Jump to content











Photo
* * * * - 5 votes

[NotActiveProject] Multi 7PEs had been Continued


  • Please log in to reply
211 replies to this topic

#1 was_JFX

was_JFX

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 483 posts
  •  
    Germany

Posted 10 March 2010 - 09:44 PM

[code=auto:0]set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")

set ShortCutLink = WshShell.CreateShortcut("X:\Windows\System32\config\SystemProfile\Desktop" & "\Avira.lnk")




Here we have a little problem, everyone using hardcoded systemprofile path (also in loader/tools of vistaPE/RescuePE) insteed reading it from registry. :ranting2:



For WoW64 we need to change this path, as it cause trouble with the file redirection. I choosed X:\Users\Default :ranting2:



UPDATED: Win7PE_SE_05_19_2010.7z









- fixed shortcuts for x64

- Universal WoW64 script has smaller food print, but support more 32Bit apps



- project renamed to Multi7PE SE

- cleaned SideBySide & component cache up





Optional:

7-Zip

ClassicShell

VcRunTimes - will solve (most) Side by Side problems



:ranting2:



Edit Lancelot: Off topic posts on current topic moved here

#2 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5,013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 10 March 2010 - 09:53 PM

JFX
Thanks
:ranting2: :ranting2:

Edit 20100718:
Since JFX left for a while now (thanks to boot-land <-- sarcasm) here is a list of some updates / additions / informations I found around so far:
*
Capi update post619
*
Altorian post181 BlackBox
*
Altorian post193 6 - Common Files
*
Wimb info:

In project of JFX I always need to replace \Projects\Tools\win7pe_SE\x86\imagex version 6001
with newer version 7600 from WAIK for Windows 7 in case WAIK 7600 is installed :ranting2:

Then no problem.
My processor is AMD Athlon 64X2 Dual Core 4800+
I think it has to do with installed WAIK version .... (or with processor) :ranting2:

*
JFX info
to solve
-(0-preconfig.script) Retrieve - Failed to retrieve the file version from: [%BaseDir%\Temp\Win7PE_SE\InstallWimSrc\Windows\system32\hal.dll] - File does not exist:
-and probably also: "Error with mounting source!"

try following:

in command promt type: net start WimFltr

if you get an error like can't start service go to \Projects\Tools\win7pe_SE and use InstWimFltr.exe to install the filter driver.

If it still not work try downloading project again and extract in a new clean folder

*
Computer Management "Application not Found" fix: check dera's post 5
http://www.boot-land...?...=10009&st=0
*
Directx script fix check post 1 to 8 here (thanks MaineCoon)
http://www.boot-land...?showtopic=8831
*
For Additional Wallpaper info check
See JFX http://www.911cd.net...o...23931&st=96
... post 172 - 176 http://www.boot-land...?...mp;st=170
*
Some capi functions not provided by project
check JFX post 143
AddAutoRun
AddPostConfig
(As far as I remember) RegAddBoot

*******
Check both :ranting2:
ChrisR Win7PE_SE project
and
Altorian BB-7PE

#3 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 10 March 2010 - 11:18 PM

Thank you ,,, Thank you .... :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2: :ranting2:

booted first time .. more later

This should be a new topic,, what do you think????

#4 was_JFX

was_JFX

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 483 posts
  •  
    Germany

Posted 11 March 2010 - 03:36 PM

This should be a new topic,, what do you think????

Good idea.

Seems i don't have the moderation power on this topic.

Any admin around how can help splitting the last post to a new topic?

Thanks

#5 Lancelot

Lancelot

    Frequent Member

  • .script developer
  • 5,013 posts
  • Location:Turkiye/Izmir
  • Interests:*Mechanical stuff and Physics,
    *LiveXP, BartPE, SherpyaXPE,
    *Basketball and Looong Walking,
    *Buying outwear for my girlf (Reason: Girls are stupid about buying bad stuff to make themselves uglier :))
    *Girls (Lyric: Girl,...., You will be a womann, Soon)
    *Answering questions for "Meaning of life",
    *Helping people,

    Kung with LiveXP, Fu with Peter :)
  •  
    Turkey

Posted 11 March 2010 - 06:14 PM

splitting the last post to a new topic?

done :ranting2:

#6 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 11 March 2010 - 06:23 PM

Hello
This is just a quick overview … But like like :ranting2: :ranting2:

1 Why does PE Shell Swapper run when it is not selected in Main Config?
Main Config, Main Shell = Explorer and only Shell selected is Explorer
Should boot to explorer?

