Jump to content











Photo
* * * * * 1 votes

Easy2Boot V1 BETA - Install Windows from ISOs on a flash drive - Beta testers wanted!

windows install iso flash boot grub4dos

  • Please log in to reply
226 replies to this topic

#176 Panther999

Panther999

    Newbie

  • Members
  • 11 posts
  •  
    Germany

Posted 03 August 2013 - 06:09 AM

Disk/write Error with Kaspersky.iso and Bitdefender.iso. Start of the iso. About Plop.

 

Bios Updates not available.



#177 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 03 August 2013 - 07:46 AM

Plop is a read-only driver and won't work with E2B because E2B writes to the USB drive partition table for ISOs.

You cannot use Plop + E2B.



#178 Panther999

Panther999

    Newbie

  • Members
  • 11 posts
  •  
    Germany

Posted 03 August 2013 - 09:37 AM

Then must i at Ultimate Boot Stick remain.

 

E2B runs with me not. Bad Bios Error.

 

Thank you first



#179 guimenez

guimenez

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 168 posts
  •  
    Portugal

Posted 24 October 2013 - 11:37 AM

I'm testing 8.1 with E2B but the setup doesn't recognize the hdd.

I've tested in 5 machines with same error.

 

Many thanks for such a piece of software

 

guimenez



#180 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 24 October 2013 - 11:43 AM

What HDD? What systems?

Does it boot using QEMU from RMPrepUSB?

If it boots using QEMU then the problem is the BIOS on the systems you are using - go into BIOS Setup menu and go to Boot menu and change boot order to include USB HDD  or maybe press a function key to get BBS  (BIOS Boot Selection) Menu and then pick the USB HDD to boot from.



#181 anly11

anly11

    Newbie

  • Members
  • 14 posts
  •  
    Slovakia

Posted 30 October 2013 - 05:06 PM

steve6375,

on your website you suggest to use flashboot for format + install grub4dos on usb stick because of 99% compatibility. are you sure about that? maybe i am just within 1% incompatibility my PC. i did format fat32 + installed grub with flashboot (did not try with your RMPrepUSB yet).

on that website state this:

FlashBoot does not shift to user the burden of choice between "USB-ZIP" and "USB-HDD" at format time and proper BIOS setup at boot time. There is one unified format, "Multiformat", and every USB disk is formatted in such way that it will work in every environment properly, regardless of current BIOS setting.

 

what does actually mean Multiformat? i can boot into my stick only if i choose in bios "usb-hdd", when i choose another option (usb-fdd, usb-cdrom, usb-zip) PC won't boot into my usb stick.

however my problem is when i boot into e2b menu and i choose one option then menu will jump to another sub-menu but PC is complete frozen (my keyboard does not respond, i have to hard restart PC). i have to mention my PC/bios is old (around 10 years), mainboard is from Epox. on my newer laptop e2b is working good


Edited by anly11, 30 October 2013 - 05:09 PM.


#182 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 30 October 2013 - 05:16 PM

boot to E2b menu, press c to get to grub4dos console

type

root
find
ls /

what do you see?



#183 anly11

anly11

    Newbie

  • Members
  • 14 posts
  •  
    Slovakia

Posted 30 October 2013 - 07:14 PM

i have pressed in the main e2b menu but nothing happen


Edited by anly11, 30 October 2013 - 07:15 PM.


#184 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 30 October 2013 - 07:19 PM

press p  for password, then enter password (easy2boot)  then press c



#185 anly11

anly11

    Newbie

  • Members
  • 14 posts
  •  
    Slovakia

Posted 30 October 2013 - 08:30 PM

i got this:

 

iejwbt.jpg


Edited by anly11, 30 October 2013 - 08:35 PM.


#186 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 30 October 2013 - 08:52 PM

That looks normal.

So are you saying that you can run an ISO (say) from the main menu, but when you select a sub-menu it freezes?

As an experiment, can you rename hotkey and menusetting  in the \_ISO\e2b\grub folder - it will look strange but see if sub-menus work...



#187 anly11

anly11

    Newbie

  • Members
  • 14 posts
  •  
    Slovakia

Posted 30 October 2013 - 10:12 PM

same problem, the main manu is working, sub-menu not. i can see sub-menu but can not do nothing except for hard restart.

if i put .iso linux direct to the main menu, it jump from e2b menu to the linux menu... but again i can do nothing, PC is frozen.

 

btw it seems in flashboot that many issues take care stage2 loader. is this loader installed in mbr? now i have grub4dos installed from your program because yesterday something went wrong and my usb stick did not to boot (that time i had grub4dost prepared by flashboot).


Edited by anly11, 30 October 2013 - 10:27 PM.


