Jump to content











Photo
- - - - -

Attention: server transfer (2021)


  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1 Brito

Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10579 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 3 weeks ago

*
POPULAR

Hello,

 

The forum and whole server is being transferred to a new machine. In theory this should solve the difficulties with the database and get new stability in overall.

 

There is no definitive time line for completing the operation. First the forum will be moved, then will be moved the other related subdomains.

 

My apologies for the downtime or any replies lost in the meanwhile. Hopefully this should be fast to complete. Please do post feedback as you see necessary, especially about broken links to other related sites as they are a bit more difficult to move around.

 

btw: As good news, it should be possible to bring back the 911CD forum in read-only mode. Fingers crossed.  ^_^

 

Many thanks.

 

:cheers:


  • wimb, alacran and antonino61 like this

#2 wimb

wimb

    Platinum Member

  • Developer
  • 3239 posts
  • Interests:Boot and Install from USB
  •  
    Netherlands

Posted 3 weeks ago

*
POPULAR

Very Good and Succes with the Tranfer to New Server 

 

:cheers:


  • Brito, alacran and antonino61 like this

#3 alacran

alacran

    Gold Member

  • .script developer
  • 1884 posts
  •  
    Mexico

Posted 3 weeks ago

@ Brito

 

Good decision, and hope all the transference goes fine.

 

Thanks for your interest in keep this forum alive and in good shape, we have being getting many new achievements recently and it would be sad to lose all that info.

 

Also thanks for the news about bring back the 911CD forum, there is also very valuable info into it.

 

alacran



#4 Brito

Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10579 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 2 weeks ago

Please be careful, do not write any new posts that are important during the next days.

 

We are able to make the forum work, but putting the FURL (Friendly URL) feature working is nowhere friendly to achieve.

 

Sorry for the inconvenience.  :(


  • wimb likes this

#5 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 15577 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 2 weeks ago

Ok, right now we are in the "usual" situation in which 3/4 to 7/8 of links are not working, NEITHER the friendly names NOR the "direct" ones, the only ones working are the good ol' ones *like*:

hxxp://reboot.pro/index.php?showtopic=<post #>

 

Why do I have this strong dejavu feeling ... :unsure:

http://reboot.pro/in...showtopic=17765

 

:duff:

Wonko



#6 Brito

Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10579 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted 2 weeks ago

You never forget..  :suda:

 

Was trying different manners. When FURL is activated then the images and CSS are no longer served. Still have no idea why this happens, we are using Apache and the recommended FURL script for .htaccess  :(

 

Work continues..



#7 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 15577 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted 2 weeks ago

You never forget..  :suda:

 

Was trying different manners. When FURL is activated then the images and CSS are no longer served. Still have no idea why this happens, we are using Apache and the recommended FURL script for .htaccess  :(

 

Work continues..

Yep, the issue is actually related to the previous setting, the board with old style links seems to work just fine, it is only the links created during the period when the one (or the other) "alternate" addressing was on that are broken, it is not difficult to translate them manually to the old style if needed once you know the "trick".

 

:duff:

Wonko


  • Brito likes this

#8 Brito

Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10579 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted A week ago

It might then be better to just use the default (original links) everywhere since those are universal.

 

Would then change the .htaccess file to convert the FURL links into the original style links. This would solve the broken link issue.


  • wimb and alacran like this

#9 erwan.l

erwan.l

    Platinum Member

  • Developer
  • 2925 posts
  • Location:Nantes - France
  •  
    France

Posted A week ago

Ok, right now we are in the "usual" situation in which 3/4 to 7/8 of links are not working, NEITHER the friendly names NOR the "direct" ones, the only ones working are the good ol' ones *like*:

hxxp://reboot.pro/index.php?showtopic=<post #>

 

Why do I have this strong dejavu feeling ... :unsure:

http://reboot.pro/in...showtopic=17765

 

:duff:

Wonko

 

Thanks for the tip.

I have recreated all links in my signature.

Only link I was not able to recreate is "http://reboot.pro/fi...e/566-dumpreg/".

What should be the "classic" URL there?

 

Cheers,

Erwan



#10 Wonko the Sane

Wonko the Sane

    The Finder

  • Advanced user
  • 15577 posts
  • Location:The Outside of the Asylum (gate is closed)
  •  
    Italy

Posted A week ago

Thanks for the tip.

I have recreated all links in my signature.

Only link I was not able to recreate is "http://reboot.pro/fi...e/566-dumpreg/".

What should be the "classic" URL there?