2 I like being able to change desktop back round by just remanding files .. Thanks

3 I copied contents of Apps folder from RescuePE to Apps folder in Win7 to test shortcuts.
Most shortcuts work,
Some programs shortcuts do not work at all,
Some work when Run from Ram is not selected,

When a program gets copied to the system 32 folder as in Run from Ram, short cuts are missing?

Thanks Again .. More later :ranting2: :ranting2:

#7 was_JFX

was_JFX

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 483 posts
  •  
    Germany

Posted 11 March 2010 - 07:29 PM

done :ranting2:

Thanks Lancelot :ranting2:

1 Why does PE Shell Swapper run when it is not selected in Main Config?

:ranting2: Yeah not really a good solution. I simply wanted to ensure that I work. And not reboot.
On 32Bit PE there is win7peldr which would do things, but this one not work correctly under 64Bit PE.

Most shortcuts work,
Some programs shortcuts do not work at all,
Some work when Run from Ram is not selected,

Yes noticed this, it doesn't work for files which are not copied inside boot.wim. (on todo list :ranting2: )

:ranting2:

#8 wimb

wimb

    Gold Member

  • Developer
  • 2,165 posts
  •  
    Netherlands

Posted 12 March 2010 - 09:56 AM

I have used Win7PE_10-03-10.7z
After booting with Win7PE the Device Manager shows that Install of Hardware is needed.
In Device Manager the Action - Scan for Hardware changes will Install in a few minutes most of the PnP Hardware.

A similar result was obtained with pe3.iso made with Make_PE3.exe

http://www.911cd.net...o...21883&st=35

Can we automate this process in any way ?

I used allready pnpbatch.cmd all where HWPnP.exe does most of the work.
But I could not find a way to trigger the Device Manager Action - Scan for Hardware changes.
Registry changes corresponding to the Action did not work for me.

Is there a simple command that we can use ?

=
Win7PE - Install of Hardware is needed
=
Posted Image
=

=
Install of Hardware After Action - Scan for Hardware Changes
=
Posted Image
=

#9 pecd.net

pecd.net

    Silver Member

  • .script developer
  • 947 posts
  •  
    Germany

Posted 12 March 2010 - 10:22 AM

devcon.exe can do this...

#10 wimb

wimb

    Gold Member

  • Developer
  • 2,165 posts
  •  
    Netherlands

Posted 12 March 2010 - 10:25 AM

devcon.exe can do this...

I tried to use devcon but, devcon rescan did not work for me to Update the Install of Hardware.

#11 was_JFX

was_JFX

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 483 posts
  •  
    Germany

Posted 12 March 2010 - 12:08 PM

I tried to use devcon but, devcon rescan did not work for me to Update the Install of Hardware.

Which version of devcon do you used, newest should work with win7?

BTW: Hope Make_PE3.exe will add x64 and wow64 stuff :ranting2:

:ranting2:

#12 paraglider

paraglider

    Gold Member

  • .script developer
  • 1,621 posts
  • Location:NC,USA
  •  
    United States

Posted 12 March 2010 - 12:19 PM

Don't believe MS permits redistribution of devcon.

#13 pecd.net

pecd.net

    Silver Member

  • .script developer
  • 947 posts
  •  
    Germany

Posted 12 March 2010 - 12:32 PM

which one is the newest version?

#14 wimb

wimb

    Gold Member

  • Developer
  • 2,165 posts
  •  
    Netherlands

Posted 12 March 2010 - 01:19 PM

I have used devcon version 6.1.7600.16385 from (win7_wdk.100208-1538) and the old one devcon 5.2.3718.0 (dnsrv.021114-1947)

Windows Driver Kit Version 7.1.0 - GRMWDK_EN_7600_1.ISO
http://www.microsoft...96-7633f2ec14ff

Both were tried with devcon rescan but it did not work in 7PE_x86.ISO or in pe3.iso

@JFX
I have just collected the raw registry entries and the required files for x64 Windows 7

I hope next week to present Make_PE3.exe with build in registry files for support to make x64 version of pe3.iso

#15 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 12 March 2010 - 02:16 PM

Hello

Well if you are building a 7PE_86 or 32bit just rerun Win7peldr from the desktop with a full detect hardware selected
or
Link Deleted

Either one will only work with Win7PE 32bit

#16 wimb

wimb

    Gold Member

  • Developer
  • 2,165 posts
  •  
    Netherlands

Posted 12 March 2010 - 05:14 PM

Thanks PaPeuser :ranting2:

I looked in the patch for the actual command being used and this can be applied.

