Jump to content











Photo
- - - - -

alnera.eu & Virus

virus

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 alacran

alacran

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 490 posts
  •  
    Mexico

Posted 11 June 2014 - 11:07 PM

Starting today Malwarebytes antimalware and Avast are blockind an added page when I try to open this forum page

This is Avast message:

 

Infección Bloqueada

    URL
    hxxp://alnera.eu/CC770308.js?cp=reboot.pro

    Infección
    URL:Mal

Tranquilo, su avast! acaba de salvarle de un virus.
Protéjase contra otros tipos de amenazas actualizando ahora.

 

 

I suggest to verify this info.

 

Best Regards

 



#2 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12688 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 12 June 2014 - 09:27 AM

I have latest AVAST running under XSP x86.

Browser is latest FireFox.

 

My AVAST does not have concerns.

 

Peter



#3 ady

ady

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 130 posts

Posted 12 June 2014 - 11:47 AM

Unfortunately, this is not new.
 
To trigger the message the (minimal) necessary conditions are:
_ IE web browser;
_ Avast antivirus;
_ "first" visit to reboot.pro.
 
Using a "cleaning" tool such as CCleaner on Internet Explorer, you can erase all traces of prior visits to reboot.pro, including passwords, history... Then the next visit to the main page of reboot.pro using IE would trigger again the message from Avast. Next visits won't trigger the same alert message, until "cleaning" again all traces in IE.
 
I don't know whether specific versions/settings of Windows, different versions/settings of IE, or specific settings in Avast, are needed so to trigger the message.
 
Additionally, those that _can_ see the message may not be the only ones affected. The fact that someone uses a different web browser or a different antivirus and is not seeing the message doesn't mean that the system is not affected as much (or worse) as those visitors than can see it.
 
The problem was already reported (in detail) to Nuno before. Eventually (after several months) he finally somehow blocked whatever was triggering the problem, but then something changed (perhaps some update in the forum software, or in the server, or...) and the problem showed up again, and it was also reported again. Since then (several months ago), nobody seems to care enough to actually do something.
 
[sarcasm]
After all, the message is only seen with IE on "first" visit, which is not the typical profile of frequent reboot.pro signed-in users, so scr*w those other visitors.
[/sarcasm]

#4 alacran

alacran

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 490 posts
  •  
    Mexico

Posted 12 June 2014 - 02:58 PM

Well I'm using Firefox v30.0 (last update available), yes I run CCleaner before turn off PC and it's not only Avast, Malwarebytes antimalware is also blocking  alnera.eu

 

Best Regards



#5 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 13752 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 12 June 2014 - 03:22 PM

Hmmm. :dubbio:

https://www.virustot...sis/1402586435/

 

:duff:

Wonko







Also tagged with one or more of these keywords: virus

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users