 

Cheers,

Erwan

 

It is:

http://reboot.pro/in...ds&showfile=566

 

i.e. more generally:

 

hxxp://reboot.pro/index.php?app=downloads&showfile=<file #>

 

:duff:

Wonko



#11 erwan.l

erwan.l

    Platinum Member

  • Developer
  • 2925 posts
  • Location:Nantes - France
  •  
    France

Posted A week ago

It is:

http://reboot.pro/in...ds&showfile=566

 

i.e. more generally:

 

hxxp://reboot.pro/index.php?app=downloads&showfile=<file #>

 

:duff:

Wonko

 

Thanks :)



#12 erwan.l

erwan.l

    Platinum Member

  • Developer
  • 2925 posts
  • Location:Nantes - France
  •  
    France

Posted A week ago

I am getting a "There appears to be an error with the database." if I post in a subforum ?

 

@Nuno : could we be facing same issues as before where some DB tables get crashed (as the forum code does not always close tables properly?).

 

I am unsure whether we can create new posts in subforum (at least, not for me and not in project forge).

 

Erwan



#13 wimb

wimb

    Platinum Member

  • Developer
  • 3239 posts
  • Interests:Boot and Install from USB
  •  
    Netherlands

Posted A week ago

In Downloads I get: Error This file was too big to upload

 

allthough the filesize is only 3.3 MB and allowed is 9.81 MB



#14 alacran

alacran

    Gold Member

  • .script developer
  • 1884 posts
  •  
    Mexico

Posted A week ago

I was able to rebuild all broken links on my signature, but when I tried to edit: SVBus_V1.2 signed 20200428

 

To fix broken links, then the picture and the file to download are not available anymore.

 

I'm not allowed to load same file or a new file to download, the upload always fail, same is for the picture.

 

alacran



#15 homes32

homes32

    Gold Member

  • .script developer
  • 1032 posts
  • Location:Minnesota
  •  
    United States

Posted A week ago

I am getting a "There appears to be an error with the database." if I post in a subforum ?

 

@Nuno : could we be facing same issues as before where some DB tables get crashed (as the forum code does not always close tables properly?).

 

I am unsure whether we can create new posts in subforum (at least, not for me and not in project forge).

 

Erwan

I get a similar message trying to post in Windows Extreme > Windows 10

 

 

reboot.pro Driver Error
There appears to be an error with the database.

If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

You can try to refresh the page by clicking here



#16 erwan.l

erwan.l

    Platinum Member

  • Developer
  • 2925 posts
  • Location:Nantes - France
  •  
    France

Posted A week ago

To be confirmed but i am not sure that mail notifications are working.

#17 Brito

Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10579 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted A week ago

Strange. So it works on some section but in others is OK?  :o  :huh:



#18 Brito

Brito

    Platinum Member

  • .script developer
  • 10579 posts
  • Location:boot.wim
  • Interests:I'm just a quiet simple person with a very quiet simple life living one day at a time..
  •  
    European Union

Posted A week ago

In Downloads I get: Error This file was too big to upload

 

allthough the filesize is only 3.3 MB and allowed is 9.81 MB

 

OK. This might be a PHP upload restriction on the Apache server. Will check.



#19 erwan.l

erwan.l

    Platinum Member

  • Developer
  • 2925 posts
  • Location:Nantes - France
  •  
    France

Posted A week ago

Strange. So it works on some section but in others is OK?  :o  :huh:

 

i have tested 2 sub forums so far and both give me an error.



#20 erwan.l

erwan.l

    Platinum Member

  • Developer
  • 2925 posts
  • Location:Nantes - France
  •  
    France

Posted 6 days ago

i have tested 2 sub forums so far and both give me an error.

 

Tested "project forge", "boot from usb" and "français" forums : all gave me a database error.

It might be that we cannot create new thread.



#21 erwan.l

erwan.l

    Platinum Member

  • Developer
  • 2925 posts
  • Location:Nantes - France
  •  
    France

Posted 6 days ago

OK. This might be a PHP upload restriction on the Apache server. Will check.

 

On previous server, I had to tweak php.ini.


  • wimb likes this

#22 erwan.l

erwan.l

    Platinum Member

  • Developer
  • 2925 posts
  • Location:Nantes - France
  •  
    France

Posted 6 days ago

To be confirmed but i am not sure that mail notifications are working.

 

on previous server, i had to tweak php to support mail and i also had to test mail from the console to make sure it was configured.



#23 erwan.l

erwan.l

    Platinum Member

  • Developer
  • 2925 posts
  • Location:Nantes - France
  •  
    France

Posted 4 days ago

Hi Guys,
Did anyone manage to create a new forum thread ?
Regards,
Erwan

#24 homes32

homes32

    Gold Member

  • .script developer
  • 1032 posts
  • Location:Minnesota
  •  
    United States

Posted 4 days ago

Hi Guys,
Did anyone manage to create a new forum thread ?
Regards,
Erwan

negative. still get the driver error.






4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users