Jump to content











Photo
- - - - -

Kaspersky, Dr. Web and Acronis AntiMalware Rescue Disks aren't working for me?


  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#1 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 18 March 2012 - 02:38 PM

Here is the album of pictures I have for the error messages. Sardu Version: 2.0.4.3

Kaspersky: On my laptop 2 out of the 3 (or maybe all 3) lights (Caps Lock, Scroll Lock, and Number Lock) flash. Version: Kaspersky 10 2012

Posted Image

Posted Image

Dr. Web: Latest from there website?


Posted Image

Acronis AntiMalware: (As far as I know the keyboard works but the mouse doesn't.) Version: 2011

Posted Image

Edited by Hy T. Diep, 18 March 2012 - 03:14 PM.


#2 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 13745 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 18 March 2012 - 03:37 PM

About Kaspersky there is another report about a dracut issue here:
http://www.911cd.net...showtopic=24818
(which I guess has a similar origin/reason)

Where some possible hints/experiments have been suggested, but OP has not yet replied.

:cheers:
Wonko

#3 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 18 March 2012 - 03:41 PM

Does that mean I have to boot from an ISO? If so I really don't want to go through the feat of trying to find defragment it considering I only have 41.3 mb left on my flash drive to defrag.

#4 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 13745 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 18 March 2012 - 04:00 PM

Does that mean I have to boot from an ISO? If so I really don't want to go through the feat of trying to find defragment it considering I only have 41.3 mb left on my flash drive to defrag.

No, actually it does mean that booting from a .iso is currently NOT possible BUT that booting from a "flat" directory structure should be.
Since you cannot possibly have read the given material in 4 minutes, it also means that you are not interested in troubleshooting the error and (hopefully) solve it, but rather expect a pre-made solution which I do not have available.

:cheers:
Wonko

#5 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 18 March 2012 - 04:23 PM

I just changed settings for the Kaspersky Configuration file to this

#boot di kaspersky
label Boot from Kaspersky Rescue Disk 2010
menu label Boot from ^Kaspersky Rescue Disk 2010
MENU INDENT 1
kernel /rescue root=live:CDLABEL=KRD10 rootfstype=auto vga=791 init=/rescue initrd=rescue.igz kav_lang=ru udev liveimg splash quiet doscsi nomodeset
initrd /rescue.igz
boot
#

(Doesn't work, when I go to boot it, the screen flashes and that is it.)

Also, do you have the solution for the other 2 problems?

#6 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 13745 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 18 March 2012 - 04:30 PM

(Doesn't work, when I go to boot it, the screen flashes and that is it.)

Sure it doesn't, unless you also changed the CD Label to KRD10. :frusty:

Additionally you seemingly used something that is a "mixed-mode" between Syslinux and grub4dos syntax. :w00t:

Also, do you have the solution for the other 2 problems?

No.

:cheers:
Wonko

#7 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 18 March 2012 - 04:40 PM

Is it ok that I use mixed syntax? And.... How do I change the CD Label? :suda:

#8 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 13745 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 18 March 2012 - 04:55 PM

Is it ok that I use mixed syntax?

Of course NOT. :frusty:

And.... How do I change the CD Label? :suda:


You learn how to do it by researching, reading and understanding the relevant info? :dubbio:

Since you seem more like prone to use the "infinite monkey approach" :
http://en.wikipedia...._monkey_theorem
(but with the not-so-slight-difference of having at your disposal a single "monkey" :w00t:)
your best bet is IMHO to wait until Davide Costa fixes the issue.

:cheers:
Wonko

#9 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 18 March 2012 - 04:59 PM

Well... No more kaspersky :( I hope there is a fix soon, and that there is a fix for both of my other problems. But, now I have a weird problem. I have Utility.cfg to run all 3 configs, but only 2 of them show up.... The UBCD is missing from the boot menu. Here is my code.


#File created automatically by SARDU Multiboot Builder ( http://www.sarducd.it )

#

default vesamenu.c32

prompt 0

menu title	 SARDU 2.0.4.3   

MENU SEPARATOR

menu background /SARDU/SARDU

MENU TABMSG  http://www.sarducd.it

menu color hotsel 30;47	  #40000000 #20ffffff

menu color sel 30;47	  #40000000 #20ffffff

menu color scrollbar 30;47	  #40000000 #20ffffff

menu color help        37;40	  #c0ffffff #00000000 std

MENU WIDTH 76

MENU MARGIN 10

#

MENU ROWS 15

MENU TABMSGROW -10

MENU CMDLINEROW 23

MENU ENDROW -1

MENU TIMEOUTROW -8

MENU HSHIFT 4

MENU VSHIFT 4

LABEL -

MENU LABEL Utility:

