Jump to content











Photo
- - - - -

hatalar


  • Please log in to reply
53 replies to this topic

#1 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 05 June 2012 - 08:33 PM

s.a maxrealqnx abi bir sorun baş başayım

saydin77 yapmış olduğu operayı kurarken sorun yaşıyorum

log dosyası burda

http://www.2shared.c.../log_opera.html

Edited by Max_Real Qnx, 05 June 2012 - 08:38 PM.

  • Max_Real Qnx likes this

#2 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 05 June 2012 - 08:40 PM

Merhaba berce ;)

İlk post' un hayırlı olsun. İnşallah 1000 'inci post' unu burada kutlarız. Saydin77 kardeşimizin yapmış olduğu script'in bağlantısını bana verebilir misin ? Saygılar :hi:
  • berce likes this

#3 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 05 June 2012 - 08:49 PM

sağolasın abi :))

hemen veriyorum biraz bekler misin ?

#4 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 05 June 2012 - 08:59 PM

buyur abi gönderdim :)

http://www.2shared.c...1_saydin77.html

Opera_v11_saydin77_File.script dosyasını göndermeme gerek var mı

http://www.2shared.c...din77_File.html

buyur abi

Edited by berce, 05 June 2012 - 09:07 PM.

  • Max_Real Qnx likes this

#5 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 05 June 2012 - 09:06 PM

Merhaba berce ;)

Dosyaları http://www.mediafire.com/ aracılığı ile paylaşabilir misin ? Zira 2Shared sunucusu yanıt vermede her zaman sorun çıkarıyor. Evet varsa script'in ek script dosyalarını da sıkıştırdıktan sonra benimle paylaşırsan iyi olur zira script hakkında bir bilgiye sahip değilim. Saygılar :hi:
  • berce likes this

#6 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 05 June 2012 - 09:18 PM

burda paylaştıklarımı artık bundan sonra mediafire.com paylaşırım

http://www.2shared.c...din77_File.html

Edited by berce, 05 June 2012 - 09:31 PM.


#7 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 05 June 2012 - 09:26 PM

Bu arada LanSpy ve MiTeC Network Scanner 'a ait hataları çözdüm bu script 'i indirip projeni tekrar derleyebilir misin ? Henüz deneme şansım olmadı ama her iki programa ait sorunlar mutlaka çözülecektir. Değerli geri bildirimlerin için çok teşekkür ederim. Saygılar :hi:

Attached File  Standard-6-EmuWin32onNT64.7z   108.47KB   349 downloads


Edit:

Tamam dosyaları indirdim şimdi ayrılmam gerekiyor. Sorunu yarın öğle saatine kadar çözebileceğime inanıyorum. Görüşmek üzere!

#8 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 05 June 2012 - 09:39 PM

çok teşekkür ederim abi tamamdır :)

#9 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 06 June 2012 - 10:18 AM

Merhaba berce ; ) Galiba bu script işine yarar ama henüz proje üzerinde test edecek vaktim olmadı. Saygılar :hi:

Attached File  Opera_v11_saydin77.7z   309.82KB   371 downloads
  • Nuno Brito and berce like this

#10 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 06 June 2012 - 12:13 PM

teşekkür ederim

inş dener sana geri dönüş yaparım :)

#11 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 09 June 2012 - 12:00 AM

s.a max_Real_qnx abi senin verdiğin leopard dosyalarını indirdim ancak bir sorun çıktı yine wim compressor hata veriyor onu bir türlü çözemedim

http://www.mediafire...fco4bfrjgq88z1

log dosyasını upload ettim abi bir bakarsan çok iyi olur

#12 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 09 June 2012 - 11:33 AM

abi network scanner yine aynı hatayı verdi onu bir çözebilir miyiz

network scanner scripti upload ettim abi bir bakabilir misin

http://www.mediafire...5q9p7z985b860ff
Posted Image

#13 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 10 June 2012 - 09:18 AM

s.a max_Real_qnx abi senin verdiğin leopard dosyalarını indirdim ancak bir sorun çıktı yine wim compressor hata veriyor onu bir türlü çözemedim

http://www.mediafire...fco4bfrjgq88z1

log dosyasını upload ettim abi bir bakarsan çok iyi olur


Merhaba berce ;)

