Jump to content











Photo
- - - - -

Error 6 RMPrepUSB 2.1.728 large usb hard drive


  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Vicrol123

Vicrol123
  • Members
  • 9 posts
  •  
    Venezuela

Posted 03 September 2015 - 11:41 PM

Hello comrades!

 

i have a little cuestion that cant found in other posts

 

its related to this error (error 6) creating a partition to have easy2boot in a portable hard drive.

 

crashed when start to format in NTFS, say something about disk management console view is not up to date.

 

# RMPrepUSB 2.1.728 

# windows 7 64 bits administrator privileges

# list all hard disks, list large disks

 

no drive letter x

 

Regards!



#2 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6598 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 04 September 2015 - 08:14 AM

Did you try CLEAN first?

If so need precise error message and details of USB disk (e.g. size, make. model).



#3 Vicrol123

Vicrol123
  • Members
  • 9 posts
  •  
    Venezuela

Posted 04 September 2015 - 05:42 PM


I forgot to mention that, but yes..i try clean without success.
 
its a toshiba canvio 1Tb usb 3.0.
 
this is the error (error 6) i cant find a .log from rmprepusb
 
th_rm1_zpsr9f0taih.jpg
 
 
and this its the message
 
if i start disk management in the background popup that disk management console view is not up to date.
 

th_e2b2_zpslnollxhn.jpg

 

 

after this appears a partition in RAW with my desire space but e2b its not on that pt. 

 

i need to click twice to prepare drive ?

 

because in raw format i click prepare drive again and start to extract files in a new partition.

 

i dont see that step in the guides, if this is correct forgot this thread :loleverybody:

 

Regards!

 

edit: the second click in prepare drive works after manually format the raw partition. 

 

i found that to minimize the problems with disk management reinstall the usb drivers (in this pc its a etron 3.0). i check this out and still appears no found letter drive "n"

 

format the pc to rule out any change in the system that I involuntarily did, error 6 in ntfs...

 

i think that i need to still in fat32


Edited by Vicrol123, 04 September 2015 - 06:24 PM.


#4 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6598 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 04 September 2015 - 06:56 PM

It maybe you have disabled auto-mounting of volumes?

In RMPrepUSB - type Ctrl-L



#5 Vicrol123

Vicrol123
  • Members
  • 9 posts
  •  
    Venezuela

Posted 04 September 2015 - 07:30 PM

control+L >OK   but doesnt work.

 

restart, manually create a new pt with "z" letter.

 

try again doesnt work.



#6 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6598 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 04 September 2015 - 07:34 PM

Strange.

No one else has reported this.

Something must be different about your setup.

Does it work if you use a different USB drive?

Is something 'special' about the USB drive or your Windows OS?

 

P.S. To create a E2B USB drive, you should use the \MAKE_E2B_USB_DRIVE.cmd shortcut (but in your case you will probably get the same error because RMPrepUSB just calls RMPartUSB which is the same program used by the batch file anyway.



#7 Vicrol123

Vicrol123
  • Members
  • 9 posts
  •  
    Venezuela

Posted 04 September 2015 - 07:47 PM

i use the guide multiple partitions...

 

i have two portable disks, a toshiba canvio and hitachi with case and both get the same error.

 

thinking about OS, but its just windows 7 x64 build 17514 clean... nothing of nlite and that stuff.

 

if i manually change letters to my internal drives maybe caused this ? :dubbio:

 

Regards



#8 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6598 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 04 September 2015 - 07:55 PM

Maybe your AntiVirus solution is causing a problem?



#9 Vicrol123

Vicrol123
  • Members
  • 9 posts
  •  
    Venezuela

Posted 04 September 2015 - 08:36 PM

its a fresh install just drivers. nothing more...

 

i tried in a dirty xp machine without success same error in both disks and the toshiba working on usb 2.0-

 

fresh install+drivers

install rmprepusb

list all drives

automount drives

try to create a 30gb partition in ntfs... error 6  :hammer: 

 

thanks a lot!



#10 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6598 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 04 September 2015 - 08:41 PM

Very odd!

RMPartUSB actually uses the Windows Format API but it needs to be passed a drive letter (e.g 'told to format drive L:).

 

So, RMPartUSB wipes the drive, creates the partitions and then asks Windows what drive letter the new partition is. Then it calls the Windows Format_NTFS API with the drive letter. It looks like Windows is not assigning a drive letter to the raw partition.

 

Instead of using RMPrepUSB\RMPartUSB to format the drive, you can just use the Windows Format utility - it does the same thing!



#11 Vicrol123

Vicrol123
  • Members
  • 9 posts
  •  
    Venezuela

Posted 04 September 2015 - 09:22 PM

exactly! no letter to raw. 

 

i check the registry an automount is enabled.

 

well, i used Windows format to create ntfs and rmprepusb to extract e2b files and install grub4dos. 

 

works perfect.

 

Cheers!

 

 

let me invite you a couple of beers (after sync my btcwallet :fish: ), it will not be a lot but that's due to a strict exchange control in Venezuela.



#12 crashnburn

crashnburn

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 119 posts

Posted 07 September 2015 - 07:16 AM

Caracas and Miss Universe finalists, here we come :P 

 

exactly! no letter to raw. 

 

i check the registry an automount is enabled.

 

well, i used Windows format to create ntfs and rmprepusb to extract e2b files and install grub4dos. 

 

works perfect.

 

Cheers!

 

 

let me invite you a couple of beers (after sync my btcwallet :fish: ), it will not be a lot but that's due to a strict exchange control in Venezuela.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users