Jump to content











Photo
- - - - -

hatalar


  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#26 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 24 June 2012 - 02:38 PM

Merhaba berce ;)

Opera'nın verdiği hata gayet sarih. Total Commander ile x:WindowsSystem32 klasöründe varsa opengl32.dll dosyasını x:WindowsSysWow64 klasörüne kopyalayıp aynı hatayı alıp almadığını bana raporlayabilir misin ? Eğer opera 32-bit ise Syswow64 klasöründe kendince ihtiyacı olan *.dll dosyalarını arayacak bulamaz ise hata verecektir. 64-bit ise aynı dosyayı bu sefer System32 klasöründe arayacaktır. İşte biz buna 32-bit dosyaların Windows 64-bit ortamında sanallaştırılması diyoruz. Projede bu dosyaların kopyalanması esası ise 6 - Win32 Emu Script dosyası ile sağlanıyor. Registry 'de sanallaştırma olayında ise 32-bit programlar bu sefer gerekli girdileri bu iki ana böümden okur.

HKEY_LOCAL_MACHINEClassesWow6432Node
HKEY_LOCAL_MACHINEWow6432Node

Networkscanner olayına derinlemesine bakmam gerekecek, şu anda Leopard.exe 'nin Windows 8 Net Framework 'ün Y:Programs klasörüne denk gelen registry hatalarını gidermekle meşgülüm. O işlemi hallder halletmez bir iso dosyası oluşturup hatanın tam olarak neden kaynaklandığını anlamam için biraz daha zamana ihtiyacım olacak. Saygılar :hi:

Posted Image
peki abi bu sorun neden kaynaklanıyor onu bilmiyorum

winpe_se bu sorunla karşılaşmıyorum

Senin dediğim dosyayı atacına sana dönerim

Edited by berce, 24 June 2012 - 02:39 PM.


#27 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 24 June 2012 - 04:48 PM

7z sorunu hakkında sana biraz sonra geri dönüş yapacam

operayı halletim ancak bir sorun daha çıktı sekme çuğunun karıştı biraz sonra resmini koyarım

Edited by berce, 24 June 2012 - 05:12 PM.


#28 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 24 June 2012 - 06:04 PM

Merhaba berce ;)

Opera'nın hatasını nasıl hallettiğini bizimle paylaşabileceğini umuyorum. Windows 8 .Net Framework 'ün Y:\Programs için gereken registry kontrol hatalarını Leopard.exe için optimize ettim. Fakat deneme için boş vakit ayırmam gerekecek. Ayrıca Leopard.exe 'ye /SetOwner özelliğini ekledim. Bu aslında /SetACL özelliği ile aynı olmasına rağmen kullanılabilecek ekstra bir özellik olacak. Saygılar :hi:

Klasör için örnek komut:

ShellExecute,Hide,"%Tools%\Leopard-%SysType%.exe","/SetOwner /Folder #$qc:\deneme#$q"


Dosya için örnek komut:

ShellExecute,Hide,"%Tools%\Leopard-%SysType%.exe","/SetOwner /File #$qc:\deneme.txt#$q"


gibi....

Attached File  Leopard.7z   2.42MB   301 downloads


Düzeltme:
Yeni projede bu şekilde bir kullanım alanına geniş bir kolaylık sağlayacak güzel bir alternatif de ortaya çıkmış olacak :)

24-06-2012 21-43-30.png
  • berce likes this

#29 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 26 June 2012 - 03:53 PM

merhaba yine ben : )

bu sefer farklı bir hatayla karşı kaşıyayız :)

1.bu hatada aygıt yöneticisine tıklarken hata alıyorum daha önceleri bu sorun yoktu

Posted Image

2.bu hatada yönete tıkladığımda geliyor

Posted Image

3.birde sistem korumasına tıkladığımda sysdm.cpl dosyası bulunamadı hatası alıyorum :)

#30 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 27 June 2012 - 12:18 PM

