Jump to content











Photo
- - - - -

Trying to add a driver


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 t6nna

t6nna

    Newbie

  • Members
  • 13 posts
  •  
    Estonia

Posted 27 October 2015 - 08:01 PM

Hi

 

Im trying to install USB-to-serial driver. Two ways. Thru DIPE it find it, report that Appropriate driver found, Hit Import Driver and then: Installation of drivers failed... Nothing more...

In Hardware Update Wizard I give  right folder, basically everything goes well at start and then comes error: The required section not found in the inf.

What more should be in that IF file? Or how I can debug this error?

 

Thnx



#2 netlord

netlord

    Newbie

  • Members
  • 24 posts
  •  
    Germany

Posted 28 October 2015 - 07:06 AM

This kind of error is likely to happen under the following three conditions.

  • You are trying to reinstall the driver without rebooting the PC after having uninstalled it.
    Unplug the device from the USB port and reboot your PC. After that, replug it and reinstall the driver.
     
  • You are trying to install the wrong driver for your PC’s Windows.
    Confirm that you have selected the correct driver's location in the new hardware wizard.
     
  • You are trying to reinstall the driver for your PC’s Windows without removing the wrong driver installed.
    Uninstall the wrong driver and then reinstall the correct driver.


#3 t6nna

t6nna

    Newbie

  • Members
  • 13 posts
  •  
    Estonia

Posted 28 October 2015 - 08:34 AM

Thnx for Your reply. I have made backup with Driver Genius from my Xp installation same drivers and added these to my LiveXP.  I dont think thats the case.

 

 

This kind of error is likely to happen under the following three conditions.

  • You are trying to reinstall the driver without rebooting the PC after having uninstalled it.
    Unplug the device from the USB port and reboot your PC. After that, replug it and reinstall the driver.
     
  • You are trying to install the wrong driver for your PC’s Windows.
    Confirm that you have selected the correct driver's location in the new hardware wizard.
     
  • You are trying to reinstall the driver for your PC’s Windows without removing the wrong driver installed.
    Uninstall the wrong driver and then reinstall the correct driver.

 

 



#4 t6nna

t6nna

    Newbie

  • Members
  • 13 posts
  •  
    Estonia

Posted 31 October 2015 - 03:16 PM

ANY more ideas?



#5 t6nna

t6nna

    Newbie

  • Members
  • 13 posts
  •  
    Estonia

Posted 31 October 2015 - 09:38 PM

ANY more ideas?

Answering myself: http://josefek.com/t...und-in-the-inf/I could now install driver but... there isnt assigned any ports for it...



#6 t6nna

t6nna

    Newbie

  • Members
  • 13 posts
  •  
    Estonia

Posted 16 November 2015 - 09:35 PM

Answering myself: http://josefek.com/t...und-in-the-inf/I could now install driver but... there isnt assigned any ports for it...

seriously, what adds automatically port number to this? Right now I have to go Port Properties, Port settings and change com port number manually...

Edited by t6nna, 16 November 2015 - 10:02 PM.


#7 t6nna

t6nna

    Newbie

  • Members
  • 13 posts
  •  
    Estonia

Posted 31 January 2016 - 12:24 PM

OK, after try and error trial I have got almost working solution but Im still stuck in getting driver getting loaded at start. Im assuming that there isnt correct entry in txtsetup.sif, but here Im lost again. I cant get answer what is meaning the values in [  ]. What is the connection between [xxx] and [xxx.LOAD] for example. Basically I want to get Prolific 2303 driver loaded at startup so there is no need to go thru driver installing procedure when I connect that usb2serial adapter



#8 t6nna

t6nna

    Newbie

  • Members
  • 13 posts
  •  
    Estonia

Posted 13 February 2016 - 07:48 PM

AMAZING response...






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users