After adding pnputil.exe and related pnp files to a pe3.iso build I can use:

pnputil.exe -i -a X&#58;\Windows\inf\*.inf

This command installs all possible PnP Hardware, like previously done wth Action> Scan for hardware changes

#17 was_JFX

was_JFX

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 483 posts
  •  
    Germany

Posted 12 March 2010 - 06:07 PM

I hope next week to present Make_PE3.exe with build in registry files for support to make x64 version of pe3.iso

Thanks :ranting2:


Update package on first page. Shortcuts should now work.

MMC Script: Added PnPUtil Shortcut, vPatch files and missing class installers.

#18 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 13 March 2010 - 01:13 PM

Hello

Thanks this update is great :cheers: ((((((group hug))))

I add update patch it booted fine,, then I thro the (kitchen sink) at it by adding most scripts at one time,, well it
Worked .. shortcuts desktop, start menu, ,, looks good :cheers: ;)

i have had some problems but most are do to power outages (bad weather)

some scripts report file errors, i had a short list, ghost was one, but last time power went out i lost my notes.... :cheers:

EDITED - Notes

Things and files needed have changed with fix i will try to keep this updated
AVIRA Error Scheduler has not started cant be updated when booted to
but it does run and scan
Updated 3-15
Ghost Plus the program cant start because snmpapi.dll is missing
Hijack this program cant start because MSVBVM60.DLL is missing
Malware missing MSVBVM60.dll??

And I have some trouble with Dart but I have to look into that

I am not going to list what all does work theres to many
PNP and all Computer Management work,

More to come

#19 was_JFX

was_JFX

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 483 posts
  •  
    Germany

Posted 13 March 2010 - 06:52 PM

Thanks a lot for feedback :cheers:

Very interesting that fullcopy bluescreen.

About missing files, by creating WoW64 script I tried to get a good relation between support of most recovery apps and small build size.

Currently no app script adding files to SysWow64 folder. (also not fullcopy method)

When finding some time, i will add missing files to scripts. Just continue listing problematic scripts :lol:

Guess this will be the best for future plan: minimal file copy method :cheers:

All win7pe project are very bloated, think 150 MB wim file for x64 should be enough.

:cheers:

#20 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 13 March 2010 - 08:18 PM

That’s why I started out with the RescuePE Apps if they work without a problem with Win7 then we have a starting point or a list of working apps that should work hopefully in any Win7 build. Besides that RescuePE is based on fixing computers. I find that’s most important.

So I copied over everything from RescuePE Apps folder and I am going thro them one by one. This may take some time.

One of or a combination of scripts enabled at same time blue screen on boot but build fine, so it takes time to find where the problem is.

I will keep the list of missing files in one post .. #18

Edited: Now that we have shortcuts i found it important to use the 8-Create Shortcuts script..maybe???

#21 was_JFX

was_JFX

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 483 posts
  •  
    Germany

Posted 14 March 2010 - 09:00 PM

Startup Repair (win7) missing dbgeng.dll and ReAgent.dll

These to files should be there actually?

Edited: Now that we have shortcuts i found it important to use the 8-Create Shortcuts script..maybe???

The only use of this script is to disable or enable all shortcuts, is such an option really wanted?

:lol:

#22 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 14 March 2010 - 10:13 PM

No shortcuts should be active by default ,, shortcuts should be enabled\disabled in script view. I do not use the 80-create shortcuts script

I ran into a problem with some scripts, In VMware they would look fine,
If I copied to a USB device then some would disappear
And if I burnt a CD different programs would be in start menu

After all that I had to start over ..

I think RescuePE had some problems with shortcuts being displayed
Maybe this link will help post 89-91-92
Link

#23 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 15 March 2010 - 12:49 AM

Do you wanta see where i am at with Win7PE 64bit

Win732bit is even better

Thanks JFX

#24 was_JFX

was_JFX

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 483 posts
  •  
    Germany

Posted 15 March 2010 - 03:55 PM

Hey PaPeuser this looks great :thumbup:

Multi7Pe development will continue with special focus on x64 builds.

Just the silliness, that the WB development currently shows up, is very demotivating ...

#25 PaPeuser

PaPeuser

    Silver Member

  • Advanced user
  • 787 posts
  •  
    United States

Posted 15 March 2010 - 04:15 PM

I found that using RescuePE scripts was not the way to go
so i have been working on what scripts i use in my builds and shortcuts are working better
BUT this is adding scripts one at a time and viewing in VMware, then i have to boot to USB to make sure everything works
this takes time,,

But i think after some more testing download should be updated..

I can not test everything....... and its frustrating so i am sticking with (Win7 32 and 64) Mostly Win 64

I have added more and will update pic later tonight
Edited a few times :thumbup: :thumbup:
Here in this post is a list of scripts i use
Link is Here

Personally I stay out of development issues, I focus on what I have and making it work

and i think this file is important to add MSVBVM60.DLL




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users