Merhaba berce ;)

En başından beri 64-bit işletim sisteminde WinBuilder ile derlemenin bir sıkıntı olduğunu biliyorum. Çünkü WinBuilder 32-bit bir programdır. Nuno Brito 'ya bu konuda bir konu başlığı açmıştım. Kendiside sağ olsun konuyu önemsemiş ve bu programın 64-bit versiyonu üzerinde duracağını vurgulamıştı.
Bu hatanın kaynağının WinBuilder 'in 32-bit olmasından kaynaklanıp kaynaklanmadığında ise şüpheliyim. Bunu ancak 64-bit bir WinBuilder ile denedikten sonra anlayabilrim. Sorunun diğer bir yönü ise 64-bit işletim sisteminin kullanıcı hakları yönünden 32-bit işletim sistemine göre anlamadığım yönde bazı daha katı kurallara sahip olmasıdır. Mesela wimgapi.dll 64-bit işletim sisteminde yönetici haklarına bir kısıtlama sunuyor. Bu sorunu SetACL ile düzeltmeyi başardık. Ama diğer programlar yada dosyalarda da böyle bir sorun var mı ? Onu bilmiyoırum.
Leopard Projesinde hem 32 hemde 64-bit kaynak derlemesi yapmak çok basit. Ama 64-bit işletim sisteminde her ikisinide derlemek bu gibi sorunların derleme sonrasında ortaya çıkamasına neden olabiliyor. Ben bu sorunları bertaraf etmek için önce Lenacelot ile HostOs Api'si üzerinde çalışmış daha sonra bunu daha pratik hale getirmek için bu görevleri Leopard-x86/x64.exe 'ye ihale ettim. Ama görüyorum ki hala registry yazmaçlarında bir problem 64-bit ortamda olmaya devam ediyor.
İşte benim bildiğim (ama yanlıyor olabilirim) bu doğrular nedeni ile bu gibi bazı problemler ile karşılaşman ne yazık ki şu anda mümkün. Projeyi bitirip dağıtabilecek bir pozisyona geldiğimde kafam rahatken bu konuyu derinlemesine incelemem gerekecek ki bu uzun zaman alabilecek bir süreç olacak. İşte bu yüzden hemen yarın bu sorunu çözebilrim demek yalan söylemek olur.
Eğer Mümkünse bunu söylemek istemezdim ama bilgisayarının disk partition 'da bir bölüm açıp bu kısma 32-bit bir windows 7 kurduktan sonra projeyi yeniden derlemeni istemem gerekecek. Eğer mümkün değil ise; o zaman lütfen koruma sağlayan tüm programları (Antivürüs vs.) kapatıp tekrar derleme yapmaya çalışın. Belki bu şekilde sorun çözülebilir. Saygılar :hi:

#31 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 27 June 2012 - 12:29 PM

Bu arada ben MediaFire pro 'ya abone oldum. RapidShare 'den ayrıldım. Benimle dosya paylaşmak istersen; bu bağlantımı kullanarak herkes ile dosya paylaşabilirsin. Göderdiğin dosyalara en üstteki MediaFire logosu üzerindenki bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsin. Saygılar :hi:

http://www.maxrealqn...ireDropBox.html

#32 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 28 June 2012 - 11:54 AM

walla abi tüm antivirus programlarını kapattım

ne yazık ki 32 bit sistem için kuracak kadar bir boş alanım yok ondan kuramıyorum

windowsuda yönetici hakları çalışıyorum ve uac kapalı

2 sefer proje derledim yine aynı hatayı aldı daha önce böyle bir hata yoktu sana log dosyasını atarım abi birazdan :)

Edited by berce, 28 June 2012 - 12:00 PM.


