Jump to content











Photo
- - - - -

PE3 troubles


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 27 January 2011 - 12:47 PM

I'm working with source Win7 6.1.7600.16385.0 Enterprise.

The troubles occur in a PE ISO booted in VirtualBox.
A test showed that they also occur with a real burned ISO and with an USB stick. Therefore I made further tests only in VirtualBox.

Issue #1: RunOnceEx is not executed. When the PE is up, the registry key ...\RunOnceEx\??? still have content.

A manual start in the cmd window with
rundll32 iernonce.dll,RunOnceExProcess
processes the commands and empties the registry keys.

Issue #2: I execute the self written app "easyDriveLetter" which renames the (arbitrary, depending on existing HW) drive letter of the USB or CD to a given drive letter. In PE1 it works fine, but in PE3 there are some :cheers: elements:

"My Computer" shows the drive icon with the old letter and an additional blue question mark. A click on the symbol gives the error message that the drive does not exist.
The new drive letter is not shown in "My Computer":

In a cmd window:
dir "old drive letter" > does not exist.
dir "new drive letter" > shows the real content.
explorer > shows the drive icon with the old letter and the question mark.
explorer bla (wrong syntax) > shows drive icon with the new letter, and it can be opened and browsed.

Shortcuts referring the new drive letter, work well.

Question to members which are more familar with win7 than me: What to do? :cheers:

Peter

#2 paraglider

paraglider

    Gold Member

  • .script developer
  • 1729 posts
  • Location:NC,USA
  •  
    United States

Posted 27 January 2011 - 01:01 PM

Use something like:

Hive_Load,Default
Reg_add,0x1,%reg%\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce,WPELDR,"x:\windows\system32\wpeldr.exe -x124 x:\windows\system32\Win7PE.cfg X %ProjectName% win7pe.cd"
Hive_Unload,Default


for autoruns on pe3.

Do your drive rename before launching explorer. Thats what I do with wpeldr.

#3 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 27 January 2011 - 05:33 PM

Use something like:

Hive_Load,Default
Reg_add,0x1,%reg%\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnce,WPELDR,"x:\windows\system32\wpeldr.exe -x124 x:\windows\system32\Win7PE.cfg X %ProjectName% win7pe.cd"
Hive_Unload,Default


for autoruns on pe3.

Do your drive rename before launching explorer. Thats what I do with wpeldr.

Might work, but currently issue#1 prohibits a test of your suggestion. No RunOnce, RunOnceEx etc. is processed, neither from HKCU nor from HKLM.

Peter

#4 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 15077 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 27 January 2011 - 07:30 PM

You can try to use WINPESHL.INI, then, to run a batch. :dubbio:

Be careful, strange syntax/behaviour. :ph34r:

http://www.msfn.org/...ni-not-running/

Strangely enough :w00t:, a comma delimits command and arguments....:whistling:

:cheers:
Wonko

#5 pscEx

pscEx

    Platinum Member

  • Team Reboot
  • 12707 posts
  • Location:Korschenbroich, Germany
  • Interests:What somebody else cannot do.
  •  
    European Union

Posted 28 January 2011 - 11:18 AM

Many thanks, Wonko! :dubbio:
[LaunchApps]

win7peldr.exe

easyDriveLetter.exe, -N:W: /D

explorer.exe

solves both issues!

Peter :whistling:

#6 paraglider

paraglider

    Gold Member

  • .script developer
  • 1729 posts
  • Location:NC,USA
  •  
    United States

Posted 28 January 2011 - 12:29 PM

You are correct - my runonce statement is processed by explorer when it starts.

I have found that some things must be done before explorer starts and some after.




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users