Jump to content











Photo
- - - - -

live win 7

help

  • Please log in to reply
24 replies to this topic

#1 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 10 January 2013 - 09:15 PM

hi for all

 

i am new user

 

i want some body to guide me how i can make mini win 7 like windows that is existing in Hirens boot

 

i want to know steps to make portable win7 in dvd<<<working from dvd during boot



#2 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 11 January 2013 - 06:27 AM

please can you help me



#3 Nuno Brito

Nuno Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10547 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 11 January 2013 - 09:00 AM

Hello, welcome to reboot.

 

Look here: http://reboot.pro/fi...file/265-ezpe3/

 

This is a very nice and simple project to get you started. Once you manage to create a Win7 boot disk from that project, post here your progress and we can talk until you understand better how all these things work.

 

:cheers:



#4 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 12 January 2013 - 07:44 AM

Hello, welcome to reboot.

 

Look here: http://reboot.pro/fi...file/265-ezpe3/

 

This is a very nice and simple project to get you started. Once you manage to create a Win7 boot disk from that project, post here your progress and we can talk until you understand better how all these things work.

 

:cheers:

 

 

thanks my sir



#5 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 25 January 2013 - 10:39 PM

In the fact i can not use this program

 

can you display how to use this program by vedio or photos



#6 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7071 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 26 January 2013 - 12:24 AM

1. Mount a Windows 7 ISO as a drive letter using ImDisk or Virtual CloneDrive - e.g. mount as K:

   - OR -

   Use 7zip to extract the files from a Win 7 ISO to a folder on your hard disk - e.g. C:\temp\Win7

2. Run the WinBuilder82.exe file

3. Click on Source tab and set Source Directory (%SourceDir%)  to the  Windows 7 source drive letter or path - e.g.  K:\    or    C:\temp\win7

4. Click Play blue arrow

5. Get a cup of coffee...

6. Explorer should open up and show you a EzPE3.iso file - ready to use.


  • Nuno Brito likes this

#7 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 26 January 2013 - 05:38 AM

thanks my sir



#8 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 06 February 2013 - 03:57 AM

 I'm not happy because I can not complete my project,, I bought ten cds for burning iso in them.

Unfortunately, when i run pc form bios and select cd boot option, automatically display mark as minus in black screen

 

please help me, maybe this program ( EzPE) does not work correctly


Edited by forever0donotknowme, 06 February 2013 - 03:59 AM.


#9 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7071 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 06 February 2013 - 09:06 AM

First check that the ISO you have is bootable.

You can do this by booting it using VMWare Player or QEMU (e.g. RMPrepUSB - Ctrl+F11).

If the ISO boots using an emulator, then the problem is with the way you have burnt the CD - How did you burn the CD?


  • pscEx likes this

#10 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 06 February 2013 - 09:11 PM

nero-backup-burn image to disc



#11 boristhemoggy

boristhemoggy

    Newbie

  • Members
  • 16 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 08 February 2013 - 03:27 PM

I get this every time, but I have no idea what to do about it?

 

First, you need to find all following files before you build.
You can find some of them in http://ludovici.winbuilder.net, FileManager (FltMgr\...) must be from xp sp3 or above.
devcon.exe
imagex.exe
wimgapi.dll
wimfltr.sys
wimfltr.inf
FltMgr\fltlib.dll
FltMgr\fltMc.exe
FltMgr\fltmgr.inf
FltMgr\fltMgr.sys
FltMgr\wimfltr.inf
FltMgr\WimFltr.sys
intlcfg.exe

7z.exe
7z.dll
Iso-Burner.chm
Iso-Burner.exe
iso-burner_license.txt
mkisofs.exe
SetACL.exe
upx.exe
WimUtil.exe



#12 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 09 February 2013 - 05:00 PM

 I'm not happy because I can not complete my project,, I bought ten cds for burning iso in them.

Unfortunately, when i run pc form bios and select cd boot option, automatically display mark as minus in black screen

 

please help me, maybe this program ( EzPE) does not work correctly

Try to follow exactly the description here

.

 

Peter



#13 al_jo

al_jo

    Gold Member

  • Members
  • 1218 posts
  • Location:Tellus

Posted 09 February 2013 - 05:15 PM

I get this every time, but I have no idea what to do about it?

 

First, you need to find all following files before you build.
You can find some of them in http://ludovici.winbuilder.net, FileManager (FltMgr\...) must be from xp sp3 or above.
devcon.exe
imagex.exe
wimgapi.dll
wimfltr.sys
wimfltr.inf
FltMgr\fltlib.dll
FltMgr\fltMc.exe
FltMgr\fltmgr.inf
FltMgr\fltMgr.sys
FltMgr\wimfltr.inf
FltMgr\WimFltr.sys
intlcfg.exe

7z.exe
7z.dll
Iso-Burner.chm
Iso-Burner.exe
iso-burner_license.txt
mkisofs.exe
SetACL.exe
upx.exe
WimUtil.exe

 

 

Try using this project:

http://reboot.pro/to...ivirus-project/

Almost impossible to fail…



#14 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 21 February 2013 - 07:52 AM

I get this every time, but I have no idea what to do about it?

