Jump to content











Photo
- - - - -

pppoe support for Win7PE

win7pe pppoe

  • Please log in to reply
78 replies to this topic

#26 wtrabbit

wtrabbit
  • Members
  • 4 posts
  •  
    United States

Posted 24 January 2012 - 08:46 AM

@wimb

Thanks for your quick response and detailed instructions. You rock.

I think I get it now (finally). The basic idea is to:
1) mount the make_pe3 boot.wim file
2) load the SYSTEM and SOFTWARE registry hives from the make_pe3 boot.wim file as PE3-SYSTEM and PE3-SOFTWARE
3) use SetACL.exe (your AutoIt code or manually with SetACL.exe) to take ownership and grant full access of the two above hives
4) run a winbuilder build with the PPPOE script (from Oscar's post) added while using the make _pe3 boot.wim (with ownership and access established for the PE3_SYSTEM and PE3_SOFTWARE hives set) as the Windows source for my Winbuilder build.

...and the driver_fix.cmd is used to load the PPPOE drivers and start the service so that PPPOE is loaded and active.

Thank you SO much for your help. Assuming I understand correctly this will be more than enough to help me get started.

Much appreciated Wimb!!
Next question: how do I email you a beer to say thanks? :-)

#27 CD-RW

CD-RW

    Member

  • Members
  • 45 posts
  •  
    Germany

Posted 24 January 2012 - 12:48 PM

Hello

i have good news. my "Dialup PPOE script" is ready for Win7PE.

Kare
--

#28 0scar

0scar

    Member

  • Members
  • 90 posts

Posted 24 January 2012 - 01:00 PM

In the plugin 4testing folder the scripts have an attempt to use setacl.exe (now they are commented //).
I am not sure if the syntax is correct or if it makes sense, but with setacl or wihout it I always get the error 797

[Main]
Title=SEAKS Telephony
Selected=False
Level=5
Author=0scar
Version=000
Date
[Process]
RegHiveLoad,Tmp_Software,%RegSoftware%
//Echo,"Take Ownership of PE software hive, be patient..."
//ShellExecute,Hide,%Tools%%OSArch%SetAcl.exe,"-on #$qHKLMTmp_software#$q -ot reg -rec yes -actn setowner -ownr #$qn:S-1-5-32-544;s:y#$q"
//Echo,"Grant full access to PE Software hive, be patient..."
//ShellExecute,Hide,%Tools%%OSArch%SetAcl.exe,"-on #$qHKLMTmp_software#$q -ot reg -rec yes -actn ace -ace #$qn:S-1-5-32-544;p:full;s:y#$q"


Now, I can see that :S-1-5-32-544;s: probably it should be S-1-1-0;s

Edited by 0scar, 24 January 2012 - 01:35 PM.


#29 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 24 January 2012 - 02:58 PM

i have good news. my "Dialup PPOE script" is ready for Win7PE.

Wow that was fast! Where can it be found?

:cheers:

#30 0scar

0scar

    Member

  • Members
  • 90 posts

Posted 24 January 2012 - 03:43 PM

This is a working "plugin" for pppoe, ADSL and old telephone modem internet service:
http://www.mediafire...rvov854gk1tm3ov

But it has a drawback, the plugin needs a boot.wim extracted from a Wimb's 7pe_x86_E.iso.
I use the windows folder only, and it is better to delete *.cmd, and *.reg files from system32. The other folders are from the normal boot.wim

If a normal boot.wim is used I always get the error 797 (modem no found, modem removed, etc.)
Seakz , at the 911Cd forum make_PE3 thread, explains why the error and gives the solution but I could not implement it for winbuilder.
Anyway, you may tray using a normal boot.wim and enabling the scripts that are in the plugin 4testing folder, which are scripts translated from make_PE3 project .reg files.

Tested for x86 and Ultimate.


No more drawbacks, now works with normal boot.wim:

http://www.mediafire...0v965f962gdtd2j

The plugin has four scripts and a files folder.
I know that one script is a bit redundant, it copies again some required files. Probably the phones rules script is unnecessary.
Of course, the four scripts may be unified and the files folder (Bartpe legacy) might disappear inside the script in order to make the whole thing more unreadable.

Edited by 0scar, 24 January 2012 - 03:46 PM.


#31 CD-RW

CD-RW

    Member

  • Members
  • 45 posts
  •  
    Germany

Posted 24 January 2012 - 04:17 PM

@Medevil

Builder:
http://www.kare-net....stempro-beta.7z

Script:
http://www.kare-net.de/download/DialupPE-Win7.7z


Kare
--

#32 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 24 January 2012 - 04:39 PM

Kare, there seems to be a problem with your links.
When i download the archive, marked as containing the script, then i find no script in it. :confused1:

:cheers:

#33 raptor7

raptor7
  • Members
  • 9 posts

Posted 24 January 2012 - 05:27 PM

Kare's script link is http://www.kare-net....ialupPE-Win7.7z (just a typo in his post). Thanks for sharing.

Edited by raptor7, 24 January 2012 - 05:28 PM.


#34 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 24 January 2012 - 05:32 PM

Thanks for the help, but please open the archive and have a look inside. There is no script file inside.

:cheers:

#35 raptor7

raptor7
  • Members
  • 9 posts

Posted 24 January 2012 - 05:48 PM

Well, as far as I understand the file "Dialupppoe.srt" is the script according to Kare's "LiveSyspro" which is his own variant of builder (instead of the usual *.script files in Winbuilder), see his first link with the whole project... but I didn't check more than this (it looks interesting though).