MENU DISABLE

#boot torna indietro

label <==Back

kernel vesamenu.c32

    APPEND /syslinux.cfg

#boot di Trinity

label Boot from Trinity Rescue Kit

MENU INDENT 1

	  KERNEL vesamenu.c32

	  APPEND /trk3/trinity.cfg

#

#boot di UBCD5

label Boot from Ultimate Boot CD (UBCD) 5

menu label Boot from ^Ultimate Boot CD (UBCD) 5

MENU INDENT 1

	  KERNEL menu.c32

	  APPEND /ubcd/menus/syslinux/main.cfg

#

#label Boot from KonBoot

Menu label Boot from ^KonBoot

MENU INDENT 1

LINUX /boot/grub.exe

APPEND --config-file="find --set-root /konboot/konboot.lst;configfile /konboot/konboot.lst"

#

#boot torna indietro

label <==Back

kernel vesamenu.c32

    APPEND /syslinux.cfg

#

#





#10 davidecosta

davidecosta

    Silver Member

  • Developer
  • 678 posts
  • Location:Sardinia
  •  
    Italy

Posted 18 March 2012 - 07:04 PM

For kaspersky edit the file SARDUantivirus.cfg (FIX IN NEXT VERSION)


#boot di kaspersky

label Boot from Kaspersky Rescue Disk 2010

menu label Boot from ^Kaspersky Rescue Disk 2010

MENU INDENT 1

	kernel /rescue/rescue

	append root=live:CDLABEL=SARDU rootfstype=auto vga=791 init=/init initrd=/rescue/rescue.igz kav_lang=en udev liveimg quiet nox kavshell noresume doscsi nomodeset


For DrWeb edit the file DrWebSysDrWeb.cfg (FIX IN NEXT VERSION)

default menu.c32

timeout 150

MENU TITLE Welcome to Dr.Web LiveCD



MENU WIDTH 38

MENU MARGIN 0

MENU ROWS 4

MENU HELPMSGROW 10

MENU TIMEOUTROW 22

MENU TABMSGROW  24

MENU CMDLINEROW 24

MENU HSHIFT 23

MENU VSHIFT 2



menu color screen	  37;40	  #00000000 #00000000 none

menu color border	  32;40	  #00000000 #00000000 none

menu color title	   1;37;40	#00000000 #00000000 none

menu color unsel	   32;40	  #ff60CA00 #00000000 none

menu color hotkey	  1;37;40	#ff60CA00 #00000000 none

menu color sel		 7;37;40	#ffffffff #ff60CA00 none

menu color hotsel	  1;7;37;40  #ff808080 #ff60CA00 none

menu color scrollbar   30;40	  #00000000 #00000000 none



menu color tabmsg	  34;40	  #00000000 #00000000 none

menu color cmdmark	 1;36;40	#ffff0000 #00000000 none

menu color cmdline	 37;40	  #aaaaaaaa #00000000 none

menu color pwdborder   30;47	  #ffff0000 #00000000 std

menu color pwdheader   31;47	  #ffff0000 #00000000 std

menu color pwdentry	30;47	  #ffff0000 #00000000 std

menu color timeout_msg 37;40	  #aaaaaaaa #00000000 none

menu color timeout	 1;37;40	#ffaaaaff #00000000 none

menu color help		37;40	  #aaaaaa00 #00000000 none

menu color msg07	   37;40	  #90ffffff #00000000 std





label Dr.Web LiveCD (Default)

  kernel /DrWeb/vmlinuz

  append root=/dev/ram0 init=/linuxrc init_opts=4 quiet ID=gHRFPJipCMh6tfpu initrd=/DrWeb/initrd vga=791 splash=silent,theme:drweb CONSOLE=/dev/tty1

text help

								  Graphic Mode

endtext



label Dr.Web LiveCD (Advanced)

  kernel /DrWeb/vmlinuz

  append root=/dev/ram0 init=/linuxrc init_opts=3 quiet ID=gHRFPJipCMh6tfpu initrd=/DrWeb/initrd CONSOLE=/dev/tty1

text help

							   Safe Mode or Snapshots

endtext



label Start Local HDD

  localboot 0x80

text help

								 Start Local HDD

endtext



label Testing Memory

  kernel /DrWeb/memtest

text help

								  Testing Memory

endtext




N.B check if the is is right editing the file DrWebsyslinux.cfg


For acronis i downloades this iso and works fine with this code
/AcronisRescueCD/isolinux/boot.cfg


DEFAULT vesamenu.c32

MENU TITLE Acronis Rescue CD

MENU BACKGROUND /AcronisRescueCD/isolinux/splash.png

menu autoboot The fun begins in # seconds.

LABEL live

  menu label ^Start Acronis Rescue CD

  kernel /AcronisRescueCD/casper/vmlinuz

  append  file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper initrd=/AcronisRescueCD/casper/initrd.gz ignore_uuid live-media-path=/AcronisRescueCD/casper splash vga=791 lang=us

LABEL verbose

  menu label ^Start Acronis Rescue CD in verbose mode

  kernel /AcronisRescueCD/casper/vmlinuz

  append  file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper initrd=/AcronisRescueCD/casper/initrd.gz ignore_uuid live-media-path=/AcronisRescueCD/casper -- lang=us

LABEL hd

  menu label ^Boot from first hard disk

  localboot 0x80

  append -

MENU WIDTH 80

MENU MARGIN 10

MENU ROWS 12

MENU TABMSGROW 18

MENU CMDLINEROW 12

MENU ENDROW 24

MENU TIMEOUTROW 20

ONTIMEOUT hd

TIMEOUT 300



#11 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 18 March 2012 - 08:10 PM

