks ago

Hey just a update, it was fast boot it broke it on restart and shutdown but now its not doing it on any and no longer writing back to the img file thanks this has been very useful, I have bad habbits not clearning brower cashe or leaving sites logged in, this has now stopped this problem :)


  • Olof Lagerkvist likes this

#8 erwan.l

erwan.l

    Gold Member

  • Developer
  • 1859 posts
  • Location:Nantes - France
  •  
    France

Posted 4 weeks ago

FYI, below the batch which is launched during startup on my system to have a 1GB volatile ram drive.

reg add HKCU\environment /v temp /d r:\temp /f
reg add HKCU\environment /v tmp /d r:\temp /f
rem the below is optional and keep chrome cache/file system clean
del /s /q "%USERPROFILE%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Cache"
del /s /q "%USERPROFILE%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\File System"
rem the below is to ensure chrome does not startup before the ramdrive is ready
taskkill /IM chrome.exe /F /T
imdisk -D -m r:
imdisk -a -f \\.\awealloc -s 1G -m R: -p "/fs:ntfs /q /y /v:RAMDRIVE" -o par
mkdir r:\ChromeCache
mkdir r:\temp
rem modify chrome shortcut like below
rem "%ProgramFiles(x86)%\Google\Chrome\Application\chrome.exe" --disk-cache-size=104857600 --disk-cache-dir="R:\ChromeCache"



#9 LueLusten

LueLusten
  • Members
  • 5 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 3 weeks ago

I already have the system move the folders by symbolic link, chrome does not set ever action to that new short cut so its a bad way of doing it so better if you tell the system to redriect the folder at the OS level and then the apps and software have no idea what the hells going on, any open with links in chrome wont use that folder belive me I have tested it, 

Also I have my some settings preset on my img like set to duckduckgo, adware stopers, and a few bookmarks I need, so better I load the files I need from a img :)

But ya you need to look in to changing yours as your not saving yourself also other apps you might us that might look for the chrome stuff will get pissed off, symbolic redriects are better.

 

mklink /D C:\Source D:\Source


Edited by LueLusten, 3 weeks ago.





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users