#36 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 24 January 2012 - 06:24 PM

Yep, Kare already imformed me about my misunderstanding.
What can i say? When i hear "script" i think "Winbuilder". ;)

:cheers:

#37 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 24 January 2012 - 07:19 PM

Oscar, why is there a pseudo rasirda.sys in your plugin?

:cheers:

#38 0scar

0scar

    Member

  • Members
  • 90 posts

Posted 24 January 2012 - 08:24 PM

Because Seakz (or Wimb?) :worship: have said it was necessary this dummy file, I dont remember what for.

#39 wimb

wimb

    Gold Member

  • Developer
  • 2281 posts
  •  
    Netherlands

Posted 24 January 2012 - 08:36 PM

It was SEAKZ :clap:

http://www.911cd.net...ndpost&p=165840

Netrasa.inf gives error 70002 because it can not find the file rasirda.sys. It seems that this driver does not exists for Win 7
Create zero-length txt file. Rename to rasirda.sys. Put it in PE3_modPE3_add...windowsinf
error will be gone
with dummy rasirda.sys you even can reinstall faulty WAN miniports in Win 7 from device manager



#40 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 24 January 2012 - 08:45 PM

Thanks for the answer, guys! :thumbup:

:cheers:

#41 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 24 January 2012 - 11:46 PM

Oscar there is a bug in your 'PPPOE and telephone modem' script, i think.

You use twice %target-_win% instead of %target_win%.

:cheers:

#42 0scar

0scar

    Member

  • Members
  • 90 posts

Posted 25 January 2012 - 12:43 AM

I do not find the bug, copy&paste it here in context.

Edited by 0scar, 25 January 2012 - 12:44 AM.


#43 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 25 January 2012 - 01:07 AM

DirCopy,"%InstallSRC%\Windows\inf\TAPISRV","%target-­_win%\inf"
DirCopy,"%InstallSRC%\Windows\Microsoft.Net","%target-­_win%"


:cheers:

#44 0scar

0scar

    Member

  • Members
  • 90 posts

Posted 25 January 2012 - 01:36 AM

It is strange, this is what I have in the plugin just downloaded form mediafire:

DirCopy,"%InstallSRC%WindowsinfTAPISRV","%target_win%inf"
DirCopy,"%InstallSRC%WindowsMicrosoft.Net","%target_win%"


I think it may be problem of the unzipping tool or the editor.

#45 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 25 January 2012 - 04:59 PM

I redownloaded your archive and now the bug is gone.

:cheers:

#46 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 26 January 2012 - 02:07 AM

Oscar, i think you need to rezip and reupload the archive. Someone else has now the same problem, i had.

@all
Can anyone report success with Oscars plugin for ADSL or MODEM?
I have problems to find a computer that can handle Win7 and still has a serial port for a MODEM. Also my ADSL test wasn't successful. Win7PE_SE hangs during install of my USB-DSL-MODEM.

:cheers:

#47 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 26 January 2012 - 02:12 AM

Found another possible error in PPPOE Seakz Telephony error 797 script.

\windows\inf\tapisrv\*.*

//modem
Require_File,cmcfg32.dll
Require_File,cmdial32.dll
Require_File,cmlua.dll
Require_File,cmncliM.dll
Require_File,cmpbk32.dll
Require_File,cmstplua.dll
Require_File,CmUCRRm.dll
Require_File,cmutil.dll
Require_File,en-Us\cmcfg32.dll.mui
Require_File,drivers\modem.sys
Require_File,drivers\en-Us\modem.sys.mui
Require_File,serialui.dll
Require_File,en-Us\serialui.dll.mui
\windows\inf\tapisrv\*.*
Require_File,tapi3.dll
Require_File,en-Us\tapi3.dll.mui
Require_File,umdmxfrm.dll
Require_File,unimdmat.dll
Require_File,en-Us\unimdmat.dll.mui
// Additional files required only for “WIN7_add_explor.txt”


:cheers:

#48 0scar

0scar

    Member

  • Members
  • 90 posts

Posted 26 January 2012 - 06:14 AM

Plugin modified and uploaded:
http://www.mediafire...z32s720hle83b8i

Now I have seen the mysterious "%target-_win%inf", I am beginning to suspect of one my text editors, notepad2 or pspad, or winbuilder itself. I have noted before that winbuilder modifies the plugin in certain cases.
A copy of the downloaded plugin should be saved and compared after running winbuilder with the original.


The plugin is working nice with an old US Robotics pci 56k phone modem.
Unfortunately I cannot test it with an ADSL modem.

Edited by 0scar, 26 January 2012 - 06:31 AM.


#49 MedEvil

MedEvil

    Platinum Member

  • .script developer
  • 7771 posts

Posted 26 January 2012 - 08:17 AM

I will try again tonight, to find some way to test.

Meanwhile, can you or wimb tell me, which MODEMs are suppose to work with this plugin.

- analog MODEM
- ADSL MODEM
- GSM / GPRS / 3G MODEM (over cable)
- GSM / GPRS / 3G Modem (over irda)
- GSM / GPRS / 3G Modem (over bluetooth)

Also, is there a reason, why this plugin starts wireless services? Havn't heared about a MODEM connected by wireless.

:cheers:

#50 al_jo

al_jo

    Gold Member

  • Members
  • 1218 posts
  • Location:Tellus

Posted 26 January 2012 - 10:15 AM

@Oskar: Thanks.
Working just fine here with Huawei E220 (wireless dialup @ usb)
Using these drivers:
http://al-jo.99k.org/Huaweidrivers.7z





Also tagged with one or more of these keywords: win7pe, pppoe

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users