Jump to content











Photo
- - - - -

[New WinPE] Keyboard Layout Problems


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Michele13

Michele13

    Frequent Member

  • Tutorial Writer
  • 167 posts
  •  
    Italy

Posted 03 August 2016 - 03:09 PM

Hey there

 

I recently built a Win7PE live CD with a freshly installed copy of WinBuilder 2016.04.09

 

1. I extracted the program WinBuilder (version: 2016.03.28)

 

2. execute the command update

 

3. Update downloaded but had to install it manually by extracting the zip file and overwriting winbuilder.exe and winbuilder.jar

 

4. started the program again and gave the command AUTO

 

downloaded Win7 iso and build WinPE.

 

The buld is successful but when I boot it I am not able to change keyboard layout in any way.

 

1. Not with the Control Panel:

 

I change the keyboard layout from the control panel but the settings never take effect when I start a new istance of a program such as notepad

 

2. Not with the wpeutil command

 

I Open a Command Prompt and type:

wpeutil SetKeyboardLayout 0409:00000410

and the command is successful, but when I open notepad and try to type something I still have a US keyboard Layout

 

What Should I do?



#2 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 13745 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 03 August 2016 - 04:07 PM

 What do you get running:

Wpeutil ListKeyboardLayouts 0x0409

:unsure:

Doesn't keyboard changer work on that build?

http://reboot.pro/to...n-winre-starts/

 

In case they are missing, you might need to add the relevant Locale and layout files manually.

 

:duff:

Wonko



#3 Michele13

Michele13

    Frequent Member

  • Tutorial Writer
  • 167 posts
  •  
    Italy

Posted 03 August 2016 - 10:19 PM

How? shouldn't thw keyboard layouts be already present in WimPE?

 

EDIT

 

Looks like most keyboard layouts are greyed out in the Keyboard layout changer, maybe some files are missing

 

P.S I'm not able to upload any images, it gives me an error saying that I did not select any file



#4 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 13745 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 04 August 2016 - 07:09 AM

How? shouldn't thw keyboard layouts be already present in WimPE?

 

EDIT

 

Looks like most keyboard layouts are greyed out in the Keyboard layout changer, maybe some files are missing

 

P.S I'm not able to upload any images, it gives me an error saying that I did not select any file

In a WinPE there is just what the builder put in it, which may comprise a zillion languages/locales or none.

 

Try adding kbdit.dll and try again.

 

Or try adding the loclae/keyboard with DISM:
https://www.windows-...layout-winpe-3/

 

Or, if you are into experimenting new , strange things (only for the fun of it) try creating your own layout:

https://msdn.microso...l/bb964665.aspx

 

:duff:

Wonko






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users