Bu sorun 64-bit işletim sisteminde gerçekleşiyor olabilir. Bu şekilde söylüyorum çünkü yeni program bende aynı hatayı vermiyor. Ben Windows 7 Ultimate 32-bit sürümünü kullanıyorum. Sistemde yönetici haklarına sahip bir kullanıcı olarak giriş yaptığını varsayarsak geriye bir başka olasılık olarak mevcut antivirüs yada başka bir koruma programıda bu hatanın çıkmasına neden olabiliyor. Bu sebeple lütfen postconfig 'i çalıştırmadan önce bu tür programların varsa kapatıp tekrar dene. Ben şu anda senin bana bildirdiğin powershell hatasını gidermeye çalışırken; projede birçok değişikliğe neden olabilecek düzenlemelere gitmem gerektiğini anladım. Örneğin assembly klasörünü tam kopyalama yapdığımda mkisofs "Overflow of stat buffer" hatası veriyor. İnternet üzerinden bulduğum 2010 cygwin1.dll 'e bağımlı yeni versiyon olduğunu idda eden mkisofs bozması programlarda ise bu durum aşılıyor ama bu seferde joliet ve Unicode desteği tam olmadığı ve okuma iso dosyasında düzgün gerçekleşmediği için powershell dosya olduğu halde hata veriyor.
Neyseki miso programı ile bu sorunları bu saat itibari ile çözebildim. Bu dosyayı leopard.exe ve CREATE ISO/USB-HDD Script'ine entegre etmem işlerimin bu hafta çok yoğun olması nedeni ile önümüzdeki hafta sonuna sarkacak. Tabi bunu waik olmayan windows 7 x64 derlemesinde başardım. Ama sen galiba waik ile bunu gerçekleştirdin. Bunun bir hataya sebep olup olmadığınıda ayrıca araştırmam gerekecek. Görüşmek üzere, saygılar :hi:

#14 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 10 June 2012 - 09:26 AM

abi network scanner yine aynı hatayı verdi onu bir çözebilir miyiz

network scanner scripti upload ettim abi bir bakabilir misin

http://www.mediafire...5q9p7z985b860ff
Posted Image


Merhaba berce ;)

Post #7 'de ki dosyayı indirip yeni bir derleme yaptığını ve sonuçta bu hata ile karşılaştığını varsayarsak bana bu derlemenin bir log dosyasını vermen işimi biraz daha kolaylaştıracaktır. Çünkü hali hazırda hangi dosyaların eksik kopyalandığını bilmem gerekiyor. Bende bu arada bu script ile bir derleme yapıp aynıyı hatayı alıp almayacağımı sınayacağım. Bol şanslar, Saygılar :hi:

#15 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 10 June 2012 - 09:43 AM

Merhaba berce ;)

Bu sorun 64-bit işletim sisteminde gerçekleşiyor olabilir. Bu şekilde söylüyorum çünkü yeni program bende aynı hatayı vermiyor. Ben Windows 7 Ultimate 32-bit sürümünü kullanıyorum. Sistemde yönetici haklarına sahip bir kullanıcı olarak giriş yaptığını varsayarsak geriye bir başka olasılık olarak mevcut antivirüs yada başka bir koruma programıda bu hatanın çıkmasına neden olabiliyor. Bu sebeple lütfen postconfig 'i çalıştırmadan önce bu tür programların varsa kapatıp tekrar dene. Ben şu anda senin bana bildirdiğin powershell hatasını gidermeye çalışırken; projede birçok değişikliğe neden olabilecek düzenlemelere gitmem gerektiğini anladım. Örneğin assambly klasörünü tam kopyalama yapdığımda mkisofs "Overflow of stat buffer" hatası veriyor. İnternet üzerinden bulduğum 2010 cygwin1.dll 'e bağımlı yeni versiyon olduğunu idda eden mkisofs bozması programlarda ise bu durum aşılıyor ama bu seferde joliet ve Unicode desteği tam olmadığı için okuma iso dosyasında düzgün gerçekleşmediği için powershell dosya olduğu halde hata veriyor.

