Jump to content











Photo
- - - - -

dell mini 910 ssd


  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 mrc333777

mrc333777
  • Members
  • 3 posts
  •  
    Afghanistan

Posted 14 June 2011 - 12:39 AM

i got a new ssd 32 gig has anyone successfully
got windows 7 installer to see the drive, its blank
i can see the drive in the bios and i can format it and all that crap, but i cant get it to let me install win 7 to it

#2 sbaeder

sbaeder

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  • Location:usa - massachusettes
  •  
    United States

Posted 14 June 2011 - 05:41 PM

i got a new ssd 32 gig has anyone successfully
got windows 7 installer to see the drive, its blank
i can see the drive in the bios and i can format it and all that crap, but i cant get it to let me install win 7 to it

OK...what "crap" did you do and how did you do it? Are you booting of a REAL DVD (external via USB), or a flash drive? When you boot the installation media, does it even run at all? Are you able to format it inside the installer? in other words - more details would be helpful...

#3 mrc333777

mrc333777
  • Members
  • 3 posts
  •  
    Afghanistan

Posted 15 June 2011 - 12:14 PM

i did all, booted win 7 from usb stick and from usb dvd drive, both go into setup but dont showe the drive, funny thing is
even linux shows it and will install to it, but it wont boot after installation...just blinking cursor...
another funny this is, if i boot win 7 from usb or dvd, i can goto repair
and then command prompt and use disk part and it seas it, and when i click load driver with the little explorer repair has it even shows it as a drive, but not in the avilable choices
now, i was able to install win 7 on external hard drive, but its to bulky to carry around with it, thats why i bought this
kingston 32 gig ssd , does this help?

#4 sbaeder

sbaeder

    Gold Member

  • .script developer
  • 1335 posts
  • Location:usa - massachusettes
  •  
    United States

Posted 15 June 2011 - 07:15 PM

i did all, booted win 7 from usb stick and from usb dvd drive, both go into setup but dont showe the drive, funny thing is
even linux shows it and will install to it, but it wont boot after installation...just blinking cursor...
another funny this is, if i boot win 7 from usb or dvd, i can goto repair
and then command prompt and use disk part and it seas it, and when i click load driver with the little explorer repair has it even shows it as a drive, but not in the avilable choices
now, i was able to install win 7 on external hard drive, but its to bulky to carry around with it, thats why i bought this
kingston 32 gig ssd , does this help?

Well, yes and no - it helps rule out some of the obvious things (but you have to ask, since even the best of us can sometimes forget simple things to try). Shouldn't be a funny driver issue (for windows), since it should just be a 'sata' type interface to the SSD drive?

Any chance to try to install windows to that drive on a different computer? ? ? Could just be a BAD disk ??? But if it shows up correctly in BIOS, can't understand why it isn't showing up (for install of windows - or for booting Linux)...

Out of other ideas at the moment, but give a separate computer a try, and if that works, try to transplant it back to the Dell.

Good Luck
;)

#5 mrc333777

mrc333777
  • Members
  • 3 posts
  •  
    Afghanistan

Posted 04 July 2011 - 04:48 PM

Well, yes and no - it helps rule out some of the obvious things (but you have to ask, since even the best of us can sometimes forget simple things to try). Shouldn't be a funny driver issue (for windows), since it should just be a 'sata' type interface to the SSD drive?

Any chance to try to install windows to that drive on a different computer? ? ? Could just be a BAD disk ??? But if it shows up correctly in BIOS, can't understand why it isn't showing up (for install of windows - or for booting Linux)...

Out of other ideas at the moment, but give a separate computer a try, and if that works, try to transplant it back to the Dell.

Good Luck
:)


well well well, i sent the uhh damm chip back the ssd 32 gig, and finally got the new one, and what do you know it was the first new chip that was defective, did same routine on the new one that came ,a and it works...




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users