Jump to content











Photo
- - - - -

My PC can's start Windows installation from USB


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Peter80

Peter80

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 115 posts

Posted 05 September 2014 - 10:20 AM

I have one old desktop PC on which i want to install Windows from USB. Currently it have Windows xp installed which i installed from CD when i bought the computer, a 6 years ago. I have Windows xp and Windows 7 on installation USB's and i have used them to install windows on other PC's many times. But when i connect any of the usb's and restart my PC it doesn't start the installation, just starts normally as it there is not installation usb connected. And this is happening with the both usb's. When the computer is on and i enter any of the usb it recognizes them but when i restart it it doesn't start the installation process.

Any idea why this is happening? Or maybe the hardware is too old and doesn't support installation from usb?

These are the PC specification from Speccy:
 

Operating System
            Windows XP Professional 32-bit SP2
        CPU
            AMD Sempron 2600+    39 °C
            Palermo 90nm Technology
        RAM
            1.00GB Single-Channel DDR @ 160MHz (2.5-4-4-7)
        Motherboard
            K8NF6G-VSTA (CPUSocket)    34 °C
        Graphics
            COMPAQ 7550 (1024x768@85Hz)
            256MB ATI RADEON X800 GTO (ATI AIB)
            256MB ATI RADEON X800 GTO Secondary (ATI AIB)
            CrossFire Disabled
        Storage
            76GB ExcelSto r Technology SCSI Disk Device (SATA)    38 °C
            7GB USB DISK 2.0 USB Device (USB)
        Optical Drives
            Optiarc DVD RW AD-5200A
            POFEF 3WLE7SPE SCSI CdRom Device
        Audio
            Realtek High Definition Audio


#2 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7078 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 05 September 2014 - 10:25 AM

Did you set up the BIOS settings - ftp://europe.asrock.com/manual/K8NF6G-VSTA.pdf

Legacy USB = Enabled

Boot order = USB device

?



#3 Peter80

Peter80

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 115 posts

Posted 05 September 2014 - 02:19 PM

Thanks, i changed the boot order settings, though they was a little confusing on this bios, and managed to install Windows 7 from the usb.






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users