#188 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 30 October 2013 - 10:25 PM

So, if you copy a linux iso file to \_ISO\MAINMENU folder, it appears in the Main Menu. When you select the ISO file in the Main Menu, instead of it running the ISO, it jumps to the Linux submenu???? That is very odd!



#189 anly11

anly11

    Newbie

  • Members
  • 14 posts
  •  
    Slovakia

Posted 30 October 2013 - 10:32 PM

i am talking abou Kali linux, it is normal it jumps to sub-menu because that distro has many options to run as sub-menu, i just can not move to the next step and choose my pick + ENTER. the keyboard does not respond to me...


Edited by anly11, 30 October 2013 - 10:35 PM.


#190 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 30 October 2013 - 10:34 PM

That is not a sub-menu of E2B, that is the kali linux main menu!

 

So if you boot from a kali linux CD on that PC, does it work? It sounds like a problem with linux (isolinux/syslinux) rather than E2B...



#191 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 30 October 2013 - 10:37 PM

P.S. Can you try a PS/2 keyboard ?



#192 anly11

anly11

    Newbie

  • Members
  • 14 posts
  •  
    Slovakia

Posted 30 October 2013 - 10:42 PM

tomorow i can try ps/2.

anyway my PC freeze allways after choosing something from main menu + ENTER. e2b sub-menu, kali menu, etc... it is working only e2b main menu. it is something wrong with my old hardware because on laptop everething is ok.

i did not boot Kali from CD, i am not using CD. but windows install CD boot normally



#193 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 30 October 2013 - 10:47 PM

So, to be specific, If you boot to the main menu and then use the cursor keys to select the DOS menu, the E2B DOS menu loads but you cannot use the keyboard?



#194 anly11

anly11

    Newbie

  • Members
  • 14 posts
  •  
    Slovakia

Posted 30 October 2013 - 10:53 PM

yes, that is correct



#195 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 30 October 2013 - 10:53 PM

What happens if you press F8 in the Main menu...



#196 anly11

anly11

    Newbie

  • Members
  • 14 posts
  •  
    Slovakia

Posted 31 October 2013 - 07:54 AM

F8 - e2b will reload (boot again from start).

ps/2 keyboard is working well so there will be some problem with usb. my thought is there is something wrong with my old usb ports...


Edited by anly11, 31 October 2013 - 08:49 AM.


#197 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 31 October 2013 - 10:08 AM

It is strange that F8 does not cause a problem but loading a submenu does.

It would be very valuable to try to find out what is causing it.

Are you able to do some diagnostics if I give you instructions (using the USB kbd, of course)?

P.S. Are you using standard E2B or are you using GFXmenu?

P.P.S. Are you using a password - try 

!BAT
set pwd=

in a \_ISO\Mye2b.cfg file



#198 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 6629 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars
  •  
    United Kingdom

Posted 31 October 2013 - 10:26 AM

Using the USB keyboard on the 'bad' system, run E2B and load the Main menu.

Then go to the grub4dos command shell (type p then easy2boot and then c)

Now type in each line and press Enter after each one at the command console.

Notice that > is used on the 3rd line and then >> is used after that:

set MFOLDER=/_ISO/DOS
set HDG=\x20Test
echo write 0x8274 0x2001 > (md)0x3000+0x50
if not "%GFX%"=="" echo gfxmenu /_ISO/%GFX% >> (md)0x3000+0x50
echo  write (md)0x220+1 !BAT\necho -n -P:0000 $[0103] HELP\0 >> (md)0x3000+0x50
set HDG=
echo initscript (md)0x220+1 >> (md)0x3000+0x50
if not "%pwd%"=="" echo -e \npassword %pwd%\n >> (md)0x3000+0x50
set STARTMENU=NONE
set LBACKMENU=/%grub%/menu.lst
echo Adding .mnu entries from %MFOLDER% folder...  %redir%
/%grub%/AUTOMN.g4b .automenu %MFOLDER%
set STARTMENU=
configfile (md)0x3000+0x50


#199 guimenez

guimenez

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 168 posts
  •  
    Portugal

Posted 31 October 2013 - 11:55 AM

So, to be specific, If you boot to the main menu and then use the cursor keys to select the DOS menu, the E2B DOS menu loads but you cannot use the keyboard?

 

Thats normal,

you need to go to BIOS and change USB LEGACY to enable :D



#200 anly11

anly11

    Newbie

  • Members
  • 14 posts
  •  
    Slovakia

Posted 01 November 2013 - 12:26 PM

i have tried your code but not succesfull... after the line 

/%grub%/AUTOMN.g4b .automenu %MFOLDER%

my PC got frozen, then i restart and wrote 2 last line of the code. does this code save after reboot?







Also tagged with one or more of these keywords: windows install, iso, flash boot, grub4dos

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users