Jump to content











Photo
* * * * * 5 votes

Easy2Boot Development Discussion

grub4dos multiboot multipass usb boot iso

  • Please log in to reply
1390 replies to this topic

#1376 AnonVendetta

AnonVendetta

    Silver Member

  • Advanced user
  • 813 posts
  • Location:A new beginning.....
  • Interests:Self-development, computing

Posted 02 December 2019 - 11:13 PM

@War10ck: You are calling @steve6375 a "nooby"? I think everyone on this forum is laughing right about now. He *CREATED* E2B, and surely knows more about it than any of us, but you are not willing to listen.

#1377 War10ck

War10ck

    Newbie

  • Members
  • 19 posts
  •  
    France

Posted 03 December 2019 - 12:12 AM

NO !!!! I never told that.

you have misunderstood.

 

I'M nooby !!! saw that the previous answer of Steve was obvious but as I said on a post above :  I'm tired

Sorry if I misspoke...

And I KNOW that Steve is the creator of E2B, that's why I ask him all his questions! You only have to read the last 2 pages of the topic :P

 

I am willing to listen :)

Edited by War10ck, 03 December 2019 - 12:18 AM.


#1378 AnonVendetta

AnonVendetta

    Silver Member

  • Advanced user
  • 813 posts
  • Location:A new beginning.....
  • Interests:Self-development, computing

Posted 22 February 2020 - 12:28 AM

I have a few questions:

 

I am going to boot a Tails ISO from my iODD, install it to a USB flash drive, then make a disk image of that flash drive with RMPrepUSB. However, I plan to use persistence, so a 2nd partition will be needed, which the Tails installer creates. Can E2B boot this disk image containing multiple partitions? I think the iODD can do this on its' own, but I am not sure what file extension is needed.

 

When installing the latest beta E2B (as of last night) to a flash drive, the installer offers to create contig.iso in \_ISO\, but that file is nowhere to be found when I check for it. Maybe this is a bug?

 

Thanks!



#1379 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7324 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 22 February 2020 - 04:04 PM

see 'List of tested ISOs' page for details on any particular ISO.

The Contig.iso question asks you to enter an option, so it depends on what you entered.



#1380 AnonVendetta

AnonVendetta

    Silver Member

  • Advanced user
  • 813 posts
  • Location:A new beginning.....
  • Interests:Self-development, computing

Posted 25 February 2020 - 01:15 AM

Yes, I know you have to enter a # when the E2B installer wizard asks about contig.iso...and I did. This was a few days ago. But I tried again today with E2B9i beta, and a spare 8GB USB FDD. When it gets to the part about contig.iso, it doesnt matter whether i choose 0 (for none), 500, or any other # (naturally there must be enough free space so I account for that), contig.iso simply is not created. When I choose 500, I get the following:

 

Make \_ISO\CONTIG.ISO file?
===========================
 
\_ISO\CONTIG.ISO is a large empty file which is only used
                   when your linux ISO is not contiguous.
 
nnnn  = Size in MB
0     = No CONTIG.ISO
 
Set CONTIG.ISO size ([0]=None) (MB) [e.g. 500] : 500
 
CONTIG.ISO is not present.
Checking for agFM compatability (requires PTN2=FAT and 60MB+, Windows 10 or USB HDD, internet connectivity)
Pinging www.google.com...
Internet OK
Partition 2 is FAT
Partition 2 is J:
Partition 2 has 557MB free (must have over 60MB free)
 
I used the default options, same behavior no matter what # I choose. Clearly the issue is with the E2B installer itself, not my method (not that I'm doing any "special" or "different").


#1381 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7324 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 25 February 2020 - 06:23 AM

Hi - yes sorry. It's a bug in CONTIG.ISO code.

 

line near 653 in Make_E2B_USB_Drive.cmd  should be

set /a ask=!ask!+0

not

set /a ask=%ask%+0

will fix in next beta.



#1382 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7324 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 25 February 2020 - 06:27 AM

P.S. Found  bug in recent grub4dos releases.

File must be contiguous even for a map command.

Older versions could use non-contiguous files.

See https://github.com/c...4dos/issues/233



#1383 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7324 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 06 March 2020 - 07:45 AM

Latest grub4dos fixes the map/chainloader bug when booting non-contiguous files

http://grub4dos.chenall.net/

http://dl.grub4dos.c...a-2020-02-29.7z


  • alacran likes this

#1384 alacran

alacran

    Gold Member

  • .script developer
  • 1882 posts
  •  
    Mexico

Posted 06 March 2020 - 10:43 AM

Good news steve thanks for the info.

 

Your friend

 

alacran



#1385 Peter80

Peter80

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 123 posts

Posted 15 October 2020 - 10:26 AM

I have problem with Pop OS iso. I downloaded the nvidia iso, copy the iso to my easy2boot flash drive and booted. It booted successfully and when i selected Pop OS menu entry it started loading the system components and when it reached 'starting gnome display manager', or something like that, it showed black screen. I couldn't drop to tty, or do anything else. I don't know if this is easy2boot issue or Pop Os iso issue, but i am unable to install Pop OS distro on my laptop.



#1386 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7324 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 15 October 2020 - 10:54 AM

Presumably your PC has nvidia graphics?

Are you MBR or UEFI-booting?

What is your PC?

Did you try the non-nvidia ISO?

Which ISO EXACTLY did you try?

How many other systems have you tested?

Did you try a Google search for known issues with your PC and  Pop OS/nvidia?



#1387 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7324 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 15 October 2020 - 11:51 AM

I have reproduced issue using UEFI64 boot and pop-os_20.04_amd64_intel_13.iso

Ventoy shows same problem.



#1388 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7324 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 15 October 2020 - 12:20 PM

I just tested on a real system and it worked.

Maybe it looks for a USB drive and does not work in VBox which treats it as a HDD?



#1389 Peter80

Peter80

    Frequent Member

  • Advanced user
  • 123 posts

Posted 15 October 2020 - 02:14 PM

My laptop is HP Elitebook 8560W with video card NVIDIA Quadro 1000M and it using MBR booting. I downloaded pop-os_20.04_amd64_nvidia_13.iso and i have installed successfully other linux distros using the same easy2boot flash drive. This is the first .iso that i have problem.



#1390 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7324 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 15 October 2020 - 02:19 PM

OK. Then it is probably an incompatibility between that ISO and your hardware. Try the  Intel version of the ISO. Or maybe add a cheat code to the kernel parameters - e.g.  noapic  noacpi nomodeset  vga=ask  ..



#1391 steve6375

steve6375

    Platinum Member

  • Developer
  • 7324 posts
  • Location:UK
  • Interests:computers, programming (masm,vb6,C,vbs), photography,TV,films,guitars, www.easy2boot.com
  •  
    United Kingdom

Posted 22 October 2020 - 06:54 PM

New E2B video on how to semi-automate the Utilman hack to gain full access to a Windows system without needing to know an account password.

http://rmprepusb.blo...o-uploaded.html







Also tagged with one or more of these keywords: grub4dos, multiboot, multipass, usb boot, iso

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users