#33 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 30 June 2012 - 05:16 PM

walla abi tüm antivirus programlarını kapattım

ne yazık ki 32 bit sistem için kuracak kadar bir boş alanım yok ondan kuramıyorum

windowsuda yönetici hakları çalışıyorum ve uac kapalı

2 sefer proje derledim yine aynı hatayı aldı daha önce böyle bir hata yoktu sana log dosyasını atarım abi birazdan :)


Merhaba berce ;)

Daha önceden olmaması ama sonrasında olması garip bir durum. Tabi log dosyasından bu konu çözülebilir mi bilmiyorum ama önce bu resimde ki ayarları değiştirip değiştirmediğini kontrol etmen iyi olacak. Değiştirmedi isen; önce iki nolu ayarı değiştirip derleme yapmanı sonrasında ise bir nolu ayarı değiştirip tekrar denemeni tavsiye edeceğim. Yine olmaz ise bu sefer geriye iki olasılık kalıyor onlar ise miso.exe ve PosConfig 'deki Wim Compressor seçeneğinden dolayıda olabilir. Çünkü miso ile daha proje çıktılarını tam anlamıyla deneme şansım ne yazık ki olmadı. Çok küçükte olsa Wim Compressor 'de bir AutoIt kod girdi hatası yapmışda olabilirim. Bu durumda okuma hatasına bağlı olarak bu iletiler ile karşılaşmışda olabilirsin. Son iki seçenek hakkında inceleme yapabilmem için ilk iki önerimi denemiş ve senin bana olumsuz geri bildirim yapmış olman lazım. Ama istersen ilk iki seçenekten önce PostConfig 'de ki Wim Compressor özelliğini Imagex ile değiştirip bir dene bakalım. Miso sorun oluşturuyorsa işte o zaman işim zor demektir. Saygılar :hi:


30-06-2012 19-38-04.png

#34 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 03 July 2012 - 04:34 PM

senin dediklerinin hepsini yaptım

resimdekileride uyguladım yine aynı sonuç :(

postconfig'deki wim compressor imagex yaptım yine aynı

bende merak etmeye başladım neden yapabilir ki ?

#35 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 06 July 2012 - 10:02 AM

Bilmiyorum ama Leopard Sp3 hazır olunca tester grubuna senide dahil edeceğim o zaman bu hata ile karşılaşıp karşılaşmayacağın benim için çok daha büyük önem arz edecek. Ama şundan emin bu hata tamamen registry yazmacından kaynaklanıyor gibi gözüküyor. Saygılar :hi:

#36 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 06 July 2012 - 05:25 PM

tester grubuna beni de dahil ettiğin için teşekkür ederim :)

acaba abi lepoard sp3 ne zaman hazır olur ?

Edited by berce, 06 July 2012 - 05:25 PM.


#37 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 09 July 2012 - 03:15 PM

Merhaba berce ;)

Bu ayın 25 'ine kadar tüm dosyaları kademeli olarak dropbox çalışma grubuna göndermeye başlayacağım. En geç Ağustos 9 gibi projeyi yayımlamayı düşünüyorum. Bunun için bana e-mail adresini benim posta hesabıma gönderirsen bende seni tester grubu için dropbox 'a üye yapabilirim. Saygılar :hi:

#38 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 11 July 2012 - 05:02 PM

Merhaba berce ;)

Bu ayın 25 'ine kadar tüm dosyaları kademeli olarak dropbox çalışma grubuna göndermeye başlayacağım. En geç Ağustos 9 gibi projeyi yayımlamayı düşünüyorum. Bunun için bana e-mail adresini benim posta hesabıma gönderirsen bende seni tester grubu için dropbox 'a üye yapabilirim. Saygılar :hi:


merhaba abi :)
hemen sana e posta adresimi gönderecem beni tester grubuna kattığın için teşekkürler :)

#39 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 14 July 2012 - 07:13 PM

inş allah nasip ederse abi yarın projeyi deniyecem sonra sana bilgi veririm :)

#40 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 30 July 2012 - 08:34 AM

slm abi

senin dediklerini yaptım ama yine aynı sorunla karşılaştım hatta başka bilgisayarda denedim bir türlü mount olamadı