The Kaspersky Live CD works now after the fix. But still Acronis and Dr. Web doesn't work. But, what does this mean? "N.B check if the is is right editing the file DrWebsyslinux.cfg"

#12 davidecosta

davidecosta

    Silver Member

  • Developer
  • 678 posts
  • Location:Sardinia
  •  
    Italy

Posted 18 March 2012 - 08:45 PM

  • DrWeb: I downloaded last version with SARDU today. DrWeb have one ID. Check if the ID of my code is the same of your DrWebsyslinux.cfg
  • Acronis: you screenshoot is a tips :) Close the tip. My Acronis shows the tip but in background launch the scan :)


#13 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 18 March 2012 - 08:51 PM

Well, it looks like the code that you gave me is the same as the one in the file.

Acronis: Well, I can't really move my mouse...

#14 davidecosta

davidecosta

    Silver Member

  • Developer
  • 678 posts
  • Location:Sardinia
  •  
    Italy

Posted 18 March 2012 - 09:06 PM

  • DrWeb works fine now? You made the file \DrWeb\SysDrWeb.cfg with my code?
  • Acronis i don't know, isn't a problem of SARDU. My mouse works fine


#15 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 18 March 2012 - 09:31 PM

Well, the file was already there?... I'll send you the folder zipped up, can you check if it's right. If so it's not working. http://www.mediafire...uw0t6zgano7y82o

#16 saddlejib

saddlejib

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 270 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 19 March 2012 - 12:58 AM

This works for me in Grub4Dos
title Acronis RescuenStart Acronis Rescue CD
find --set-root /casper/vmlinuz
kernel /casper/vmlinuz vga=791 boot=casper quiet
initrd=/casper/initrd.gz

Where casper is the folder copied from cd to usb.
g4d can be run from a syslinux usb see RMPrep usb tutorials.

#17 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 19 March 2012 - 01:31 AM

I am SOO lost as to how to boot grub from syslinux, even reading the RMPrep blog.

#18 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 13745 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 19 March 2012 - 08:19 AM

I am SOO lost as to how to boot grub from syslinux, even reading the RMPrep blog.

Maybe reading the grub4dos guide might help :whistling::
http://diddy.boot-la...inux.htm#linux1

And, JFYI, we are talking of grub4dos, which is NOT GRUB (legacy) AND NOT GRUB (2).


:cheers:
Wonko

#19 davidecosta

davidecosta

    Silver Member

  • Developer
  • 678 posts
  • Location:Sardinia
  •  
    Italy

Posted 19 March 2012 - 08:32 AM

I am SOO lost as to how to boot grub from syslinux, even reading the RMPrep blog.


Acronis:isn't a problem of grub or syslinux.
Grub cannot enable the mouse, syslinux cannot disable the mouse

DrWeb is the same of my copy and works fine.

Make a simply (slow) test: try the USB with MobaLiveCD. I just tried...and...works fine.
In my test i have only Acronis, DrWeb and KavRescue.

#20 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 19 March 2012 - 10:58 AM

Dr.Web Works fine on MobaLiveCD but it refuses to work when I boot it.

#21 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 13745 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 19 March 2012 - 11:09 AM

Acronis:isn't a problem of grub or syslinux.
Grub cannot enable the mouse, syslinux cannot disable the mouse

And we are STILL talking about grub4dos, which is NOT GRUB (legacy) AND NOT GRUB (2). :frusty:

:cheers:
Wonko

#22 saddlejib

saddlejib

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 270 posts
  •  
    United Kingdom

Posted 19 March 2012 - 11:39 AM

For your mouse problem see here:
http://forum.acronis.com/forum/26065
Also for G4D I actually copied the kernel and initrd files from a working Cd not the .iso They are named respctively dat3.dat and dat2.dat on the cd , renamed by me for clarity.
The reason for this is:
http://forum.acronis.com/forum/13730

#23 davidecosta

davidecosta

    Silver Member

  • Developer
  • 678 posts
  • Location:Sardinia
  •  
    Italy

Posted 19 March 2012 - 01:00 PM

Thanks to Wonko and saddlejib :cheers:

DrWeb try to burn The original ISO and check if it works fine

#24 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 19 March 2012 - 08:14 PM

With acronis using this,

This works for me in Grub4Dos
title Acronis RescuenStart Acronis Rescue CD
find --set-root /casper/vmlinuz
kernel /casper/vmlinuz vga=791 boot=casper quiet
initrd=/casper/initrd.gz

Gives me this error, (Along the lines) Dev/sd0 medium not found. I managed to get this run by using custom files for UBCD running GRUB4DOS.

As for Dr.Web the cd boots, but no response from the mouse.

Edited by Hy T. Diep, 19 March 2012 - 08:26 PM.


#25 Hy T. Diep

Hy T. Diep

    Member

  • Members
  • 47 posts

Posted 19 March 2012 - 09:47 PM

If there is no fix for this. What do you think is a good if not better alternative?




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users