Neyseki miso programı ile bu sorunları bu saat itibari ile çözebildim. Bu dosyayı leopard.exe ve CREATE ISO/USB-HDD Script'ine entegre etmem işlerimin bu hafta çok yoğun olması nedeni ile önümüzdeki hafta sonuna sarkacak. Tabi bunu waik olmayan windows 7 x64 derlemesinde başardım. Ama sen galiba waik ile bunu gerçekleştirdin. Bunun bir hataya sebep olup olmadığınıda ayrıca araştırmam gerekecek. Görüşmek üzere, saygılar :hi:


evet abi waik ile gerçekleştirdim
bu arada windows ultimate 64 bit kullanıyorum onuda yönetici haklarıyla çalıştırıyorum :)
bende bir waik eklemeden yaparım abi sonra sana dönerim
acaba waik olmadan projeyi derlesem network scanner hatası düzelir mi
post 7 dosyayı indirdim abi lanspy düzeldi ama network scanner aynı hatayı verdi tekrar denerim

Edited by berce, 10 June 2012 - 09:48 AM.


#16 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 10 June 2012 - 10:24 AM

Bir ihtimal düzelir. Ama hatanın dosya kaynaklı mı yoksa başka bir nedeni var mı ? Onu denemeden söyleyemem. Birde bu resimdeki gibi derlemeye başlamadan önce projenin tüm ayarlamalarını sıfırlamanı rica ediyorum. Önce ayar dümesine açılan pencereden 2. düğmeye sonrasında ana menüye dönüp 3. düğmeye tıklman gerekir. Bunu özellikle postconfig script'inde kullandığın "Force Place All Programs to RAM (Leopard.wim)" ayarını kaldırman için istiyorum. Bu yeni programlar NetFramework derlemesinde ki bir hatanın giderilmesini sağlayacak. Ama hali hazırda Wim Compressor hatasını çözmeyecektir. O yüzden imagex 'i seçmen ilk derleme için iyi olur. Sonrasında tekrar Wim Compressor ile deneyip zaman kazanırsın. Saygılar :hi:


10-06-2012 13-17-00.png


Attached File  Leopard.7z   2.48MB   351 downloads

#17 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 15 June 2012 - 02:03 PM

abi nedense leopard64.exe hata veriyor o sorunu bir türlü anlayamadım hata logunu gönderirim antivirus programını kapattım hiç biri çalışmıyordu

birde sen dedin ya

Bunu özellikle postconfig script'inde kullandığın "Force Place All Programs to RAM (Leopard.wim)" ayarını kaldırman için istiyorum


preconfig'de o ayarı kaldırmasam olmaz ramdan programlar daha hızlı çalışıyor

yine kaldırıp denerim

Edited by berce, 15 June 2012 - 02:04 PM.


#18 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 15 June 2012 - 05:01 PM

abi birde 2 tane ramdisk var onları nasıl iptal edebilirim onlar olmasın

Posted Image

preconfig'de o ayarı kaldırmasam olmaz mı ramdan programlar daha hızlı çalışıyor

#19 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 16 June 2012 - 08:11 PM

abi nedense leopard64.exe hata veriyor o sorunu bir türlü anlayamadım hata logunu gönderirim antivirus programını kapattım hiç biri çalışmıyordu

birde sen dedin ya



preconfig'de o ayarı kaldırmasam olmaz ramdan programlar daha hızlı çalışıyor

yine kaldırıp denerim


Merhaba berce ;)

Tamam sorun değil. Ama Leopard.wim dosyasının boyutu büyüdükçe fiziksel ram'de kaplayacağı alanda büyüyücektir. Bu bilgisayarında ne kadar ram olduğunada bağlı. Leopard-x64.exe 'nin hata vermesini yalanlamıyorum. Ama henüz 64-bit ortamda ne derleme yapabilecek vakit bulabildim nede fırsat. Ama ilk işim bu konu üzerinde durmak olacak.