Posted Image

o soruna bir baksak çok iyi olacak

#41 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 30 July 2012 - 02:58 PM

Merhaba berce ;)

Log dosyasında kaynak yolu olarak %SourceDir% = K: olarak görünüyor. Bu sürücü harfi cd-dvd rom 'a karşılık gelmiyordur umarım. Zira kurulum dosyaları harddisk üzerinde olmalı. Ve bence onları topluca bir klasörde göstermekte fayda var. Mesela bende bu değer %SourceDir% = K:Dvd SourceWin7 x86 Sp0 klasörü olarak görünüyor.

Buna rağmen aynı sorun ile karşılaşırsan eski projeler ile hatanın tam olarak hangi nedenden kaynaklandığını bulmanda deneme yanılma yöntemini kullanmakta fayda sağlayacaktır diye düşünüyorum.

Geri bildirimlerini bekleyeceğim. Saygılar :hi:

#42 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 30 July 2012 - 04:13 PM

1.sorunu hallettim diğer sorun kaldı onu nasıl halledebiliriz

    http://i.imgur.com/20Ubd.jpg

2.diğeri için log dosyası vermen gerekiyor mu abi

Edited by berce, 30 July 2012 - 04:19 PM.


#43 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 30 July 2012 - 04:18 PM

Evet install.wim değerinin 1 olması gerekiyor. 2 değerini deneyimli kullanıcılar için opsiyenel bırakmıştım. Kusura bakma diğer sorunu hatırlayamadım. Neydi ? Saygılar :hi:

#44 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 30 July 2012 - 04:22 PM

hemen abi göstereyim :))

sorun işte burayı bir türlü düzeltemedim :hi:
Posted Image

buda log dosyası abi

http://www.mediafire...kzqe44yudytx9a8

Edited by berce, 30 July 2012 - 04:29 PM.


#45 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 30 July 2012 - 04:29 PM

Hmm. mkisofs konusunda ki kafamda hala bazı sorular var. Bir iki gün içinde kafamda ki sorulara cavap bulabileceğimi düşünüyorum. O zamana kadar bu script 'i kullanman gerekecek. Saygılar :hi:

30-07-2012 19-23-58.png

#46 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 30 July 2012 - 04:31 PM

tamamdır abi :)))

aslında kurcalasam bulabileceğim bir şey di ama olsun

senide yorduğum için kusura bakma :hi:

şimdi projeyi derliyorum :D

Edited by berce, 30 July 2012 - 04:32 PM.


#47 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 02 August 2012 - 04:49 PM

abi bir kaç sorunla daha karşı karşıyayız :(

Posted Image

böyle bir şey çıkıyor bunun sebebi ne olabilir kurarken fastcopy kullanıyordu o sorunu olabilir mi

3.birde açılış ekranında kalıyor tekrar proje derledim bir bakacam

yine aynı hatayı aldım açılış ekranında mavi ekran geliyor :(

Edited by berce, 02 August 2012 - 05:00 PM.


#48 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 02 August 2012 - 05:53 PM

http://www.mediafire...2hc1kbog2kpbatg

abi buda log dosyası bakarsan çok sevinirim :)

#49 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 02 August 2012 - 08:38 PM

Merhaba berce ;)

6.2.8400.0 yani RC sürümü Windows 8 derliyorsun. Evet bu sorunu bende daha önce yaşamıştım. AutoIt çalışmalarım nedeni ile bu konuyu askıya aldım. Hatta projenin yayımlanmasını engelleyen faktörlerden biriside bu hatadır. Bu sorunu kısa süre içerisinde çözebilir miyim bilmiyorum. Bana üç dört gün izin verebilirsen inşallah bu sorunu da çözebileceğime inanıyorum. Saygılar :hi:

#50 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 02 August 2012 - 08:48 PM

tabi abi scripte bir hata aracak mıyız bir söyler misin bende bir bakayım nerde hata var diye :)




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users