Jump to content











Photo
- - - - -

WinBuilder 081 bug hunting season is open!


  • Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 Nuno Brito

Nuno Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10544 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 09 May 2011 - 05:00 PM

Hello,

I am proud to announce that our bug hunting season for version 081 of WinBuilder is now open!

You can read more details and help us testing the new version at http://reboot.pro/14477/

---

Also, a new version of TFTPD32 with support for IPv6 was released. If you like this excellent tool, don't forget to try it out and provide feedback. More details are available at http://reboot.pro/14465/



Last but not least, some fresh new winbuilder scripts were posted:

O&O recovery tools: http://reboot.pro/14448/
Total uninstall: http://reboot.pro/14445/


Hope you have a nice week!

;)

#2 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 13 May 2011 - 01:29 PM

New beta build 81.0.1.195:

fixed - made z-order of components compatible to version 80 (finally ?)
fixed - Font size and bold issue with themes different from classic
fixed - 'Cancel' in "Create new attachement folder"
uploaded as WinBuilder_110513.zip


Peter

#3 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 20 May 2011 - 09:12 AM

New beta build 81.0.1.197:

fixed - z-order fix sometimes brought interface display to hang
uploaded as WinBuilder_110520.zip

Peter

#4 paraglider

paraglider

    Gold Member

  • .script developer
  • 1728 posts
  • Location:NC,USA
  •  
    United States

Posted 20 May 2011 - 11:47 AM

Yes that fixed the access violation I was seeing in 2 of the latest win7pe_se scripts.

#5 sbaeder

sbaeder

    Gold Member

  • .script developer
  • 1338 posts
  • Location:usa - massachusettes
  •  
    United States

Posted 21 May 2011 - 03:07 AM

Not sure if this is a bug or not, but tried to "enable" the advanced option to "Launch External Process"

When trying to "run" a project (the blue arrow head), this caused an access violation...at address 0058E8BB when it tried to do a read of 00000688

Just start executable, select project and "run"...At this point if you hit OK, it does start a new window, but then immediately errors with a message that " is not a valid integer value. Leaves open the new process, which looks OK, but has an empty label in the task bar.

Was using the Win7PE_SE project with the 81.1.197 build...

Can't get it to fail on a smaller project, but wanted to post this anyway...

Scott

#6 sbaeder

sbaeder

    Gold Member

  • .script developer
  • 1338 posts
  • Location:usa - massachusettes
  •  
    United States

Posted 21 May 2011 - 05:07 AM

Separate (minor) question...

What kind of a sound should a "beep,confirmation" make? I hear the other sounds OK, but for this - nothing. I *Think* I am using default windows 7 sounds...

Message,ok,INFORMATION

beep,OK

Message,error,INFORMATION

beep,Error

Message,asterisk,INFORMATION

beep,Asterisk

Message,confirmation,INFORMATION

beep,confirmation


#7 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 21 May 2011 - 05:49 PM

I cannot do so, but the last three posts should be moved to the discussion topic
(And this post deleted)

Peter

#8 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 01 June 2011 - 09:47 AM

New beta build 81.0.1.198:

fixed - access violation in TextFile interface component
uploaded as WinBuilder_110601.zip

Peter

#9 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 02 June 2011 - 02:17 PM

New beta build 81.0.1.199:

removed - unnecessary SetEsc command (http://reboot.pro/14...post__p__130037).
uploaded as WinBuilder_110602.zip

Peter

#10 RoyM

RoyM

    Frequent Member

  • .script developer
  • 417 posts
  • Interests:"Booting and Owning".
  •  
    United States

Posted 02 June 2011 - 11:35 PM

Path not working correctly

See here: http://reboot.pro/14...ew__getlastpost



Sorry for posting here, just realized this was in the news thread, didn't realize there were 2 threads for bug hunting
Moderator feel free to move if you like

Thanks to paraglider for reg_expand suggestion;

Here's the fix;
MsPowerShell.script
PowerShell v2.0
Version=4
Date=05.02.2011

Change line 72
From
//RegWrite,"HKLM",0x1,"%reg_temp%\ControlSet001\Control\Session Manager\Environment","Path","#$pSystemRoot#$p\system32;#$pSystemRoot#$p;#$pSystemRoot#$p\System32\Wbem;#$pSYSTEMROOT#$p\System32\WindowsPowerShell\v1.0\"

To
RegRead,"HKLM","%reg_temp%\ControlSet001\Control\Session Manager\Environment",Path,%OldPath%
RegWrite,"HKLM",0x2,"%reg_temp%\ControlSet001\Control\Session Manager\Environment","Path","%OldPath%;#$pSystemRoot#$p\System32\WindowsPowerShell\v1.0\"

#11 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 07 June 2011 - 02:23 PM

New beta build 81.0.1.200:

fixed - link function did not display first level linked scripts in project tree (http://reboot.pro/14...post__p__129661)
fixed - link finction displays non-script files
fixed - sometimes in the interface editor changes on grouped elements are not completelly saved
uploaded as WinBuilder_110607.zip

Peter

#12 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 10 June 2011 - 02:04 PM

New beta build 81.0.1.201:

fixed - now different link behaviours with <linked path> vs <linked path>\*.* (http://reboot.pro/14...post__p__130523)
uploaded as WinBuilder_110610.zip


Peter

#13 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 12 June 2011 - 09:47 AM

New beta build 81.0.1.202

fixed - now different link behaviours with <linked path> vs <linked path>\*.* (http://reboot.pro/14...post__p__130523)
uploaded as WinBuilder_110612.zip


Peter

#14 paraglider

paraglider

    Gold Member

  • .script developer
  • 1728 posts
  • Location:NC,USA
  •  
    United States

Posted 12 June 2011 - 11:29 AM

Latest 202 link points at 110610 version.

#15 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 12 June 2011 - 12:46 PM

Latest 202 link points at 110610 version.

Thanks!

Corrected.

Peter




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users