#Post 13 'de bahsettiğim konu üzerine projede çoğu kişinin hoşuna gitmeyecek bir düzenlemeye gittim. Artık mkisofs.exe 'yi kullanmayacağım. Onun yerine miso.exe isimli ücretli yazılımı kullanmaya karar verdim. Çünkü "Overflow of stat buffer" hatasını mkisofs.exe 'den bir türlü uzaklaştıramadım.

Bu dosyalar ilerisi için arkadaşlarıma biraz ipucu verecektir. Saygılar :hi:

Attached File  PROJECTS.7z   4.7MB   356 downloads

#20 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 16 June 2012 - 08:26 PM

abi birde 2 tane ramdisk var onları nasıl iptal edebilirim onlar olmasın

Posted Image

preconfig'de o ayarı kaldırmasam olmaz mı ramdan programlar daha hızlı çalışıyor


Merhaba berce ;)


16-06-2012 23-17-13.png


Bir numaralı değeri "0" sıfır yapman yeterli olacaktır. Böylece "R" geçerli isme sahip ramdisk devre dışı kalacaktır. İki numaralı değerin işaret ettiği programs.wim dosyasının bağlanmasını sağlamak için ikinci ramdisk alanına ihtiyaç var. Fakat kullanılması sadece buna bağlı. Yani "Don't Compress programs.wim" seçeneği işaretli ise "V" isimli ramdisk devre dışı kalır. Tüm ayarlardan sonra "Save" düğmesine tıklaman yeterli olacaktır. Saygılar :hi:

#21 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 17 June 2012 - 04:26 PM

Merhaba berce ;)

Leopard-x86/x64.exe 'yi biraz optimize ettim. Windows 7 Ultimate x64 Eng. Edition üzerinde defalarca deneme yapmama rağmen hem Wim Compressor hemde misogui için önceleri aldığım hataların hiçbirini bir daha göremedim. Umarım Wim Compressor hatasını bu yeni programlarda bir daha görmeyeceksin.

Tekrar görürsen eğer; hem hatayı hemde ilerleme çubuğu penceresini aynı anda gösteren bir ekran görüntüsünü iletirsen sevinirim. Zira hatanın döngü içinde mi yoksa başlangıç kodlarından mı kaynaklandığını görmem gerekiyor. Zira çok denememe rağmen ben sende oluşan hatanın aynısı ile karşılaşamadım. Yapabiliyorsan tüm projenin dosyalarını uninstall edip tekrar temiz bir kurulum yapmanı tavsiye ederim. Dosya erişim hakkı sebebi ile değerler elde edilemediği içinde program hata iletisi gösteriyor olabilir. Saygılar :hi:

Attached File  Leopard.7z   2.29MB   382 downloads

#22 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 19 June 2012 - 01:35 PM

Merhaba berce ;)

Leopard-x86/x64.exe 'yi biraz optimize ettim. Windows 7 Ultimate x64 Eng. Edition üzerinde defalarca deneme yapmama rağmen hem Wim Compressor hemde misogui için önceleri aldığım hataların hiçbirini bir daha göremedim. Umarım Wim Compressor hatasını bu yeni programlarda bir daha görmeyeceksin.