 

First, you need to find all following files before you build.
You can find some of them in http://ludovici.winbuilder.net, FileManager (FltMgr\...) must be from xp sp3 or above.
devcon.exe
imagex.exe
wimgapi.dll
wimfltr.sys
wimfltr.inf
FltMgr\fltlib.dll
FltMgr\fltMc.exe
FltMgr\fltmgr.inf
FltMgr\fltMgr.sys
FltMgr\wimfltr.inf
FltMgr\WimFltr.sys
intlcfg.exe

7z.exe
7z.dll
Iso-Burner.chm
Iso-Burner.exe
iso-burner_license.txt
mkisofs.exe
SetACL.exe
upx.exe
WimUtil.exe

I do not understand you because your post is not clear



#15 boristhemoggy

boristhemoggy

    Newbie

  • Members
  • 16 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 21 February 2013 - 08:37 AM

OK let me add some detail:

When I try to run the program by pressing the little blue arrow, it stops, with the message above ^^
What it doesn't say is how to resolve the obvious problem. 



#16 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 21 February 2013 - 08:44 AM

OK let me add some detail:

When I try to run the program by pressing the little blue arrow, it stops, with the message above ^^
What it doesn't say is how to resolve the obvious problem. 

try to move that program to D partion and you should follow steve6375's steps,



#17 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 21 February 2013 - 08:48 AM

 EzPE program is good. It works with me to end but when I burn ISO to dvd BY nero , this is winpe is not work via booting. It display for me black screen with minus mark



#18 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 15041 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 21 February 2013 - 09:20 AM

OK let me add some detail:

When I try to run the program by pressing the little blue arrow, it stops, with the message above ^^
What it doesn't say is how to resolve the obvious problem. 

WHICH EXACT message?

WHICH EXACT project are you trying to run?

WHICH EXACT source are you using?

 

Try following this advice:

 

Try using this project:

http://reboot.pro/to...ivirus-project/

Almost impossible to fail…

 

read also this thread:

http://reboot.pro/to...e-create-fails/

 

:cheers:

Wonko



#19 boristhemoggy

boristhemoggy

    Newbie

  • Members
  • 16 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 21 February 2013 - 09:57 AM

WHICH EXACT message?

WHICH EXACT project are you trying to run?

WHICH EXACT source are you using?

 

Try following this advice:

 

 

read also this thread:

http://reboot.pro/to...e-create-fails/

 

:cheers:

Wonko

I posted the message EXACT as it came off the log, and it's been quoted 4 times!!!
How can you advise me what advice to follow if you require such EXACT information?

It's fine anyway, I found a script that does work.



#20 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 21 February 2013 - 10:09 AM

Can Wonko the Sane tell me why show me black screen and  minus mark in my project



#21 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 15041 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 21 February 2013 - 10:26 AM

I posted the message EXACT as it came off the log, and it's been quoted 4 times!!!
How can you advise me what advice to follow if you require such EXACT information?

It's fine anyway, I found a script that does work.

Are you serious? :dubbio:

 

IF that was the message, it tells you to go here:

http://ludovici.winbuilder.net/

and get the missing files.

Have you done that?

Have you downloaded the missing files?

Have you found all of them?

 

Another project may well provide those files or need not them or provide more explicit informations on how/where to get them, citing the project you are running is the first thing to get appropriate support.

Second thing is detailing the source you are using, a project may require (example a SP0 source and fail with a SP1 one, another may require the WAIK installed and another one may need it not, etc., etc.).

 

More generally:

http://homepage.ntlw...ard-litany.html

 

Go try helping people .... :frusty:

 

Compare with point #f. of Common Sense advice here:

http://reboot.pro/to...82-board-rules/

 

:cheers:

Wonko



#22 boristhemoggy

boristhemoggy

    Newbie

  • Members
  • 16 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 21 February 2013 - 11:02 AM

Are you serious? :dubbio:

 

IF that was the message, it tells you to go here:

http://ludovici.winbuilder.net/

and get the missing files.

Have you done that?

Have you downloaded the missing files?

Have you found all of them?

 

Another project may well provide those files or need not them or provide more explicit informations on how/where to get them, citing the project you are running is the first thing to get appropriate support.

Second thing is detailing the source you are using, a project may require (example a SP0 source and fail with a SP1 one, another may require the WAIK installed and another one may need it not, etc., etc.).

 

More generally:

http://homepage.ntlw...ard-litany.html

 

Go try helping people .... :frusty:

 

Compare with point #f. of Common Sense advice here:

http://reboot.pro/to...82-board-rules/

 

:cheers:

Wonko

I got the files but have no idea what to do with them! 
I was answering another post so if it seems vague, that's why. Mine wasn't a standalone request. 
As I say I'm sorted with one that works now, but thanks for spending time for me anyway. :)



#23 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 21 February 2013 - 12:54 PM

this my topic

please you should answer me ,,,, no another person

boristhemoggy open new topic for help :chair:

 

let people help me :good:



#24 boristhemoggy

boristhemoggy

    Newbie

  • Members
  • 16 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 21 February 2013 - 01:07 PM

this my topic

please you should answer me ,,,, no another person

boristhemoggy open new topic for help :chair:

 

let people help me :good:

You're right, I apologise.Mine's working anyway, hope you get yours sorted. 



#25 forever0donotknowme

forever0donotknowme

    Member

  • Members
  • 81 posts
  •  
    India

Posted 28 February 2013 - 05:49 PM

Hello, welcome to reboot.

 

Look here: http://reboot.pro/fi...file/265-ezpe3/

 

This is a very nice and simple project to get you started. Once you manage to create a Win7 boot disk from that project, post here your progress and we can talk until you understand better how all these things work.

 

:cheers:

Do you in your life make win7pe?







Also tagged with one or more of these keywords: help

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users