Tekrar görürsen eğer; hem hatayı hemde ilerleme çubuğu penceresini aynı anda gösteren bir ekran görüntüsünü iletirsen sevinirim. Zira hatanın döngü içinde mi yoksa başlangıç kodlarından mı kaynaklandığını görmem gerekiyor. Zira çok denememe rağmen ben sende oluşan hatanın aynısı ile karşılaşamadım. Yapabiliyorsan tüm projenin dosyalarını uninstall edip tekrar temiz bir kurulum yapmanı tavsiye ederim. Dosya erişim hakkı sebebi ile değerler elde edilemediği içinde program hata iletisi gösteriyor olabilir. Saygılar :hi:

Attached File  Leopard.7z   2.29MB   382 downloads


şu anda ankarada olduğum için sorunla ilgilenemiyorum inş memlekete geldiğimde sorunu iletecem abi

Edited by berce, 19 June 2012 - 01:49 PM.


#23 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 23 June 2012 - 01:27 PM

Merhaba berce

Leopard-x86/x64.exe 'yi biraz optimize ettim. Windows 7 Ultimate x64 Eng. Edition üzerinde defalarca deneme yapmama rağmen hem Wim Compressor hemde misogui için önceleri aldığım hataların hiçbirini bir daha göremedim. Umarım Wim Compressor hatasını bu yeni programlarda bir daha görmeyeceksin.

Tekrar görürsen eğer; hem hatayı hemde ilerleme çubuğu penceresini aynı anda gösteren bir ekran görüntüsünü iletirsen sevinirim. Zira hatanın döngü içinde mi yoksa başlangıç kodlarından mı kaynaklandığını görmem gerekiyor. Zira çok denememe rağmen ben sende oluşan hatanın aynısı ile karşılaşamadım. Yapabiliyorsan tüm projenin dosyalarını uninstall edip tekrar temiz bir kurulum yapmanı tavsiye ederim. Dosya erişim hakkı sebebi ile değerler elde edilemediği içinde program hata iletisi gösteriyor olabilir. Saygılar

merhaba abi bu sefer yaptım senin önerdiğim gibi programı yeniden kurdum ve bana verdiğin dosyaları ekledim sistem düzeldi

Edited by berce, 23 June 2012 - 01:32 PM.

  • Max_Real Qnx likes this

#24 berce

berce

    Member

  • Members
  • 42 posts
  •  
    Turkey

Posted 24 June 2012 - 01:31 PM

abi opera 12 kurduğumda aşağıdaki hataları alıyorum

birde networkscanner dll hatasını yine alıyorum
1.
Posted Image

2.







Posted Image

3.Posted Image

#25 Max_Real Qnx

Max_Real Qnx

    Gold Member

  • Patrician
  • 1382 posts
  • Location:Istanbul
  • Interests:To be or not to be that is the question.
  •  
    Turkey

Posted 24 June 2012 - 01:52 PM

Merhaba berce ;)

Opera'nın verdiği hata gayet sarih. Total Commander ile x:WindowsSystem32 klasöründe varsa opengl32.dll dosyasını x:WindowsSysWow64 klasörüne kopyalayıp aynı hatayı alıp almadığını bana raporlayabilir misin ? Eğer opera 32-bit ise Syswow64 klasöründe kendince ihtiyacı olan *.dll dosyalarını arayacak bulamaz ise hata verecektir. 64-bit ise aynı dosyayı bu sefer System32 klasöründe arayacaktır. İşte biz buna 32-bit dosyaların Windows 64-bit ortamında sanallaştırılması diyoruz. Projede bu dosyaların kopyalanması esası ise 6 - Win32 Emu Script dosyası ile sağlanıyor. Registry 'de sanallaştırma olayında ise 32-bit programlar bu sefer gerekli girdileri bu iki ana böümden okur.

HKEY_LOCAL_MACHINEClassesWow6432Node
HKEY_LOCAL_MACHINEWow6432Node

Networkscanner olayına derinlemesine bakmam gerekecek, şu anda Leopard.exe 'nin Windows 8 Net Framework 'ün Y:Programs klasörüne denk gelen registry hatalarını gidermekle meşgülüm. O işlemi hallder halletmez bir iso dosyası oluşturup hatanın tam olarak neden kaynaklandığını anlamam için biraz daha zamana ihtiyacım olacak. Saygılar :hi:




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users